reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy Cycusiowe :)

Joaska pisze:
elfiku u mnie tez tak czasami jest, Kuba ma tez taka szorstka skore na poliku, ale nie jest ona czerwona, nie wiem , moze trzeba bardziej nawilzac skore, moze to od tego, ze teraz grzeja w domu kaloryfery i powietrze jest suche????

jeszcze raz się powtórzę MLECZKO MAUSI NA TAKĄ SKÓRKĘ,ja tak Otce smarowałam i pomoglo

reklama
U nas wysypka na policzkach też się czasem pojawiała. Zniknęła, jak odstawiłam seler, a jak dzisiaj cos się pojawia taka maleńka, prawie nieowdoczna, to smarujemy buźkę zwykłym kremikiem natłuszczającym bambino i schodzi :)

jezeli chodzi o pierwsza zupke, myzlalam o tej z bobovity nazywa sie wlasnie" pierwsza zupka"............
a pediatra mi mowila, zebym dala Kubie najpierw ziemniaczka z kleikiem ze 3 dni potem poczekala czy wszystko wporzadeczki i pozniej dodala do tego marchewke i pozniej cos jeszcze........sama juz nie wiem...........

Joasiu ja też tak zaczynałam dopiero później zaczęłam dawac słoiczki i na początku tez te jedno lub dwuskładnikowe i od niedawna mały je juz zupki jarzynowe i z dodatkiem mieska

Ja jak zaczynalam to podalam najpierw marchewke, a pozniej po tych 2 dniach przerwy dostal zupke Bobovity - ta pierwsza jarzynowa i bylo ok:)

a Kuba dzisiaj zrobil taka plastelinowa kupke i sama nie wiem po czym.....dalam mu jablko z marchewka, moze po tej marchwi takie zatrwardzenie, biedaczek, musialam mu pomuc zrobic bo inaczej nie dalo rady, a ile bylo placzu..............

Joaska pisze:
a Kuba dzisiaj zrobil taka plastelinowa kupke i sama nie wiem po czym.....dalam mu jablko z marchewka, moze po tej marchwi takie zatrwardzenie, biedaczek, musialam mu pomuc zrobic bo inaczej nie dalo rady, a ile bylo placzu..............

u nas plastelinkowe nie, ale takie gęstawe byly dzisiaj 2, właśnie po marchewce z jabłuszkiem.

Dziś dałam Julce marchewkę z ziemniakiem i do popicia soczek jabłkowy :) Kurcze jak dziś piła !!!!!!!!! sama z niekapka, a soczek rozrobiłam pół na pół z wodą, a jak jej chciałam zabrać to zaczęła płakać!!!! normalnie takie buty :) ale się cieszę !!! bo myślałam, ze nie wcisnę w nią soczku :)

to pewnie u na tez po tym deserku...........

a co do soczku to moze Mala nie chiala pic bo byl za slodki????

ale te Nasze dzieciaki zagatkowe......... :D :D :D :D :D :D :D

u nas tez były takie kupki to od marchewki, teraz daje soczki z marchewką rozcienczone i na zmiane z innymi (np jabłko lub gruszka) a marchewkowy tylko raz dwa w tyg

reklama
Otka dziś dostała marchewkę z ziemniakami(ze słoiczka) i wcele jej nie smakowało
miała(po raz pierwszy)odruch wymiotny,ale ja jej to jedzonko tak zachwalałam,że zjadła pół słoiczka

po wszystkim za jakiś czas była MEGA KUPA i dałam małej soczek winogronowy z melisą i rumiankiem

soczki to mała pije sama trzymając butelkę...............dajcie mi jakiegoś linka do strony naktórej są kubki niekapki,bo ja nie mam pojecia jak on wygląda i ostatnio stałam przed artykulami niemowlęcymi i patrzyłam,jak sroka w kość........... :-[

Do góry