reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 7, 8 i 9- latków -ZAPRASZAM DO ROZMOWY :)

reklama
Hej , dawno tu nie zaglądałam.

Jarzębinka , 2 lata przygotowań, przegięcie :sorry:
My dziś idziemy na pierwsze spotkanie, ciekawe co u nas będzie.Komunia ma być w maju.

Witajcie mamuśki :-):-)
Jestem mamą prawie 7-latki i pora już chyba zmienić wątek i przejść do Waszego :-):-) przyjmiecie mnie do swojego grona? :confused::confused:

Witajcie mamuśki :-):-)
Jestem mamą prawie 7-latki i pora już chyba zmienić wątek i przejść do Waszego :-):-) przyjmiecie mnie do swojego grona? :confused::confused:
zapraszam Anaconda :)

Sylcia i jak po zebraniu dot komuni???
u nas bylo we wrzesniu zwykle zebranie, siostra zakonna powiedziala,ze dzieci maja zdawac modlitwy, co wklejone maja na koncu zeszytu do religii,plusem jest ze kazde w swoim zakresie nauki,nie narzucone przez siotre,mozna wybrac kiedy i co do konca grudnia, jak bedzie trzeba chodzic do kosciola np rozaniec to wynaga 2x w tyg,nie codziennie, komunia poczatek maja, suknie alby koszt ok 200 zl,obrazki w bialym tyg,a rozaniec i ksiazeczke kupuje siostra bo oszczednie jak wieksze ilosc,koszt 55 zl

Dopiero odnalazłam ten wątek.
Witam i ja.

Nie przeczytałam jeszcze całego wątku, ale odpowiem na pytanie z pierwszego posta.
Mój synek chodzi drugi rok na uniwersytet dzieci.
Te zajęcia są dość ciekawe dla dzieci.
Choć z doświadczenia wiem (i ja i dwoje moich kolegów prowadziło warsztaty) czasami rodzice bardziej chcą, żeby dzieci chodziły na te zajęcia niż dzieci :dry:.

Witam przy porannej kawce :-):-)
Ależ u nas dzisiaj zimno było z rana, tylko 1st.C :szok: całe szczęście że mąż zaprowadził Maję do przedszkola :tak::tak:
Mozi witaj, widzę że Ty też się przeniosłaś o "poziom wyżej" :-D:-D;-);-) jejku Twoja córa już w drugiej klasie :szok::szok:
A wiecie że te dzieci które w następnym roku pójdą dopiero do pierwszej klasy będą miały Komunię Św. dopiero w trzeciej klasie
J@god@ to fakt, czasem rodzice chcą ze swoich dzieci zrobić geniuszy i nie patrzą co na to sami zainteresowani :baffled::baffled:

Hej
Anaconda witaj, piszmy wszystkie częściej, może się wątek rozrusza :-)

Mozi, u nas komunia 12 maja, spotkania w Kościele rodzice dzieci ksiądz raz w miesiącu.Poza tym dzieci będą miały zadawane modlitwy i przykazania itp do nauczenia w domu i będą zaliczać kolejno na lekcjach religii( więc nie najgorzej) podobno w zeszłym reku zeszło to zaliczanie do marca. Ubranie wszystkie dzieci w albach, będzie można zamówić u ksiądza w lutym. I więcej na razie nie wiem, ale ogólnie ok :-)

U nas też zimno tylko 1st, dobrze że mam auto to nie zmarzłyśmy, A za parę chwil, z Olą do szkoły :tak:

reklama
Do góry