reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

Witam wszystkich w ten nawet ładny słoneczny dzien :-)

Buziaczki dla miesieczniaków :**

Wspieram wszystkich sercem i duchem w te trudne dni choroby i ząbkowania itp. itd.

Mam ogromną prośbę do osob które szyly nosidła MEI TAI o pomoc a najlepiej o wykrój lub wymiary i informację jakich materiałów użyły będę bardzo wdzięczna a na koniec pochwalę się swoim dziełem :tak:

U mnie cięzkie dni mała ciągle ząbkuję ale zebiszczy nie widać, płacze jak nakręcona. Sama siedzi ale jakoś jeszcze nie stabilnie

koncze bo sie obudziła z płaczem

reklama
sallis jak pogoda kiepska to czasu wiecej i mam jak zawitac na forum a jak ładnie to szoguniki krecioła dostają i dwór i te sprawy - bo cholerki idzie dostac

dzieki ciotki za spoznione buziaki -sama słodycz dla mego cierpiącego syna (typowy facet ida zeby tragedia jak by koniec swiata) w nocy tak sie darł że dzis sasiadka pytała co sie stało hehehe no jak to co "maltretuje bachora " mina nieziemska wiec aktualnie oczekuję na policje czy spec słuzby :-D tfu tfu tfu naszprycowałam go camilla i troche pomogło ale on typ jak córa że te cuda na wianku to mało pomagaja...

izuniek aktualnie i ja sie borykam z odparzeniem u dziecia...wiec rozumiem i łączę sie w bólu

dla mai- lipcóweczki buziak od mego lipcowego syna

szczesliwa- brawo za bezpośredniość. Ludzie uwielbiają węszyć i działać jak życzliwa pani w focusie, pamiętacie pewnie historię. A poruszyła mnie twoja wypowiedź bo miałam w rodzinie przypadek bardzo 'rozdartego' dziecka i rodzice owego dziecka pojechali z nim na wczasy, miła pani co dzień wypytywała to i tamto aż w końcu powiedziała im wprost że jak jeszcze raz usłyszy że dziecko płacze to dzwoni na policję bo to niemożliwe żeby codziennie płakało ot tak sobie, skutek: na drugi dzień wyjechali do domu.

U nas zmiany żywieniowe. W końcu udało się wypracować stałe pory i rytm dnia, a więc:
6-7 120 ml mm
9- 120 ml mm
11- 100 ml soczku
13- 1/2 słoiczka z obiadkiem
15- deserek owocowy 1/2 słoiczka
17- 120ml mm
20- kaszka 120ml
1- 120 ml mm
4- 120 ml mm

Jeśli wy doświadczeńsze mamy ode mnie macie jakieś uwagi piszcie, ja się nie obraże, dobre rady są dla mnie bardzo cenne bo chodzi tu przecież o dobro mojego ukochanego synka, a skoro nie udało mi się go wykarmić cycusiem to nie chciałabym popełniać błedów w jego menu.

Miłego wieczoru

Witam, podczytywalam Was, ale nie mialam chwili zeby napisac. Buziaki dla wszystkich zaleglych miesieczniakow! Rosnijcie zdrowo!
siwa ja mam fotelik coneco 9-25 i jestem zadowolona.. Ale dostalam go w prezencie!
zawalka oby to byly zeby!!
nnita a coz to za remont? Gratki dla zdolnej Jagody! Oleczka co u Ciebie?

A kto ma ochote na kawe w piatek? Albo u mnie albo w terenie:)

Dziś buziole krejzole dla panienek: Liluś, Jagódko i Gabrysiu - :-* :-* :-*

Hej ho,

u nas chyba sprawy się poprawiają, wczoraj już się uspokoiły sprawy rozstrojeniowe, a dziś rano pupka prawie idealna :D Ufff! Dietka jednak zostaje, ryż i bułka są wielkie :p

Ja się pewnie wybiorę na spacer, muszę jednak zaliczyć aptekę... Aktualnie L. śpi (chyba muszę się przyzwyczaić do pobudki o 5:30...),jak się obudzi, coś jej podsunę do jedzenia a potem chyba wyjdziemy, ok. 11...

Vii - a miałam pytać, czy czytasz te książki ode mnie czy leżą sobie?:p Jeśli nie korzystasz - wolę mieć je w domu ;) przezornie, bo kiedyś pożyczyłam książki i koleżanka jakoś je zagubiła/puściła dalej i nie pamiętała co gdzie i jak się stało...

Lena już się obudziła, więc idę jej kisiel zrobić i pewnie ok 10:30 wyjdziemy.. Napiszę Ci sms jak będziemy się zbierać i dasz znać czy się o tej porze spotykamy ;) teraz wyłączam kompa...

Juhu,
Nie było mnie bo miałam trochę roboty.
:*************** zaległe dla wszystkich, którym się należą i dla pozostałych też :*******
U nas czwórki w natarciu - stąd wczoraj temp. od popołudnia. Mam nadzieję, że to od tego, bo nic innego nie dolega. No poza pokładaniem się i wczesnymi pobudkami i przebudzeniami w nocy.

siw@ - też myślę, że fotelik najlepiej zobaczyć "na żywo" jak jest zamontowany. My mamy Romer duo plus. Jest niestety bardzo drogi (prezent) ale fajny i dobrze się trzyma.
Kurcze ja mam skleroze chyba czy co ale nie pamiętam już jak Bolo jadł w wieku 4,5mies :/ ale coś mi się wydaje za dużo tych posiłków. Czy się mylę laski?

sallis - super, że sprawy ze sklepem idą do przodu :) myślę właśnie nad kwiatkami na balkon ale kurcze kasy nie mam na to :( myślisz, że jaki byłby koszt obsadzenia 2 długich korytek jakimiś fajnymi a niedrogimi kwiatkami?
A Domi to szaleje na maksa - zaraz zacznie biegać zobaczysz :)

Izuniek - jak maszyna po weekendzie? ;P a o co chodzi z tymi tabletkami, że wcześniej wstajecie? że trzeba podać czy mała po nich się budzi szybciej?
Też mieliśmy odparzone dupsko, ale już lepiej.

cosa - w sprawie MT - później napiszę Ci wymiary, itd. właśnie siedzę nad kolejnym dziełem :)

Idziemy dzisiaj z zawalką na spacer z Alą o 12.30. Ktoś chętny na dołączenie?

hej laseczki

cmoki dla trzech panienek :*

szczesliwa - boska odpowiedz! :) jak ja nie lubie takich wtracajacych sie ludzi, ktorzy albo zapomnieli jak to jest miec dzieci albo ich nie mieli. pamietam jak moja kolezanka sie dzwila ze nowonarodzone malenstwo jej sasiadow tyle placze i mowila mi ze oni na pewno sie nim nie zajmuja i nawet na rece nie wezma... ;) a ile juz mlodemu zebow wyszlo?

zawalka - jak johnny?

siw@ - no mi tez sie wydaje ze duzo tych posilkow... majka w tym wieku jadla 5-6

katoryba - bolcio sie chyba z majka zamienil, bo ona dzis od baaaardzo dawna cala noc przespala

a u nas niefajnie :/ ja dzis w domu bo dopadla mnie znowu jakas jeslitowka albo cos podobnego :( najgorzej ze same a jak tylko wstaje z lozka to w glowie mi sie kreci i lewdo pare krokow moge zrobic. oby do popoludnia sie poprawilo bo do 14 mloda u mamy. i musze jej po poludniu szczene sprawdzic - skoro noc przespala to a noz cos tam sie wyklulo ;)

buziak dla trzech laseczek :*

katoryba a jak długie masz te korytka? na przykład jedna skrzynka 80 cm (ziemia + 5 sadzonek roślin) to koszt 40-45 zł zależy jakie sobie rośliny wybierzesz.

vii - miałam w planach wprosić się na kawę, ale coś nie wyrabiam się ostatnio z niczym, roboty przy sklepie jest od groma, a jeszcze ciągle na nogawce mi wisi mały płaczek :/ wczoraj o 1 w nocy skończyłam :( A. wraca o 21 więc ja już nie wiem jak się nazywam!

marzenka czy jak sie lepiej poczujesz to w weekend przyjezdzasz do mnie z Majcia? :)

reklama
Jeden błąd jest. Bo 6-7 daję mu herbatkę nie mleko, żeby go jednak trochę oszukać, myślę też o tym żeby jedną pobudkę w nocy zastąpić mu też herbatką. Sama uważam że on za dużo je, myślałam że dzisiaj skonsultuje to z pediatrą ale nie można się było cały dzień dodzwonić a jak się udało to już nie było miejsc, więc szczepienie dopiero za tydzień.
Wiem, że robię się już z tym monotematyczna ale kurcze nie chce żeby wyglądał jak spasiony chińczyk czyt. chce żeby był zdrowy a nadmiar kg w ty wieku na pewno nie jest niczym dobrym. Problem w tym, że on się czasem i częściej o jedzenie domaga i i tak muszę oszukiwać go czasem herbatką. Pamiętam jak nnita pisała jak ją wkurza że wszyscy komentują że Jagódka jest taka drobna, a ja ciągle słyszę "jejku jaki on wielki" i stąd te moje fanaberie:/

Do góry