reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2014

Meklaudia a czemu nie macie się starać o kolejne dziecko? pokłóciliscie się? jezeli tak to z 9tetniego doświadczenia Ci powiem że to minie i zmienicie jeszcze zdanie! :);-)

Róża ładne imię :happy2:

reklama
Cześć
Klaudia, cieszę się, że jednak plany na dzidzię będą... Róża - ładne imię... trzymam kciuki, by M się dał przekonać... albo go upij :-D:-p

Mary, szkoda, że u Mii alergia, moi tez mieli, ale wyszli z tego na tyle, że normalnie moga mleko pić i nie ma żadnych problemów... a Nutra jest u nas tańsze niż Bebilon pepti, bebilon jak ja kupowałam był po 11.22zł (dokładnie), a w mojej zaprzyjaźnionej aptece kupowałam kiedyś Nutra nawet za 8zł. A normalne mleczka, np. w Biedronce są po 14 - 15zł :szok: gdyby nie to, że na receptę było i trzeba było co jakiś czas po nią iść, to nawet taniej wychodzi, przynajmniej w Polsce, nie wiem, jak u Was...

Silm, no to walcz Kochana, walcz... ze skokiem i płaczem... będzie dobrze...:-)

Mary no tak te mleczka na receptę są strasznie drogie:wściekła/y: Dobrze robisz, że podajesz małej tylko Nutramigen po co ma się biedactwo męczyć przez głupią babe..

A u nas Marcel po tygodniu walki i mojej stanowczości, że nie założe pampersa zrobił kupkę na nocnik.. Na szczęście obyło się również bez wymiotów.. Mam nadzieję że teraz bedzie już tylko lepiej z tym i żaden psycholog nie będzie potrzebny..

MeKlaudia - gratuluję kupeczki na nocnik! :-) Już pierwszy sukces jest! :-)

Mary, współczuję takiej pediatry, a tylko ona jest?

Domi też wczoraj szczepiona i pierwszy raz musiałam z nią spać, bo nie dała się odłożyć :-( i jeszcze wchodzi w skok rozwojowy więc mam masakrę. I nie uciekać mi stąd, bo ja też nie wiem kiedy się postaramy, a tu jestem

Silmiriel - problem w tym, ze tę babę "dotaliśmy" w przydziale... Jesteśmy pod opieką szpitalnej polikliniki i tam nie możemy sobie wybrać lekarza... :-( A aby zachować refundację na Nutramigen musimy być pod opieką szpitala. Ale dziś dostałam od tej pediatry telefon i poinformowałam ją o tym, ze wracamy do Nutramigenu, bo reakcje Mii na NAN są złe i ona to poparła. Ufff! :zawstydzona/y: Powodzenia - troszkę marudna będzie Twoja mała, ale zaraz wszystko wróci do normy, zobaczysz!

dziewczyny nie ma co uciekać! przecież to tak odległy termin, że wiadomo - różnie może być.. życie jeszcze wiele niejasności przyniesie i kto wie co to będzie:-D

u mnie na wątku lipcówek posypały się "nowe" szkraby:tak: kobity wzięły się za robotę - hehe, aż im zazdroszczę normalnie.. ale jak patrzę na Tymusia - jaki to on malutki jeszcze i tyle przed nami, to wolę się wstrzymać; Tymek od jutra nosi okulary :-( trudno, ale nie wiem jak on sie do nich przyzwyczai.. nawet nie chciał ich przymierzać.. no nic - jutro zaczynamy tą walkę.. okulary są jak z gumy a lekkie że szok:)
No i teraz moja mała istotka rozchodziła się na całego..ech, oczy dookoła głowy trzeba mieć, bo przecież kombinuje jak nie wiem..chodzenie po płaskiej podłodze nie jest już fajne! teraz trzeba chodzić po przeszkodach:rofl2: trudne chwile przed nami

aaa gorączka oczywiscie moze być po szczepieniu nawet do 3dni!

Konwalianka - powodzenia z okularkami! :happy2:

Mary, szkoda, że u Mii alergia, moi tez mieli, ale wyszli z tego na tyle, że normalnie moga mleko pić i nie ma żadnych problemów... a Nutra jest u nas tańsze niż Bebilon pepti, bebilon jak ja kupowałam był po 11.22zł (dokładnie), a w mojej zaprzyjaźnionej aptece kupowałam kiedyś Nutra nawet za 8zł. A normalne mleczka, np. w Biedronce są po 14 - 15zł :szok: gdyby nie to, że na receptę było i trzeba było co jakiś czas po nią iść, to nawet taniej wychodzi, przynajmniej w Polsce, nie wiem, jak u Was...

Tola - dzięki, kochana, ze mnie na duchu podnosisz! A jak długo męczyliście się z alergią? U nas Nutramigen okropnie drogi... Równowartość 120 zł za puszkę, a Mia potrzebuje 3 na tydzień! :no::wściekła/y:Mimo, ze tu inne są zarobki, to to i tak jest drogo! Ale na szczęście mamy refundację i Nutramigen za darmo.

Kinga - u Ciebie owulka? Trzymam kciuki! :tak:

Miłego dnia!

no i u nas pół na pół, czyli trzeba połowę zapłacić, bo normalnie jest 2x tyle, mi trzymało córę do ukończenia 2 lat, potem juz było ok i piła bebiko, a potem normalne krowie z kartonika, a synek nawet wcześniej przestał nutra pić, a córa nie miała tak źle jak on, bo była tylko na bebilonie pepti, a synek musiał nutra i mu dawałam słodzone.

Kinga u nas do grubsza sprawa przez jego głupote i głupoty ciagnie się już od września raz lepiej raz gorzej.. Ja za często wszystko sobie przypominam i mu wypominam zamiast starać się o tym zapomnieć, choć tak całkowicie zapomnieć się nie da..

Tola no napewno będe go upijac :-) Albo przy stosunku przerywanym zdazy się cud i zajdę, bo my tylko przerywany:D

hej,
meKlaudia Tymek ma zeza, ale już nie fizjologicznego a genetycznego..
mary - współczuję tej alergii i takiej lekarki.. u nas tez była alergia na mleko krowie.. ja przez 8 m-cy byłam na diecie bezmlecznej..ale teraz jest lepiej.. mały nadal nabiału nie je ale ja już mogę i nie wysypuje go jak kiedyś.. za to pojawiła się alergia na jabłka, truskawki, brzoskwinie.. niedługo testujemy także nabiał, aby zobaczyć czy Tymek już wyrósł z tego czy nie..na początku to ja nic sojowego czy koziego nawet nie mogłam zjeść..

Kinga - u Ciebie owulka? Trzymam kciuki!
yes2.gif
mary u mnie w tym cyklu raczej nic nie bedzie bo tylko dwa były i to przed owu. nie sądzę aby plemniki wytrzymały. Trudno. :/ Może czerwiec bedzie pomyślniejszy. Buziak!

reklama
Dziewuszki, ale mnie mała nie gorączkuje :)

Konwalianka, tylko nie daj Tymusiowi oka zasłaniać, bo się nauczy patrzeć na jedno i będzie jeszcze gorzej. Ja w ogóle jestem przeciwnikiem okularów na zeza do 5 roku życia.

Kinga, plemniki mogą żyć 72 godziny, wiec może może :) &&&&&&&&&&&&&&

Do góry