reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Butelkowe

Ja też nie zużywam w ciągu dwóch tygodni, spoko ;)

Elfiko
, a ile łyżeczek kaszki dajesz do mleczka? Pytam, bo gdybym dawała tak, jak podają na opakowaniu, to by mi zamiast kaszki jedynie mleko lekko zagęszczone wyszło. Dlatego daję teraz 10 płaskich łyżeczek/ 180ml mleka, tak jak jest napisane w tym poradniku nutricia. I dopiero teraz konsystencja zaczyna przypominać kaszkę :p

A co do naszego nowego rozkładu, to jest teraz tak: daję mu o 19.30 tą kaszkę przez butelkę, około 23 budzi się lekko, więc popija herbatkę, albo przegotowaną wodę, przekładam go na brzuszek i śpi do:
przedwczoraj- 7.30
wczoraj- 5
dzisiaj- 6.40

Zobaczymy, co dzisiejsza nocka przyniesie ::) :)

reklama
Iwon ja daje na 150ml trzy łyżeczki bo Weronika takiej gęstej kaszki to pić nie chce i tylko jej zagęszczam a jak jej robie normalną kaszke to daje tak jak ty na 150ml około 7 lyżeczek i wtedy je łyżeczką.

Ja właśnie dzisiaj dostałam trzeci ten sam poradnik z nutricii i chyba go odeśle bo szkoda żeby ktoś inny nie dostał a ja trzy.
Za to czekam na hippa i nie przychodzi ::)

Ja z hippa dostałam jeden soczek ze słodkich jabłek i dynię z ziemniakami :)

Kurcze wkurza mnie jedna rzecz, że moje dziecko jakies takie nieregularne jest ::)
Próbuję mniej więcej trzymac się jakiegoś rytmu dnia, a on raz budzi się na jedzenie o 5, raz o 6.30, raz o 8 i przez ten pierwszy posiłek zmienia się cały rytm karmien, i później trudno mi czasem jakoś to "wpasowac" w jego drzemki i jedzenie co 3,5 godziny. :p :p :p Nasłuchałm się, że dziecko powinno mieć przynajmniej w przybliżenu jako taki plan dnia, niektore dzieci podobno trzymają się tego co do minuty, a u nas, szkoda gadać.

Ja na regularność weroniki nie narzekam, ma jako taki rytm dnia.
normalnie je o 6 rano i potem jakies deserko kaszki o 9,30 przed drzemka ale np dzisiaj o 6 jeść nie chciała i jadła o 8 wiec juz deserko kaszkow nie było i spi jak zwykle, po spanku spacerek.
Nawet jak nam sie zdarzaja jakieś odchylenia to je w ciągu dnia nadrabiam i znowu wracamy do rytmu jedzeniowego 6,9.30, 13,16,20 23
tak jakos nam sie udaje , no chyba że przychodzi dzień niejadka i nie je np od 6 do 16 nic to tragedia i wciskam jej co chwila a ona pluje i takie tam ::) ale to sie zdarza na szczescie dla moich nerwów rzadko ::)

Fajnie :)
A ja zrobiłam dziś sprytny manewr. Zebrałam do kupy moje notatki z ostatniego tygodnia, o ktorej się budził, zasypiał, jadł, o której był spacer, o ktorej marudził itp. i zauważyłam, że w sumie układa się to w dwie, ale podobne do siebie opcje :) I tego będę się w miarę możliwości trzymać, zachowując oczywiście dozę elastyczności ;)
Robiłam takie "rozeznanie" ze względu na to, że będzie się nim zajmowała Kasia, i chciałabym żeby miała jakiś ogląd, co i jak, stąd te notatki i zarys dnia. Mam nadzieję, że będzie dobrze. :)

Kochane moje pamietałyscie o mnie ::) :) Jak sie ciesze :-* Mój ukochany watek. tez mi was ie raz brakowało. Postaram sie jak najszybciej wam wszytsko opowiedzieć, ale teraz musze isc na spacer, bo przetestowałam patent, ze jak ide na spacer na ok 2 godz to maks lepiej spi w nocy. I to faktycznie działa. Musze to odbębnić i jk najszyciej to mozliwe wracam ;)

Ale zajebiscie być znów z wami :)

Ja się Gazelaczku nigdzie nie zapisywałam i prawdę mówiąc, nie mam zielonego pojęcia, skąd to się u mnie wzięło? Jedynie w szoitalu wypełniałam jakieś ankiety, jak każda, no i tą nutricię na interku ::)

A dziś dostałam darmowy karton bobovity, hihihih, jeszcze gerber i będzie komplet :) ::)

Dziewczynki do kiedy trzeba brać dzieciaki na odbijanie? Ja po obiadku już raczej tego nie robię, tylko jeszcze po mleku, a na przykład po wieczornej kaszce to bekanie jakoś ostatnio w ogóle mu nie idzie :p

reklama
Do góry