reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2013

Askkle wspolczuje zatok ! moj odwieczny problem, teraz jeszcze w ciazy niewiele z nimi mozna dzialac :baffled:

Mysiak szaro-czarne jutro zrobie fotki i pomierze ;-) sztywny spod chyba ma z tego co pamieta i goki moga byc miekkie albo sztywne zalezy jak kto sobie zyczy ;-)

Smutna milo ze masz taka dobra kolezanke :tak:

reklama
Zatoki nie lubia zmiany temp. Wiec takie wyjscia z domu, do auta, z auta, do pracy z pracy... ehh
Na zatoki dobra jest jedna stala temp., jak jestem w domu popoludniem to mi o wiele lepiej.
Jutro wiecej czasu spedze w domu wiec oby bylo lepiej. Tylko male zakupy i odpoczynek :tak:

Witam mamuśki!!!
Askle witamy u nas:)!!
Cortina a czemu masz mieć cc?wiem ze z córką też miałaś.Ja mam wade wzroku minus 7 ale to okulista stwierdza czy cc czy naturalnie.
mysiak gratulacje syneczka:)))a gdzie byłaś na 3D i ile płaciłaś?
Ja wczoraj cały dzien u mamy byłam bo już dostaje świra w czterech ścianach sama przez 8 godz aż mąż nie wróci z pracy.A pogoda nie zachęca niestey do spacerków.

Kod:
askkle
ja tez mam klopoty z zatokami od zeszłego roku, mielismy kota, okazałos ie ze mam alergie i niestety zatokom się oberwało rykoszetem. Teraz ciale mam jakis katar żółty, nie duzo , ale jest, potem nagle atakuje zielenina z wodą i koniec.
Fajnie, ze masz urlop, odpoczniesz troszke:)

Ja cos sie dzisiaj nie wyspałam... zasypiam na siedząco dosłownie :)

anulus ja byłam na 3D u dr Ruta, ale ja na kase chorych miałam skierowanie ze względu na starczy wiek, wiec nic mnie to nie kosztowało. Ale moje odczucia sa takie... u Ruta badanie trwało 15 minut, wszystko pomierzył, wszystko posprawdzał. Jak byłam w ciazy z Aska i byłam na usg 3D u Labera to badanie trwało 40 min, mam wrazenie ze było dokładniejsze. Albo Rut sie spieszył bo miał poślizg czasowy, albo olewał i na szybko mierzył i sprawdzał bo byłam na kase chorych wiec zysk dla niego zaden, albo nie radził sobie bo dzidek jest tak ułozony, ze ciężko go pomierzyc.
Gdybym miała płacic to poszłabym ponownie do Labera albo do Pankiewicza.

Ostatnia edycja:
Anuluś, dziekuje za przywitanie :-)

mysiak, a w ktorym tyg najlepiej isc na 3D? kurcze...nawet o tym nie pomyslalam. Cortina,Ty ntez bylas?

Bylam w Focusie, ale jakos nastroju na zakupy brak, maz sobie spodnie kupil, ja tylko czapke w reserved dla Sebka i male zakupy rossmanowe i almowe i chcialam stamtad jak najdalej uciec. Teraz juz po kawce. Czekaja mnie jeszcze zakupy typowo spozywcze, ale wazne ze juz weekend :))):tak:

Askkle moim zdaniem najlepiej 3D robic ok 21 tyg ciąży (pomiedzy 20 a 22) :) ale pamiętaj, ze termin musisz jak najszybciej rezerwowac, bo czasem poprostu moze nie być miejsca :)

askkle... ja mam porownanie Labera i Ruta i zdecydowanie wybrałabym Labera. wiem ze pankiewicz (ma gabinek z Laberem) tez jest w tym dobry.

3D daje w sumie tylko tyle, ze bedziesz miała fotke dziecka w trójwymiarze. DLa mnie to było najmniej wazne. Najwazniejsze było to, ze w czasie takiego badania jest sprawdzane wszytsko, serduszko, jego praca, przepływy w sercu, zastawki, mózg dziecka, nerki, pecherz moczowy, zoładek, twarz czy dziecko nie ma rozszczepu podniebienia i innych wad, kręgosłup kawałek po kawałku, przepływy w pępowinie czy sa prawidłowe.

reklama
Kobitki potrzebuje podpowiedzi: czy przed porodem muszę mieć wybraną przychodnię dla dziecka (bo podobno w niektórych szpitalach wymagają podania przychodni), czy moge to załatwić już po porodzie? Którą poleciacie w ZG. Ja sama leczę się w Aldemedzie, ale może pediatrę warto w jakiejś innej?

Do góry