reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 7, 8 i 9- latków -ZAPRASZAM DO ROZMOWY :)

heyy dziwczyny jestem nowa na tym forum i niewiem czy dobrze sie dopisuje zeby sie dowas dolaczyc:))Mam równierz 3 swoijch pociech isa w ruznym wieku:))Jezeli sa mamusie które chcialy by sie spotkac na spacerku z naszymi pociechami to jestem za:))Pozdrawiam piszcie na mojego meila:)dorotalyndo@interia.pl

reklama
i ja chciałam się przywitać w gronie mam 7 latków i mam nadzieję, że jak ruszy szkoła to i watek się ruszy....:tak::-D:tak: sprawy szkolne napewno będą warte popisania i rozmowy tutaj......:-)

witam mamusie:)
Mam takie pytanko, a mianowicie,mój starszy synek poszedł w zeszłym roku do pierwszej klasy jako 6 latek,i doszły mnie słuchy ,że jego klasa ma mieć komunię starym trybem czyli w drugiej klasie-czyli w przyszłym roku:szok: no i szoook...,że oni są za mali-mój nawet na mszy nie wysiedzi:cool2:
Jak to było u waszych dzieci????????

Moja Iza idzie do pierwszej klasy jako 7-latek więc nie pomogę.
jak tam pierwszy dzien w szkole??

po za tym witam sasiadke,a jakiego rejonu malopolski jestes??? ja stolica ;)

Agnieszka81 moja szla prawidlowo,ale moge znajoma zapytac,bo ma core rok mlodsza w roznoleglej klasie

Jarzebinka witaj,dawno cie nie widzialam :)

Ostatnia edycja:
witam mamusie:)
Mam takie pytanko, a mianowicie,mój starszy synek poszedł w zeszłym roku do pierwszej klasy jako 6 latek,i doszły mnie słuchy ,że jego klasa ma mieć komunię starym trybem czyli w drugiej klasie-czyli w przyszłym roku:szok: no i szoook...,że oni są za mali-mój nawet na mszy nie wysiedzi:cool2:Jak to było u waszych dzieci????????

komunia jeszcze przede mną :-D mój poszedł tez jako 6 latek do pierwszej klasy ale komunię będzie miał w 3 klasie, u nas w 2013 nie będzie wogóle komunii aby przeskoczyć rok i od 2014 do komunii będą szły dopiero 9 latki.....to sa chyba decyzje regionalne tzn. poszczególnych diecezji czy innych regionalnych organów kościoła ....... z tego co gdzieś wyczytałam Warszawa ma to zmienić jakos etapami do 2016 roku.....:tak:a małopolska doczytałam, ze zmiana dotyczy dopiero dzieci, które rozpoczęły nauke w 2012 roku czyli u was nie będzie komunii w 2014....:-(

a jak przygotować dziecko - może zacznij od znalezienia krótkiej mszy dla dzieci lub przedszkolaków, ja chodzę z moimi smykami na msze, która trwa 30 minut, dzieci siedza pod ołtarzem, młodsze mogą spacerować więc jest więcej luzu i trochę zabawy - pieśni z pokazywaniem, na kazanie ksiądz wychodzi do dzieci i trwa ono dosłownie 5 minut.....:-D

witaj Mozi tak jakoś zasiedziałam sie n a 4-6 latkach.....:tak:

jarzebinka dziękuje za odp, no u nas sie to wyjaśni na dniach, już w maju zeszłego roku wystosowaliśmy pismo "do góry" o przeniesienie komunii do klasy 3, spotkanie z księdzem ma być w środe zobaczymy.......:tak::tak::tak: ale po pierwszej lekcji religii z księdzem mam nadzieje ,że on sam zdecyduje ,że oni są jeszcze nie gotowi:-D:szok::sorry:

reklama
a propo tematu komunii to mój pójdzie w 2014 (w 2013 u nas nie ma komunii) a już wczoraj byłam na pierwszym spotkaniu w Kościele i ksiądz zapowiedział spotkania co miesiąc i raz w miesiącu specjalną mszę dla dzieci i rodziców pierwszokomunijnych czyli 2 lata przygotowań do Komunii.... :confused:

Do góry