reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

reklama
emri ja nie zakładam, że urodzę wcześniej... chcę wiedzieć czy już mogę jej trochę pomóc ;) czyli jak jest skończony 37 tc, czyli 37+1 to dziecko jest uznawane za donoszone ??

dziewczyny a takie dziwne hmmm uczucie w brzuchu jak na okres, ale mniej bolesne to skurcze ?? czuje też takie dziwne kłucie pod brzuchem z lewej strony... nie jakieś bolesne, ale dziwne...

zobaczycie, że ja sobie wkręcę ten poród ;) jak to moja mama się śmieje ja nawet prostatę dostanę jak dobrze o niej posłucham ;) nie no, ale tak poważnie czuje jakiś niepokój w brzuchu... coś właśnie jak przed okresem...

Vii no niby pierwsze skurcze czuć właśnie tak jak na okres...kto wie może i to już??? Ja takie czuję gdzieś od tygodnia, ale to chyba na zasadzie Twojej "prostaty";)))

vii-jak się czujesz?

ciąża donoszona jest książkowo w 37 tygodniu a w szpitalu by coś zaczęto przy Tobie robić musi być 38+(), jeśli jest poniżej to dostajesz relanium:) i czekasz;)
Emri- mała gra wszystkim na nosach:) jak było za wcześnie to się pchała a teraz coś się zaczyna i mija i znowu i tak w kółko. Mam naprawdę już dość. Jutro muszę załatwić jeszcze dwie sprawy /wyleciały mi z głowy przez te krążenia między domem a szpitalem/ i zaczynam próbowac sposobów przyspieszających:-)
Chyba, że będzie jak z Bartoszem-urodził się w 42 tygodniu:)

Ostatnia edycja:
uwaga uwaga wreszcie spakowałam torbę :) ledwo się dopięła :) a rzeczy dla małej przyniesie G. jak już ją z siebie wycisnę, bo nie było szans spakować się w jedną torbę... i najwyżej będzie donosił co trzeba, bo spakowałam tylko to co potrzebne będzie na JUŻ przy porodzie... no oby teraz się już wszystko zaczęło dziać :)

anias:) ponoć chłopcy często są przenoszeni, a dziewczynki rodzą się szybciej zwłaszcza, że u Ciebie to drugie dziecko :)

jutro jedziemy po tą kołyskę... tzn właściwie to stanęło na takim koszu do spania na kółkach :) chyba taki kupimy KOSZ WIKLINOWY DO SPANIA My Sweet Baby LUX (1390263643) - Aukcje internetowe Allegro zostanie już tylko rożek i pieluszki tetrowe i to też załatwimy jutro :) i już chcę urodzić ;)

reklama
Anias to tak jak u nas;) tylko, żeby te nasze dzieci za wielkie nie były...ja dzisiaj też wybrałam się pozałatwiać ostatnie sprawunki i wszystko było zamknięte...

Vii czyli akcja porodowa odwołana?;) bardzo ładnie prezentuje się taki kosz;) właśnie miałam pytać jak tam Wasze zakupy, ale widzę, że już na finiszu;)

Do góry