reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

Zimny wiatr w południe wygonił nas z huśtawki do domu, ale w słonku jest bosko, bateryjki lekko podładowane :p
Vii - książkowe sprawy przy następnej okazji ;)
Katoryba - M. podaje lek przed wyjściem do pracy i niestety Lena się buntuje, nie chce wypić 2 ml :/ i budzi się... Zresztą porcja wieczorna też jest udręką. To nie to samo co przy niemowlaku :p Widzę 4kę u Bola, gratki ;)
Marzena - powrotu sił i równowagi w głowie życzę!!! :-* Ściskam!
Siw@ - od małego Lena żądała jeść regularnie co 3 godziny(o godz. 8, 11, 14, 17 i po 19), a w nocy jadła 1x, tylko czasami 2x... wychodzi więc że 6-7 karmień było...

reklama
Izuniek- Wojtek się też średnio co 3h domaga, chciałabym tylko żeby jedno karmienie w nocy odpadło i byłoby ok.Zobaczymy co pediatra powie w przyszłą środę jak go zważy ale czuje po kościach, że już dobił do 9kg.

Dzień dobry

Siwa zawsze możesz zajść do przychodni i poprosić o zważenie nawet bez wizyty u lekarza. Faktycznie patrz przez pryzmat B. to Wojtuś je dużo, ale każde dziecko jest inne i ma inne zapotrzebowania.

Panienki Lila, Jagoda i Gabrysia Buziak od ciotki i szałaputki;*

Moja B jest niemożliwa dziś chciała wybrać się na spacer z grupą przedszkolaków, które akurat maszerowały na plac zabaw. Ja ją chyba muszę do jakiś dzieci oddać. w parku co zobaczy dziecko albo wózek to gna za nim jak szalona. Wychodzi na to, że ją trzymamy w kartonie i ludzi nie widuje;/

Marzena zdrówka!

Hej kobitki!
Przepraszam ,że was zaniedbuję :( Ale jak juz taka ładna pogoda to wybywam z domu na długo a wieczorem padam.
Dziękujemy za pamięc-oj moje maleństwo już duże. :)

Może ja dołączę na spacer w piątek :) outstanding

Dla reszty Zdrowia, pogody i cierpliwości
:-D

Lila chodzi- za rączki a nawet czasem tylko z jedną. Mówi często mama-bardzo mnie to cieszy. Teraz na topie wystawianie języka i uśmiechanie się do wszystkich. Oraz zaczepianie psa- a i bym zapomniała-lubi kontakty :) a teraz smacznie śpi bo nie miała drzemki po południu. Od 11:00 do 20 była na nogach :)

Ostatnia edycja:
Siwa dla porównania Filo jak miał 4 m i 1 tydz. ważył 8,470 kg. Wyluzuj:) Też miałam takie obawy, ze mamy grubaska, ale niepotrzebnie się denerwowałam. Potem przyjdzie czas na wzmożony ruch, szybkie spalanie, spokojnie:) A jeśli chcesz oszukiwać herbatką to uważaj na te "gotowe", bo to sam cukier, zobacz na skład. I pamiętaj, że problem jest jak dziecko "skacze" po siatce centylowej, jeśli utrzymuje się na stałym poziomie to prawdopodobnie taki jego urok:)

siwa aż z ciekawości sprawdziłam ile ważyła d. na 4,5 miesiąca - 7620g więc też nie mało, zwłaszcza, że to dziewczynka. teraz już 11 przekroczyła, ale na pewno dużo wolniej przybiera na wadze, pewnie z Wojtkiem też tak będzie nic się nie martw. uważam że to nie ma nic wspólnego z nadwagą! zabraniam Ci tak mówić ;) znam nie jednego szkraba który w wieku niemowlęcym był pączusiem, a w przedszkolu tyczka chuda. Więc ja podchodzę do tego tak, że jak będzie miała 18miesięcy, będzie już biegała i nadal będzie kluseczką to może wtedy się zmartwię. Ale pewnie nie, bo już widzę że się wyciąga :) tak więc ściskam wałeczki ile się da bo za chwile znikną bezpowrotnie ;))

mało dziś nabazgrałyście :) a szkoda bo mam już wolny (od pracy) wieczór i w końcu bym se poczytała ;)

a poogoda to fakt taka, że się do domu nie chce wracać. cały dzień po dworze śmigamy. Tylko podpowiedzcie mi proszę kiedy robicie te wszystkie rzeczy które zrobić trzeba a na które nie ma czasu?!?! ja obecnie zarastam rzeczami do prasowania :(((((( nienadążam!!! aż mnie to dołuje bo deska z krajobrazu nie znika :/ jest może coś takiego jak prasowalnia? bo chyba bym zapłaciła, niech to ktoś ode mnie zabierze :/

marzena zdrówka -jak pytasz o synka to mamy 4 zęby, robi papa od 2 miechów, akuku z pieluchą i z rączkami, chodzi sam przy meblach, lubi chodzic prowadzany za rączki, goni psa zawodowo, szarpie siostre za kitki i ciagle cos mieli (je) i bije brawo jak upada na pupe ;) gada po chinsku ale ze słów co są słowami to mama tata baba aba (na rece)
jak wieje wiatr to ryczy ;-) wiec sie chowa w chuscie ;)

siwa mój cycowy wiec nie doradze ale wiesz co do roku nie ma czegos takiego jak nadwaga...niech je jak ma apetyt -zacznie smigac sie wyciagnie-taki urok synka
u mnie jedno szczupłe drugie pyzate-ot natura tak obdarzyła

a dla trzech babeczek buziaki miesiecznicowe!

Buziaki dla Lili, Jagódki i Gabrysi:)

Dzięki dziewczyny, sama czuje że świruje ale ciągle tylko słyszę że on wielki i każdy, tylko to komentuje to mnie wkurza bo przecież nie tucze go jak gęś, daje mu i tak mniej niż się domaga, dzisiaj zjadł pół słoiczka jarzynowej i się rozpiszczał o jeszcze ale on taki malutki(wiekowo) że mi się wydaję że więcej niż pół słoiczka to za dużo. Chyba rzeczywiście wyluzuje, spokojnie poczekam do środy i zobaczymy co tam mi powiedzą w przychodni.

siwa niech je spokojna głowa
mój dzis tyle dzis zjadł że córka co ma 3 lata dzis tyle nie zjadła-potrebuje energii -a co ty sie ludzkiem gadaniem przejmujesz...pogadaja i przestana -oni konsekwencji za życie twego syna nie poniosą, niech je na zdrowie witaminki witaminki dla chłopczyka naszej siwinki ;)

reklama
hej laseczki,

dzieki za zyczenia zdrowia - niestety jeszcze kiepsko, chyba do konca tyg w domu zostane. dzis jeszcze na 11 do lekarza pojde...

sallis - no poki co to czuj sie ja zwloki ale zobaczymy jak bedzie w weekend. daj znac na pw kiedy by ci pasowalo i zobaczymy czy sie nam uda przyjechac :) a ja prasuje zazwyczaj wieczorami przy jakims filmiku, lacze przyjemne z pozytecznym ;)

szczesliwa - no to synus moglby poduczyc mojego leniwca w przemieszczaniu sie :p bo my poki co to tylko do tylu sie posuwamy ;)

madzioszka - no wez sie ogarnij i nie izoluj corki :p a tak serio no to rosnie towarzyska panna :)

Do góry