reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

no nie mam najmniejszego zamiaru ściągać tej firany, ale złości mnie ta plama...

hmm czy dziecko, które urodzie się w 36-37 tc z wagą powyżej 3kg to wcześniak ?? ;)

Kordek
gratuluje 30 tc :) jeszcze 10 ;)

reklama
Witajcie dziewczyny w 2011 roku:)
Dawno do Was nie zaglądałam, bo byli u mnie goście i jakoś tak głupio mi przy nich było siedzieć na forum. Ale widzę, że sytuacja bez zmian. Żadna nie urodziła przez ten czas.
Wszystkiego dobrego Wam życzę w tym naszym pierwszym mamusinym roku! Żebyśmy wszystkie szczęśliwie urodziły i dobrymi mamami były:).
kordek - gratuluję magicznego 30tc - ja aż o 10 tygodni za Tobą, ale czas na zwolnieniu lekarskim szybko mi mija i już nie długo zacznę chyba pierwsze zakupy dla maleństwa, choć nie wiem, czy to nie za wcześnie...
Na początek muszę kupić dla siebie ciśnieniomierz. Możecie polecić jakiś dobry i w miarę tani?

Pozdrawiam Was gorąco!

niestety nie znam się na ciśnieniomierzach.... wiem tyle, że ponoć te na nadgarstek są mniej dokładne... ale z drugiej strony tańsze... ja mam taki na ramię...

ehh ale nudy... nie lubię dni, na które nie mam nic zaplanowane... żadnych zakupów, remontu, wyjścia, gości... no dosłownie nudy...

Witajcie dziewczyny w 2011 roku:)
Dawno do Was nie zaglądałam, bo byli u mnie goście i jakoś tak głupio mi przy nich było siedzieć na forum. Ale widzę, że sytuacja bez zmian. Żadna nie urodziła przez ten czas.
Wszystkiego dobrego Wam życzę w tym naszym pierwszym mamusinym roku! Żebyśmy wszystkie szczęśliwie urodziły i dobrymi mamami były:).
kordek - gratuluję magicznego 30tc - ja aż o 10 tygodni za Tobą, ale czas na zwolnieniu lekarskim szybko mi mija i już nie długo zacznę chyba pierwsze zakupy dla maleństwa, choć nie wiem, czy to nie za wcześnie...
Na początek muszę kupić dla siebie ciśnieniomierz. Możecie polecić jakiś dobry i w miarę tani?

Pozdrawiam Was gorąco!

Ja mam ten :-) Ciśnieniomierz Hartmann Ciśnieniomierz TENSOVAL Compact pólautomat na ramię - porównanie cen w sklepach

dziękuję :-)
Vii a skąd masz takie przeczucia, że Twoja córeczka będzie duża? czy na kolejnych usg miała wagę wyższą niż powinna być w danym tygodniu?
Zawalka jeżeli chodzi o ciśnieniomierz to kupuj taki z mankietem na ramię, na pewno nie nadgarstkowy bo one są niedokładne
ja mierzę sobie rtęciowym ale one są już chyba wycofane ze sprzedaży, a szkoda bo jest bardzo dokładny, i nie był drogi (79zł)

ooo Dziewczyny mnie wyprzedziły ;-)
na pewno ten co pisze Myyszaaa jest dobry (ta firma hartmann generalnie jest solidna), też ciśnieniomierze Panasonica (chyba jedne z nielicznych na rynku, które podają dobry pomiar nawet przy arytmii) ale niestety trochę droższe
Anias:) dzięki :)

Ostatnia edycja:
witajcie babole:-)
z ta laktacją to sprawa indywidualna, jedne potrzebują herbatek i dodatkowych stymulacji inne nie robią nic ;) Tak samo z dietą przy karmieniu.
Karmiąc Bartosza nie jadłam tylko warzyw wzdymająch /chociaz to i tak głównie z powodu moich problemów watrobowych/. Tak jak mówią mamy i babcie próbować i obserwować malucha. Myślę,że to najlepszy sposób.

kordek -gratuluję przekroczenia 30:-p

Ostatnia edycja:
no waga i wymiary na usg zawsze są większe niż powinny być z OM... na ostatnim usg mała była o 1,5 tyg do przodu, z pomiarów wynikało, że to 37+2... i średnio przybiera na wadze 300-400 g na 2 tyg, jak urodzę ją w terminie (za 3 tyg) to waga powinna być koło 3900-4300 g... no chyba, że usg się myli... a tu wszystko jest możliwe... mam nadzieję, że jest tak jak mówi lekarz i zacznę rodzić koło 38 tc, bo już mam dość... najchętniej już bym zaczęła ;) ale boję się, że mała zostanie uznana za wcześniaka...

Vii jeszcze nie zaczynaj ;-) za trzy dni będziesz już miała donoszonego bobaska :))
u mnie też pomiary z usg ciągle większe, czasami nawet o 2tyg.

reklama
Vii waga nie ma nic do wcześniaka, musi być skończony 37 tyg, żeby dziecko zostało uznane za donoszone. Ale spokojnie, nie jeden wcześniak lepiej sobie radzi niż "starsze" dzieci. I nie zakładaj, ze urodzisz wcześniej;) ja miałam rodzić prawie 3 tyg. temu, bo szyjka się zrównała a już zdążyłam przeterminować się troszeczkę...

Zawalka masz ochotę na zakupy to śmiało;) Potem wszystko na raz może zwalić Cię z nóg;)

Anias widzę, że Ty też jeszcze w całości no i już możesz śmiało rodzić;)

A jeszcze wracając do herbat, wiem, ze raczej uważać na czarną i zieloną, a pozostałe? Owocowe, miętowe itd. można chyba??

Do góry