reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

reklama
vii - nie mamy jeszcze wybranego imienia dla chłopca:)Taki paradoks. Dziś zadzwoniła do mnie babcia (też mnie obudziła) i powiedziała, że przyśniło jej się, że urodziłam dziewczynkę:) Tatuś wolałby syna, bo stwierdził, że jak dziewczynka popatrzy na niego swoimi pięknymi oczkami, to on jej niczego nie będzie w stanie odmówić:)

emri - nie namówisz mnie na wyście z ciepłego domu:). Może gdyby słoneczko świeciło...

Przy sporządzaniu listy zakupów dla dziecka natrafiłam na coś takiego zamiast wanienki: Wiaderko do kąpieli niemowląt, Tummy Tub - Bobomarket.pl. Ciekawe, czy ktoś tego używał.

kur** znowu mi post zniknął ;(
Nasz mały staje się głodomorem - wcześniej jadał co 3h a nawet więcej a dzisiejsza nocka - co 2h a od poranka nawet co 1h. Wisi przypięty do cyca jak broszka do bluzki. Szkoda, że nie można z nim chodzić - nic tylko siedzisz i się na niego gapisz...
Nauczył się piszczeć i naśladować hienę :) miód na uszy... :\

vii - mój chłop miał spakowane w jedną reklamówkę na jednej półce i pokazane palcem gdzie stoi a i tak potem nie mógł znaleźć tej półki ;)
Wg mojej wiedzy zakończony 37 tydzień to 37+1
Kropelki postanowiliśmy kupić kilka dni temu jak byliśmy prawie pewnie, że zaczęły się kolki. Te krople nie są dostępne w Polsce (produkt niemiecki) i trochę trwałoby ich sprowadzenie a znalazłam dziewczynę z okolic ZG, która odsprzedała mi nie otwarty lek za połowę ceny (normalnie koło 50zł a dla nas za 25zł z odbiorem własnym). Wolę mieć i nie użyć niż potem płakać razem z Bolciem.

Beti - Ty widzę nocny marek jesteś - zawsze po północy piszesz - weź się wyśpij (albo chociaż nogi wyciągnij) bo po porodzie zapomnisz co to znaczy ;)
Swoją drogą to dziwne, że człowiekowi starcza 4-5h snu i jest w stanie tak funkcjonować (jako tako).

emri - małego przy każdej zmianie pieluchy obmywam płatkiem z wodą, osuszam i okładam mąką ziemniaczaną. Kilka razy posmarowałam go sudocremem jak wydawało mi się, że jakaś bardziej czerwona skórka jest.
Kropelek nie podam od razu, najpierw spróbuję innych środków ale np. z tym napięciem brzuszka to nie wiem jak rozpoznać - przecież jak płacze to i tak się cały napina...
Położna tydzień temu mówiła, że pojawi się za tydzień ale że wcześniej zadzwoni... no i dupa - znowu czeka nas czekanie. Wkurza mnie ta baba - trzeba wyczekiwać cały dzień czy może łaskawie da znać... O cytrynie cicho sza... Bolciowi nie przeszkadzała :) a dzisiaj zjadłam kawałek papryki na śniadanie ;)

zawalka - mój mały ruszał się już od 16tc i to od początku intensywnie. Chociaż w nocy w sumie zwykle był grzeczny.
Ciśnieniomierz kupowałam na allegro od tego użytkownika: Informacje o Użytkowniku TECH-MED_2007 - Aukcje internetowe Allegro ale to jest właśnie allegrowe konto firmy Techmed. Wszystko było ok. Mają też serwis jakby co.
To jak dziewczynka Gabrysia to chłopak może Gabriel?
My używamy normalnej wanienki ale słyszałam, że to wiaderko to porażka.

Ostatnia edycja:
ehh pospałam godzinę... wstałam zjadłam pół paczki ciastek, parówkę z majonezem i dalej bym poszła spać ;)

ja znowu słyszałam, że to wiaderko jest super... sama na początku chciałam kupić, ale droga zabawa i zrezygnowałam... stanęło na normalnej wanience, zwłaszcza, że można w niej dłużej kąpać dziecko...na rynku jest też dużo podobnych wiaderek, które są tańsze i większe... poszukaj :)

A ja po kąpieli, niedługo kolejna wizyta. Zła jestem na to dziecko moje, kolejna stówka dzisiaj pójdzie:/

Katoryba Bolcio rośnie to i więcej je;) Zuch chłopak:))) Jak miałaś okazję z tymi kropelkami to dobrze, że skorzystałaś. Nie wiedziałam, że to cudo u nas niedostępne...warto mieć koleżankę doświadczoną bardziej od siebie;)) A jak już rozpoznasz czy to brzuszek się napina czy cały dzieciaczek to też chętnie posłucham;))) To myślicie, że spakowane na półce to za mało?? Może jakieś karteczki albo strzałki im zostawić... Czyli nie używasz na pupę linomagu przy każdej zmianie? Bo się zastanawiałam, jedni używają drudzy nie, ale jak dla mnie lepiej nie używać za dużo kosmetyków, wię będę praktykować Twój sposób.

Zawalka o wiaderku nie słyszałam nic z konkretnego źródła. To chyba chodzi o to głównie, żeby dziecko zachowało pozycję podobną do tej w brzuchu. Ale uważam, że trzeba przyzwyczajać do naszego świata, a nie ciągle stwarzać pozory miłego mieszkanka, a poza tym jak w tym dziecko dobrze umyć???

ja niby kupiłam linomag, ale też nie jestem za używaniem za dużej ilości kosmetyków i nawet do kąpieli mam parafinę, a nie oilatum... nie wiem czy będę próbować mąki, bo ja miałam na nią straszne uczulenie...

my właśnie wróciliśmy z zakupów :) mamy już wszystko dala małej :) a koszyk super :) duży i na żywo jeszcze śliczniejszy, nie ma ani jednego śladu użytkowania, także jestem bardzo zadowolona, bo za 300 zł mamy cały komplet z pościelą do spania :) kupiliśmy też rożek, pieluszki i jednak wkład do wanienki, mimo, że wcześniej go nie chciałam... także mała może się już wykluć, bo wszystko na nią czeka :)

hehe a G. jeździ koszykiem w tą i z powrotem ;)

Vii ja też zrezygnowałam z Oilatum, mam nadzieję, że to dobra decyzja;) Cieszę się, że zakupy zakończone sukcesem;)

A ja po wizycie lekko załamana...Filipo z pomiarów ma 4 kg...i nie wiadomo kiedy raczy nas zaszczycić swoją obecnością:/ Łożysko jeszcze świeżutkie, wód dużo wiec na siłę nic nie będzie kombinował...Jak zapytałam czy jest jakiś termin ostateczny czy coś, to usłyszałam, że zaczną coś wywoływać dopiero jak będzie jakieś zagrożenie, a jak wszystko będzie ok tak jak do tej pory to może sobie tam siedzieć nawet do końca miesiąca;))) Także dziewczyny rewelka po prostu;) No ale i tak mam nadzieję (z reszta jak co dzień), że to właśnie dzisiaj;) najpóźniej w ciągu tygodnia...

Ostatnia edycja:
no katoryba ja jestem raczej nocnym markiem, lubie pozno chodzic spac i wstawac kolo poludnia:) tak wiec teraz nawet jak zle spie w nocy to i tak dlugo leze sobie w lozku.
wiecie co jest najlepsze?! my nie mamy jeszcze dla naszego synka imienia:) jakos nie mozemy sie zdecydowac i pzreraza mnie, ze to na cale zycie no i boje sie, ze nie bedzie pasowalo do tej mojej kruszynki. wiec chyba zrobimy tak, ze wybierzemy kilka i po porodzie zdecydujemy jak go zobaczymy:)
ja o tym wiaderki tez slyszalam same dobre rzeczy ale rowniez ze wzgledu na cene zdecydowalam sie na wanienke.
vii a jaki wklad kupilas do wanienki?
zawalka ja tak jak katroyba czulam ruchy od 16 tygodnia, ktore wieczorem sie nasilaly, pozniej okolo 20tyg maly mniej sie ruszal nie wiem czemu a teraz to z tygodnia na tydzien jest coraz intensywniej, jak czasem dostane kopa to tak jakby mnie mialo rozpolowic:) najgorzej jak jade samochodem a tu nagle noga wchodzi pod zebro, masakra;)
emri bylas dzis na ktg? jakies zmiany czy dalej zero objawow?

reklama
vii jak czytam twoje posty to sie sama do siebie smieje bo ja mam to samo juz tak bym chciala urodzic!!!!wczoraj bylam u lekarza mala ma 3100 i nie pcha sie na ten swiat wiec jak nic bedzie po terminie, ale lekarz powiedzial zebym pila herbate malinowa i przytulala sie do meza duzo:)wiec tez tak czynie i zobaczymy czy cos pomoze:)ale tak juz bym chciala ja zobaczyc!!!najgorsze jest to ze spac nie moge i jak cos zjem to zaraz mam zgage jakas masakra!!!!
emri jak u ciebie sytuacja??gin cos mowil bo to chyba dluzej jak 2 tyg po terminie nie mozna nosic.a jak w ogole sie czujesz??nie meczysz sie??
katoryba czym smarowalas pepuszek??bo ja kupilam juz takie jednorazowe waciki nasączone spirytusem.po jakim czasie odpadł kikut??a jak w ogole PS pani Ewa??zadowolona jestes z niej??uzywasz kosmetykow ktore ona kazala kupic.
co do kosmetykow to pokupowalam to co pani Ewa PS kazala.

Do góry