reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

hej:)
jeszcze nie na wakacjach...brak czasu nas dopadł,dwójka dzieci z róznymi potrzebami w domu-można oszaleć:/ szykuję nas do wyjazdu.Chłopcy w środę ( jak co roku) jadą na obóz aikido więc szał zakupowy.Misiek powyrastał z szortów,koszulek itd więc uzupełniamy garderobę(istny koszmar Misiek nie cierpi zakupów) i takie tam...

miłego dnia wszystkim

e:znalezione w sieci http://wiadomosci.onet.pl/wideo/tajemnicza-choroba-w-kambodzy-zmarlo-56-dzieci,88456,w.html

wygląda to na syndrom poszczepienny:/

Ostatnia edycja:
reklama
vii-nie chcę nikogo straszyć;) oglądałam wczoraj wiadomości na bbc i dziś znalazłam w sieci,swoją drogą nie od dziś wiadomo, że szczepienia mają masę powikłań tylko kiedyś się tak o tym nie trąbiło:/

Witam się :)
Vii- nie denerwuj się na pewno będzie dobrze! ;]

A powiedzcie mi dziewczyny czym szczepiłyście swoje maluchy na szczepienie roczniaków ? bo czytałam, że w niektórych przychodniach szczepią jeszcze MMR i że w takim przypadku lepiej samemu w aptece zakupić PRIORIX bo jest bezpieczniejszy. My należymy do przychodni Sanus na Wyszyńskiego, jeśli któraś z mam należy też do tej przychodni i pamięta może czym szczepili jej maluszka na roczek, i czy obyło się bez komplikacji będę wdzięczna za info:) My mamy szczepienie umówione już na 13 sierpnia mimo wszystko zadzwonię się jeszcze dowiedzieć ale chodzi mi głownie o to czy waszym maluszkom nic nie było po rocznym szczepieniu bo trochę się na ten temat nasłuchałam, a z reszta ja każde szczepienie strasznie przeżywam, kiedyś zastanawiałam się żeby w ogóle nie szczepić ale doszłam do wniosku że będę szczepić tylko na szczepienia obowiązkowe i tak też jest Noemi nie była szczepiona na rota wirusy pneumokoki czy inne szczepienie nieobowiązkowe.

Hej ho,

z zazdrości Lenie wyszła dolna dwójka! :D Z dnia na dzień się pojawiła i rośnie jak szalona! Weekendowaliśmy się na ogródku dziadka, dziecię przeszczęśliwie wybiegane, dotlenione i dosłonecznione, a ja trochę za dużo promieni słońca złapałam i lekko mnie piecze kilka miejsc :/ Dziś noc przespana bez jedzenia, więc szcześliwiej nowy tydzień powitałam :) i wiatr dziś fajnie chłodzi :D

Marzena - kto, jak nie Matka Polka ma ogarnąć rodzinę? :) Będzie OK!
Anias - udanych, szybkich zakupów ;)
Katoryba to owocowy apetyt Bolo chyba oddał Lenie, bo ona jakoś tak ostatnio zasmakowała w porzeczkach (biją inne owoce na łeb!), brzoskwiniach, moralch, nektarynkach. Niestety malin i arbuza nie chce, cóż, więcej dla nas :p

Witajcie
ogólnie jakoś ciażko mi się zorganizować. na weekend mieliśy domowe trzęsienie ziemi, czyli kłótnia z m. zaliczona.
Kalinka właśnie drzemie, ale juz prawie 2 godziny, więc pewnie niedługo sięo budzi, a ja wykorzystałam czas na czytanie książki. o matko jak ja dawno tego nie robiłam!
od ostatniej naszej wizyty przybył nam kolejny ząbek. w tamtym tygodniu przebiły się 2 dolna i górna lewa dwójka. a już widać w dziąsełku prawą dolną dwójeczkę. i będzie 8;)
poza tym już coraz chętniej chodzi, za rączki maszeruje po całym pokoju, albo bierze pudło od zabawek i traktuje to jak pchacz- wtedy to jakby miała moteorek w dupce tak zapierdziela;)

outstanding to jak i Wy i my daleko rodzina i brak znajomych na miejscu, to mże trzeba będzie temu zaradzić jakoś;P
buziaki dla córci z okazji ukończenia 10 miesięcy:*

vii
oj współczuję bardzo bólu zęba i to w ciąży. jak tam dziś się miewasz?

Marzena, MamusiaNoesi
miłego przyjmowania gości:)

Izuniek
gratulacje kolejnego ząbka:)

anias
szybkich i "bezbolesnych" zakupów;)

katoryba
trochę zazdroszcze wypadu do lasu, ja jakoś nie umiem się przełamać, stresuje mnie i przeraża wizja kleszczy:/

miłego dnia:)

Vii dzięki u nas na szczęście też nie było po żadnych szczepieniach komplikacji, i napewno też będę szczepiła Noesie Priorixem.
Izuniek gratki dwójeczki i przespanej nocki bez jedzonka!:) moja od zawsze owoce bardo lubi i ostatnio jak kupiłam kubełek malin to cały zjadła nie chciała oddać myślałam, że brzuszek ją będzie bolał ale nic jej nie było ;)
Yvonne_G dziękujemy, narazię się szykujemy mamy jeszcze miesiąc więc troszkę czasu nam zostało ;) No i gratulację nowych ząbków u nas już 8 jest wszystkie 1 i 2, czekamy na kolejne :)

Witam!

Vii jak ząb? I Hania po szczepieniu?
Izuniek gratki dla Lenki!
Marzenko dasz radę;-)
Anias nie strasz! My za 2 miesiące mamy szczepienie
Yvonne ja chętnie:) do konca tyg jestem w domu:)
Katoryba buziaki dla Bola:) on mi sie zawsze podobal, bo jest takim malym, wielkim facetem.. Do dzis mam w pamieci fotke na Majki nosidelku, jak mu cale nogi wystawaly, haha:)

milego dnia wszystkim!

MamusiaNoesi- u nas też szczepienie Priorix-em. Nic poważnego się nie działo.
Yvonne_G ,Izuniek - zakupy udane, choć nie bezbolesne:p dobrze, że są teraz super przeceny bo inaczej torba i kij:-D

jeszcze raz powtarzam nikogo nie straszę, znalazłam artykuł i go wrzuciłam jako powiedzmy ciekawostkę ze świata.
vii- jak ząb? i jak Hania po szczepieniu?

Ostatnia edycja:
Hej hej
vii- współczuje zęba, dla mnie dentysta to horror, jestem z tych co wolą rodzić.
anias- oj tak kocham sezon przecen, 2x w roku stać mnie na ubranka ze smyka:p A oczyska Nadii to mnie zawsze rozczulają, i jak pięknie już mówi bystrzocha mała, ja to mam do was szczęście, tak rzadko w zielonej teraz bywam a jakoś zawsze na was wpadnę:))
out- jak tam zaliczenia??
emri- jak tam Filipek odpieluchowany??

resztę pozdrawiam, bo dziecię wstało

reklama
Ahh przeceny.. :))
Siw@ pozaliczalam juz wszystko na piątki i mam wolne:))
vii:*

musze sie pochwalic, w sierpniowym numerze dziecka opublikowali moj list pt Wszystkie jestesmy mistrzyniami:)) zapraszam do lektury:))

Do góry