reklama
elfiko
lipcowe mamy ´05
Tak , rozmawiałam, mam ja dokarmiac często w dzien deserkami, chrupciami i tak robie a ona i tak głodna w nocy jest . W dzień je ładnie ale mniejsze ilości mleka bo tak po 180ml i zupki góra 150ml a deserka to naraz tylko pół słoiczka zje, to daje jej rano i popołudniu z kleikiem.
Mam to przeczekać tak mi radzi lekarka bo to może tez o zęby chodzić.
więc czekam
więc czekam
hanti
Lipcowe Mamy '05
to trzymam kciuki,by szybko się to skończyło ;Delfiko pisze:Tak , rozmawiałam, mam ja dokarmiac często w dzien deserkami, chrupciami i tak robie a ona i tak głodna w nocy jest . W dzień je ładnie ale mniejsze ilości mleka bo tak po 180ml i zupki góra 150ml a deserka to naraz tylko pół słoiczka zje, to daje jej rano i popołudniu z kleikiem.
więc czekam
Joaska
Lipcowe mamy '05
dalam dzisiaj Kubie nowa zupke, stwierdzilam, ze jak po tamtej nic nie bylo to mozemy zaczac cos nowego
dalam mu dynie z ziemniakim, na razie jest dobrze,mam nadzieje, ze mu nic nie bedzie!!
a wczoraj kupilam mu herbatke z jablka i melisy, Kubie strasznie smakuje, dzisiaj wypil 100 ml naraz........ja bym mu oczywsicie dala mniej ale to tatus karmil........
no i zastanawiam sie znowu nad kaszka i mlekiem na noc..........poradzcie cos bo juz sama nie wiem!!!!
dalam mu dynie z ziemniakim, na razie jest dobrze,mam nadzieje, ze mu nic nie bedzie!!
a wczoraj kupilam mu herbatke z jablka i melisy, Kubie strasznie smakuje, dzisiaj wypil 100 ml naraz........ja bym mu oczywsicie dala mniej ale to tatus karmil........
no i zastanawiam sie znowu nad kaszka i mlekiem na noc..........poradzcie cos bo juz sama nie wiem!!!!
e_mama
Lipcowe mamy '05 '09
U nas dzisiaj było po raz pierwszy parę łyżek zupki jarzynowej pomieszanej z tym co już zna czyli marchewki z jabłuszkiem. No i mamy problemy z kupkami, bo nie robi po 2 dni. Niestety już 3 razy interweniowałam z termometrem. Dzis to tyle narobiła, że aż byłam w szoku ile mogą pomieścić takie małe jelitka
Przy okazji kupię jabłka z suszonymi śliwkami- to podobno pomaga na zapacia.
Z kaszkami i kleikami jeszcze się wstrzymuję.
Przy okazji kupię jabłka z suszonymi śliwkami- to podobno pomaga na zapacia.
Z kaszkami i kleikami jeszcze się wstrzymuję.
kolorowa_kredka
Fan(ka)
joasiu nie wiem co ci poradzic nasz tymik teżbudzi sie co chwilę i cyca chwilunie, muszę odciagnąć trochę mleka i jeszcze raz spróbować podać mu kleik (kiedyś niebardzo chciał pić) a jak nie to jakąś kaszkę ale tylko ryżową, bo mleczno ryżowa odpada!
a z tymi cycuniami to nie wiem zależy to od dzieciaczka pewnie, boniektóre dzieci co chwilę by chciały pocycać tylko dlatego że wyczułu blusa że jest fajnie przytulić się do mamusi w jej łóżeczku nie wiem musimy tymikowi zaserwować coś na noc i zobaczymy
a z tymi cycuniami to nie wiem zależy to od dzieciaczka pewnie, boniektóre dzieci co chwilę by chciały pocycać tylko dlatego że wyczułu blusa że jest fajnie przytulić się do mamusi w jej łóżeczku nie wiem musimy tymikowi zaserwować coś na noc i zobaczymy
Joaska
Lipcowe mamy '05
ja tez zabardzo nie wiem co robic.........
tak sie zastanawialam, czy moze nie dawac mu flaszeczki z mlekiem modyfikowanym, zeby go troche zapchac.......albo moje z ta kaszka bananowa........tylko boje sie, ze bedziemy mieli problemy z kupka, tak jak u E_mamy musialam juz pare razy pomagac mu termomertrem....
chyba bede musiala sie przyzwyczaic do nieprzespanych nocy.....
tak sie zastanawialam, czy moze nie dawac mu flaszeczki z mlekiem modyfikowanym, zeby go troche zapchac.......albo moje z ta kaszka bananowa........tylko boje sie, ze bedziemy mieli problemy z kupka, tak jak u E_mamy musialam juz pare razy pomagac mu termomertrem....
chyba bede musiala sie przyzwyczaic do nieprzespanych nocy.....
e_mama
Lipcowe mamy '05 '09
U nas znowu buziak obsypany krostkami co za cholera? od czego to? co do jednego jestem pewna, że to nie od nabiału, bo nie jem go już ze 2 tygodnie... Nie wiem czy to po wczorajszej zupce czy może od smarowania buzi kremem na mróz. Ten krem ma w składzie wosk pszczeli i panthenol. W dalszym ciągu całe ciałko gładkie a buziak na nosie i w brwiach obsypany. Szzzzzzzzzzzzzz mam tego dość....
Joaska
Lipcowe mamy '05
e_mama pisze:U nas znowu buziak obsypany krostkami co za cholera? od czego to? co do jednego jestem pewna, że to nie od nabiału, bo nie jem go już ze 2 tygodnie... Nie wiem czy to po wczorajszej zupce czy może od smarowania buzi kremem na mróz. Ten krem ma w składzie wosk pszczeli i panthenol. W dalszym ciągu całe ciałko gładkie a buziak na nosie i w brwiach obsypany. Szzzzzzzzzzzzzz mam tego dość....
podobno takie krostki to czesto podobno od spalin, zanieczyszczen w powietrzu i od suchego powietrza......czasem tez organizm tak reaguje na nowosci, wiec nie martw sie, na pewno to nic powaznego!!!!
reklama
hanti
Lipcowe Mamy '05
Edytko moja oti też miala krostki na buźce nad oczkami na czole i nosku,to pediatra powiedział,że to sucha skóra i kazał zwykła wazelinka natłuszczać po kapieli i przeszłoe_mama pisze:U nas znowu buziak obsypany krostkami co za cholera? od czego to? co do jednego jestem pewna, że to nie od nabiału, bo nie jem go już ze 2 tygodnie... Nie wiem czy to po wczorajszej zupce czy może od smarowania buzi kremem na mróz. Ten krem ma w składzie wosk pszczeli i panthenol. W dalszym ciągu całe ciałko gładkie a buziak na nosie i w brwiach obsypany. Szzzzzzzzzzzzzz mam tego dość....