reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2013

Witajcie dziewczyny :)

Właśnie zajadam śniadanko :) o dziwo dzisiaj się wyspałam ;) Tylko ten śnieg za oknem ciągle nie nastraja zbyt fajnie. No ale co zrobić.
Wczoraj wieczorem poprosiłam męża aby złożył mi łóżeczko dla Mikołaja, bo my na początek mamy pożyczone turystyczne :) i dzisiaj mam misję specjalną przeprania boków, aby wyzbyć się zapachu mieszkania właścicieli :p W tym tygodniu też spakuję sobie już torbę szpitalną, o którą z kolei mnie mąż męczy :p

reklama
Marciami, racja, spakuj torbe, bo nigdy nie wiadomo co i jak. a tak - niech sobie lezy i czeka. Potem w razie "w" w pospiechu to ciezko o wszystkim pamietac.
Mimo,ze ja mam troche czasu,to tez sie musze zebrac by z piwnicy poprznosic stara wyprawke Sebusia i zobaczyc co mam, co sie nada dla dziewczynki, a czego mi brakuje. Tylko tez w domu miejsca brak zeby juz to trzymac. Trzeba bedzie cos wykombinowac.

Lozeczko tez juz mam zakupione,ale poki co w stanie rozlozonym lezy zapakowane w piwnicy, wiec z tym sie jeszcze spieeszyc nie musze.

Ok zmykam na kawke :tak:

Dzis na kanale TLC ogladalam po raz pierwszy program NA PORODOWCE,pokazywali zbliska cesarke, oj mamo... brrrrr:baffled:

Od strony pacjentki ktorej robia CC nie wyglada to tak strasznie ;-)
nie da sie nawet podgladnac w lampie tej co wisi nad stolem do cc co tam ci robia ;-)
ja tam bede chwalic CC bo jak czytam o porodach SN "moich" lutowek to przerazenie mnie ogarnia :szok:

Askle a łóżeczko kupiłas przez neta?Ja jakos mam stracha kupowania takich rzeczy na allegro bo to spory wydatek i martwiłabym sie jakby było cos nie tak.

dzien dobry...

Nas znow zalało od dachu, juz dekarz pracuje, odśnieża, odmraza, musi wszystko usunąć...

Pozniej z Aską do lekarza idziemy... bo rano znow był pawik, do tego popekane naczynka na twarzy w oczach.. bidulka moja . wstała ok 10 i po 11 juz spała spowrotem. udało mi sie jej wcisnać szklanke picia... i poki co nie zwróciła....

Mysiak, wspolczuje Asiulce i Tobie, bo sie na pewno martwisz. Koniecznie do lekarza,zeby sie cos gorszego nie rozwinelo. Oby jakiesleki pomogly,zeby sie dziecie nie meczylo :sorry2:

Anulus,teraz kupilam lozeczko uzywane z portalu tablica.pl - od babeczki z ZG rozmiar 120x60,bo takie wejdzie nam do sypialni.
Sebkowi kupowalam nowe 140x70 i ma je do dzisiaj bo to takie na lata, co sie odczepia boki calkowicie i jest lozeczko dla starszaka. Jemu kupowalismy w hurtowni na ul. Osadniczej.
Dla mnie wazne,zeby lozeczko mialo zaokraglone boki, 3 poziomy ulozenia materaca i dwa-trzy szczebelki wyciagane dla starszaka.

Cortina, to prawda, porod SN nie nalezal do najprzyjemniejszych i jakos nie wyobrazam sobie znow rodzic (ha!!!) :-D

askkle a jaka była cena tego łóżeczka i firma? Tego co później jest fajne dla starszaka. Nam babcia koniecznie chce łóżeczko zafundować, ale ja na początek zostanę przy tym turystycznym, bo jest mniejsze i zmieści się nam do sypialni. A jak będę wyprowadzać syna do jego pokoju to wtedy złożylibyśmy już takie porządne drewniane łóżeczko.

W piątek mąż ma od południa wolne i załatwiamy trochę spraw :D Muszę jechać na spirometrię, mąż załatwia sprawy związane z obroną mgr, potem wizyta w aptece i hurtowni artykułów dziecięcych - poszukiwania wanienki i stelaża do niej ciąg dalszy :D Chcę jeszcze pieluchy kupić, żeby już mieć na początek dla młodego, bo jak tak dalej pójdzie to o nich zapomnę :D Musimy też podjechać do Komfortu, żeby się zorientować czy wybrana przez nas wykładzina do pokoju Mikołaja jest dostępna od ręki :) No i chciałam w piątek sobie kupić jakieś buty na wiosnę :p i chyba stanie na jakichś trampach fajnych :D Przydadzą się dla młodej mamy na spacery z wózkiem, chyba bardziej niż jakieś wymyślne butki :p Co myślicie?

ja sobie kupilam buty wiosenne bo bylo pieknie, cieplo slonecznie ... i co ? i lipaaaaaaaaaaa bo dalej chodze w kozakach :-p
cierpie z powodu braku slonca juz :confused:

Cortina, to juz ponoc koncowka zimy...wiec juz niedlugo wiosna.
Ja na sobote zaplanowalam zakupy, bo jedziemy do Wrocka. oczywiscie z brzuchem szalu nie ma, ale moze wlasnie buty, jakis t-shirt... no i ikea.

Marciami, wpisz w google "lozeczko bartek 2" i takie wlasnie ma sebek.

reklama
Do góry