reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy Cycusiowe :)

reklama
Dziewczyny czy wasze dzieci jedzą zupki i deserki ze smakiem czy krzywią się i plują
bo Oliwier już z tydzień je zupki i muszę go cały czas zabawiać żeby coś zjadł

Wiki jak zaczęłam dawac Weronice zupki i deserki to też pluła, trwało to jakis miesiac zanim zaczeła jesc ładnie ale i teraz czasami pod koniec jedzenia żeby sie nie wierciła to musze ją czymś zabawiać

u nas też jest wielkie zaciskanie buźki :)

Nie wiem co robić, bo dziś jak pod światło popatrzyłam na buziaka Julci to ona ma od brwi poprzez kąciki oczek, nosek do brody takim jakby jednym pasem skórkę usianą taką drobniutką kaszką i na tym kilka większych czerwonych krosteczek. A poliki ma gładkie i całe ciałko też. To raczej nie jest od śliny, bo przecież brwi sobie na ślinę nie układa :):):) Chciałam spróbować dziś podać jej zupkę jarzynową po raz pierwszy i nie wiem co robić. Jedna zupka ma w składzie seler i pietruszkę a druga masło i mleko. Mam od Gerbera te zupki. Mam też marchwiankę z ryżem z Hippa, ale ona też ma w składzie seler i pietruszkę. Żeby to nie było takie paskudne to sama bym zjadła :):):)

Asiu a Ty od jakiej zupki zaczniesz?
Kurcze nie wiem co mnie wzięło na to karmienie Julki stałym jedzonkiem, spieszę się do tego jak jakaś durna. Jak sobie pomyślę, żeby odstawić wszystko na tydzień to mi szkoda tego tygodnia. Wyrodna matka jak nic !!!

E_mamo weronika dokładnie to samo miała! tez takie pasmo grysikowe a poliki były gładnie!
smarowałam jej to dwa razy dziennie bephantenem i zeszło.

elfiko pisze:
E_mamo weronika dokładnie to samo miała! tez takie pasmo grysikowe a poliki były gładnie!
smarowałam jej to dwa razy dziennie bephantenem i zeszło.

Ja jej to wczoraj po kapieli pierwszy raz posmarowałam bepanthenem i pewnie raz to za mało, bo na razie nic nie pomogło. A może ją uczula krem, którym jej smaruję buźkę przed wyjściem na mróz?? Boże, jest tyle mozliwości co może uczulać, że aż mi ręce opadają.
Fakt faktem tych krostek być nie powinno.
Elfiko dac jej którejś zupki czy najpierw starać się pozbyć tych krostek?

dzis robila 2 razy fajna kupcie, gestawa taka, po marchewce, wczoraj bylo gorzej...

no nic, znalazlam wsrod sloiczkow jeden z marchewka i ziemniakiem i dalam kilka lyzeczek- zobaczymy :)

reklama
e_mama pisze:
kate332 pisze:
e_mama pisze:
Asiu czy alergia przejawia się zawsze plamą czy mogą to być też drobniutkie krostki?
Julka ma ciągle na nosku i górnej wardze kilka krostek i nie wiem czy to jest alergia czy nie jest. Na całym ciałku nic nie ma , plamy też ją omijają.
Dziś dałam jej marchewkę z jabłuszkiem i łyżeczką kleiku kukurydzianego po raz pierwszy.

mój krzysiek tez ma czasem czerwone krostki na buzi ale myśle że to od śliny bo cały czas trzyma rączki w buzi i straaaaszszsnie sie ślini przy tym

posmarójcie te krostki swoim mlekiem,czasem to pomaga

o to to to !!! może to od śliny?

Do góry