reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 7, 8 i 9- latków -ZAPRASZAM DO ROZMOWY :)

reklama
Hej , dawno tu nie zaglądałam.

Jarzębinka , 2 lata przygotowań, przegięcie :sorry:
My dziś idziemy na pierwsze spotkanie, ciekawe co u nas będzie.Komunia ma być w maju.

Witajcie mamuśki :-):-)
Jestem mamą prawie 7-latki i pora już chyba zmienić wątek i przejść do Waszego :-):-) przyjmiecie mnie do swojego grona? :confused::confused:

Witajcie mamuśki :-):-)
Jestem mamą prawie 7-latki i pora już chyba zmienić wątek i przejść do Waszego :-):-) przyjmiecie mnie do swojego grona? :confused::confused:
zapraszam Anaconda :)

Sylcia i jak po zebraniu dot komuni???
u nas bylo we wrzesniu zwykle zebranie, siostra zakonna powiedziala,ze dzieci maja zdawac modlitwy, co wklejone maja na koncu zeszytu do religii,plusem jest ze kazde w swoim zakresie nauki,nie narzucone przez siotre,mozna wybrac kiedy i co do konca grudnia, jak bedzie trzeba chodzic do kosciola np rozaniec to wynaga 2x w tyg,nie codziennie, komunia poczatek maja, suknie alby koszt ok 200 zl,obrazki w bialym tyg,a rozaniec i ksiazeczke kupuje siostra bo oszczednie jak wieksze ilosc,koszt 55 zl

Dopiero odnalazłam ten wątek.
Witam i ja.

Nie przeczytałam jeszcze całego wątku, ale odpowiem na pytanie z pierwszego posta.
Mój synek chodzi drugi rok na uniwersytet dzieci.
Te zajęcia są dość ciekawe dla dzieci.
Choć z doświadczenia wiem (i ja i dwoje moich kolegów prowadziło warsztaty) czasami rodzice bardziej chcą, żeby dzieci chodziły na te zajęcia niż dzieci :dry:.

Witam przy porannej kawce :-):-)
Ależ u nas dzisiaj zimno było z rana, tylko 1st.C :szok: całe szczęście że mąż zaprowadził Maję do przedszkola :tak::tak:
Mozi witaj, widzę że Ty też się przeniosłaś o "poziom wyżej" :-D:-D;-);-) jejku Twoja córa już w drugiej klasie :szok::szok:
A wiecie że te dzieci które w następnym roku pójdą dopiero do pierwszej klasy będą miały Komunię Św. dopiero w trzeciej klasie
J@god@ to fakt, czasem rodzice chcą ze swoich dzieci zrobić geniuszy i nie patrzą co na to sami zainteresowani :baffled::baffled:

Hej
Anaconda witaj, piszmy wszystkie częściej, może się wątek rozrusza :-)

Mozi, u nas komunia 12 maja, spotkania w Kościele rodzice dzieci ksiądz raz w miesiącu.Poza tym dzieci będą miały zadawane modlitwy i przykazania itp do nauczenia w domu i będą zaliczać kolejno na lekcjach religii( więc nie najgorzej) podobno w zeszłym reku zeszło to zaliczanie do marca. Ubranie wszystkie dzieci w albach, będzie można zamówić u ksiądza w lutym. I więcej na razie nie wiem, ale ogólnie ok :-)

U nas też zimno tylko 1st, dobrze że mam auto to nie zmarzłyśmy, A za parę chwil, z Olą do szkoły :tak:

reklama
Do góry