reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Zimny wiatr w południe wygonił nas z huśtawki do domu, ale w słonku jest bosko, bateryjki lekko podładowane :p
Vii - książkowe sprawy przy następnej okazji ;)
Katoryba - M. podaje lek przed wyjściem do pracy i niestety Lena się buntuje, nie chce wypić 2 ml :/ i budzi się... Zresztą porcja wieczorna też jest udręką. To nie to samo co przy niemowlaku :p Widzę 4kę u Bola, gratki ;)
Marzena - powrotu sił i równowagi w głowie życzę!!! :-* Ściskam!
Siw@ - od małego Lena żądała jeść regularnie co 3 godziny(o godz. 8, 11, 14, 17 i po 19), a w nocy jadła 1x, tylko czasami 2x... wychodzi więc że 6-7 karmień było...

reklama
Izuniek- Wojtek się też średnio co 3h domaga, chciałabym tylko żeby jedno karmienie w nocy odpadło i byłoby ok.Zobaczymy co pediatra powie w przyszłą środę jak go zważy ale czuje po kościach, że już dobił do 9kg.

Dzień dobry

Siwa zawsze możesz zajść do przychodni i poprosić o zważenie nawet bez wizyty u lekarza. Faktycznie patrz przez pryzmat B. to Wojtuś je dużo, ale każde dziecko jest inne i ma inne zapotrzebowania.

Panienki Lila, Jagoda i Gabrysia Buziak od ciotki i szałaputki;*

Moja B jest niemożliwa dziś chciała wybrać się na spacer z grupą przedszkolaków, które akurat maszerowały na plac zabaw. Ja ją chyba muszę do jakiś dzieci oddać. w parku co zobaczy dziecko albo wózek to gna za nim jak szalona. Wychodzi na to, że ją trzymamy w kartonie i ludzi nie widuje;/

Marzena zdrówka!

Hej kobitki!
Przepraszam ,że was zaniedbuję :( Ale jak juz taka ładna pogoda to wybywam z domu na długo a wieczorem padam.
Dziękujemy za pamięc-oj moje maleństwo już duże. :)

Może ja dołączę na spacer w piątek :) outstanding

Dla reszty Zdrowia, pogody i cierpliwości
:-D

Lila chodzi- za rączki a nawet czasem tylko z jedną. Mówi często mama-bardzo mnie to cieszy. Teraz na topie wystawianie języka i uśmiechanie się do wszystkich. Oraz zaczepianie psa- a i bym zapomniała-lubi kontakty :) a teraz smacznie śpi bo nie miała drzemki po południu. Od 11:00 do 20 była na nogach :)

Ostatnia edycja:
Siwa dla porównania Filo jak miał 4 m i 1 tydz. ważył 8,470 kg. Wyluzuj:) Też miałam takie obawy, ze mamy grubaska, ale niepotrzebnie się denerwowałam. Potem przyjdzie czas na wzmożony ruch, szybkie spalanie, spokojnie:) A jeśli chcesz oszukiwać herbatką to uważaj na te "gotowe", bo to sam cukier, zobacz na skład. I pamiętaj, że problem jest jak dziecko "skacze" po siatce centylowej, jeśli utrzymuje się na stałym poziomie to prawdopodobnie taki jego urok:)

siwa aż z ciekawości sprawdziłam ile ważyła d. na 4,5 miesiąca - 7620g więc też nie mało, zwłaszcza, że to dziewczynka. teraz już 11 przekroczyła, ale na pewno dużo wolniej przybiera na wadze, pewnie z Wojtkiem też tak będzie nic się nie martw. uważam że to nie ma nic wspólnego z nadwagą! zabraniam Ci tak mówić ;) znam nie jednego szkraba który w wieku niemowlęcym był pączusiem, a w przedszkolu tyczka chuda. Więc ja podchodzę do tego tak, że jak będzie miała 18miesięcy, będzie już biegała i nadal będzie kluseczką to może wtedy się zmartwię. Ale pewnie nie, bo już widzę że się wyciąga :) tak więc ściskam wałeczki ile się da bo za chwile znikną bezpowrotnie ;))

mało dziś nabazgrałyście :) a szkoda bo mam już wolny (od pracy) wieczór i w końcu bym se poczytała ;)

a poogoda to fakt taka, że się do domu nie chce wracać. cały dzień po dworze śmigamy. Tylko podpowiedzcie mi proszę kiedy robicie te wszystkie rzeczy które zrobić trzeba a na które nie ma czasu?!?! ja obecnie zarastam rzeczami do prasowania :(((((( nienadążam!!! aż mnie to dołuje bo deska z krajobrazu nie znika :/ jest może coś takiego jak prasowalnia? bo chyba bym zapłaciła, niech to ktoś ode mnie zabierze :/

marzena zdrówka -jak pytasz o synka to mamy 4 zęby, robi papa od 2 miechów, akuku z pieluchą i z rączkami, chodzi sam przy meblach, lubi chodzic prowadzany za rączki, goni psa zawodowo, szarpie siostre za kitki i ciagle cos mieli (je) i bije brawo jak upada na pupe ;) gada po chinsku ale ze słów co są słowami to mama tata baba aba (na rece)
jak wieje wiatr to ryczy ;-) wiec sie chowa w chuscie ;)

siwa mój cycowy wiec nie doradze ale wiesz co do roku nie ma czegos takiego jak nadwaga...niech je jak ma apetyt -zacznie smigac sie wyciagnie-taki urok synka
u mnie jedno szczupłe drugie pyzate-ot natura tak obdarzyła

a dla trzech babeczek buziaki miesiecznicowe!

Buziaki dla Lili, Jagódki i Gabrysi:)

Dzięki dziewczyny, sama czuje że świruje ale ciągle tylko słyszę że on wielki i każdy, tylko to komentuje to mnie wkurza bo przecież nie tucze go jak gęś, daje mu i tak mniej niż się domaga, dzisiaj zjadł pół słoiczka jarzynowej i się rozpiszczał o jeszcze ale on taki malutki(wiekowo) że mi się wydaję że więcej niż pół słoiczka to za dużo. Chyba rzeczywiście wyluzuje, spokojnie poczekam do środy i zobaczymy co tam mi powiedzą w przychodni.

siwa niech je spokojna głowa
mój dzis tyle dzis zjadł że córka co ma 3 lata dzis tyle nie zjadła-potrebuje energii -a co ty sie ludzkiem gadaniem przejmujesz...pogadaja i przestana -oni konsekwencji za życie twego syna nie poniosą, niech je na zdrowie witaminki witaminki dla chłopczyka naszej siwinki ;)

reklama
hej laseczki,

dzieki za zyczenia zdrowia - niestety jeszcze kiepsko, chyba do konca tyg w domu zostane. dzis jeszcze na 11 do lekarza pojde...

sallis - no poki co to czuj sie ja zwloki ale zobaczymy jak bedzie w weekend. daj znac na pw kiedy by ci pasowalo i zobaczymy czy sie nam uda przyjechac :) a ja prasuje zazwyczaj wieczorami przy jakims filmiku, lacze przyjemne z pozytecznym ;)

szczesliwa - no to synus moglby poduczyc mojego leniwca w przemieszczaniu sie :p bo my poki co to tylko do tylu sie posuwamy ;)

madzioszka - no wez sie ogarnij i nie izoluj corki :p a tak serio no to rosnie towarzyska panna :)

Do góry