reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

reklama
beti- chciał nie chciał się wykąpała;) goniła mewę i akurat fala przyszła;)

u nas ogromne postępy nocnikowe i mam nadzieję o krok do odpieluchowania.Nadia mówi, że będzie siusiu więc od kilku dni siusiamy do nocnika.

a tak z innej beczki-chciałam być cyborgiem i narobiłam sobie szkody:/ byłam dziś u ortopedy i muszę noge wsadzić na 3 tygodnie w stabilizator prawie do kolana://Jakaś kosteczka przeskoczyła nie tak jak trzeba... kurka a 30 mamy wesele:/

e: katoryba-fajny pomysł na siebie znalazłaś:) strona kolorowa,przyciągająca-powodzenia!!!:)

Ostatnia edycja:
Witam:)
Niestety nie jestem w stanie was nadrobić:)
Wiem że byłyście na szafingu nas oczywiście wywiało z domu i nie poszłam szkoda przydało by mi się kilka ciuszków a jak jeszcze słysze ze takie tanie były to szok.
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich dzieciaczków:) zdrówka!
Gratulacje dla tych co coś wygrali, powodzenia dla tych które startują w konkursach i dla tych które rozkręcają swój biznes:) Katoryba niestety nie wynalazłam linka do twojej strony jak możesz to podaj go jeszcze raz.
Widze że niektóre dzieciaczki to już chyba wszystkie zęby mają Anias innym gratuluje postępów. U nas ząbki dziwnie wychodzą nie ma jeszcze dolnej 2 a juz ma górne dwie 4 i jedną dolną:) Znajomej synkowi 2 nie wyszła wogule moze niusia tez nie bedzie miała?
Jeśli chodzi o nocnik to rano i po spaniu siusiu obowiązkowo ląduje na nocniku a w ciągu dnia różnie jak mama złapie siuski to wylądują w nocniczku. Kupke jak robi to widać po niej i zawsze woła eeeee ale odrazu robi wiec mama czasami zdarzy posadzić ją na kibelek a czasami nie:)
Weekend spędzony cudnie na wsi dzieciaki w 7 niebie. Świnki, kotki, pieski małe kurczaczki truskawki prosto z krzaczka:) super nie mogłam ich po tym weekendzie doszorowac:)
Wczoraj niunia zwymiotowała ale tak strasznie ze się przeraziłam. Nigdy nie widziałam zeby dziecko tak wymiotowało. Lało się z niej jak z kranu. Nie wiem po czym. Wczoraj byliśmy na czareśniach i zjadła kilka oczywiście obrałam je jej. Sama nie wiem. Mówią że czeresnie cieżkostrawne ale Oleczki Lila jadła i nic. Na szczęście to było tylko raz i poźniej już było spokojnie. Ale i tak czuwałam nad nią całą noc:) Zaglądałam i zaglądałam.
Mam pytanie czy któraś z małych dziewczynek ma już kolczyki? Jak tak to może polecicie jakiś salon ile to kosztuje i czy młodej nic się z uszkami nie działo?
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Witam;)

jajj moja ma przebite, polecam studio kosmetyczne margaret na wojska polskiego kolo piekarni grono. Placilam 38zl i w tym bylo znieczulenie mascia na ucho ze mala nic nie czula i kolczyk. Jestem bardzo zadowolona mala ma juz zmienione na swoje kolczyki i nic sie nie babra;)

dzień dobry:)
jajj- brakuje jeszcze 5 więc nie ma wszystkich:-) kolczyki Nadusia już też ma zmienione na złote.Tak jak karolq polecam Margaret na Wojska Polskiego.Szybko się uszka zagoiły,nic się z uszkami nie działo ani nie dzieje.

Hej:)
coś ostatnio czasu brak:)
oleczka- gratki za awans, aż mi się przypomniało jak sama grałam:) teraz bym pewnie boiska nie przebiegła:)
noesia, synek szczesliwej- spoznione ale szczere buziaczki:*
katoryba- dzięki Tobie Wojcio je wafelki, jak go poczęstowałaś i zobaczyłam że sobie poradził, to teraz mu kupuje ku wielkiej jego uciesze i mojego pieska przy okazji bo tylko czeka żeby Wojciowi z ręki wypadło:)

A u nas dziś wielki dzień, moje słoneczko od kilku dni budzi mnie tym ze gryzie moja reke, i dziś coś mnie ukuło:) Patrzę a tam już 2 ząbki widać, na razie mają może z 1 mm ale i tak mnie cieszą niezmiernie:)

Jajj - Noemi też ma już kolczuki przekułysmy uszka jak miała pół roczku, i już od jakiegoś czasu swoje złote nosi. polecam salan Dominique koło piotra i pawał tam u góry na balkonie gdzie ten bank jest przekuwaja 2 panie na raz także bez stresu dla maluszka. Cena 40 zł

Hej ho,

nareszcie upiekłam te serowe ciasteczka. Zjadłam 2, a tak mi tu pachnie......... Ciastka na obiad?:p
Pomysłu mi brak na konkret :( pewnie skończy się na makaronie i sosie pomidorowym...

Marzena - Lena swego czasu siadała na nocnik podczas zabawy, ale gdy tylko rozpięłam bodziaka - zaczynała lament. Nawet czytanie książeczek w takiej chwili nie pomagała! Na myśl przychodzi mi tylko demonstracja sprawy w moim wykonaniu... :/
Siwa - gratki dla Wojtuli za zębolinki!!! :)

Mam powera, idę ogarnąć chatę! :D

Juhu,

siw@ - gratki za zębole! obowiązkowo dzidziuś z otwartą paszczą potrzebny w suwaczku ;) a wafelki... no wiadomo mniam mniam :) a to były te styropianowe czy wafelkowe w kratkę?

anias - no widzę, że Nadia przodowniczka we wszystkim :) i gadaniu i ząbkowaniu :) super!

Izuniek - sprytny sposób znalazłaś na niejadka :) każdy jest dobry, byle skuteczny ;)
a kto powiedział, że dziewczynki mają się bawić tylko lalkami? ostatnio u koleżanki Bolcio bawił się też małym bobaskiem-golaskiem - pokazywał, że ma majteczki, oko, itd :)
Każda zabawka rozwija i uczy (no może nie każda ale większość ;P)

oleczka - gratuluję gola! Super sprawa :) a co z Lilą się działo jak strzelałaś bramkę? W sensie gdzie przebywała :)

Marzena - i jak po pierwszym dniu wolności od kuli u.... cyca?
Co do jajka - ja daję też grzanki - bułka lub chlebek obtoczone w jajcu (i odrobinie mleka), dodaję szczypiorek i pomidora. Na masełko na chwilę na patelnię i już :) Bolcio bardzo lubi. No i jeszcze możesz placuszki/kotleciki zrobić - mięsko jakieś pociąć drobno, dodać jajco, bułkę i na patelnię.
A gdzie Majcie usadowiłaś w MT? plecy/brzuch?

jajj - Bolciowi dopiero wczoraj wyszła dolna 2ka a zaczął od 2 2jek górnych na raz - wszystko nie po kolei ;) także czekaj cierpliwie. Współczuję takich wymiotów :( biedactwo...

jajj, mamusiaNoesi - linka mam w suwaczku jakby co :) ale podam jeszcze raz: http://www.bobolo.bo.pl

Ostatnia edycja:
reklama
sluchajcie z tymi zabawkami to moim zdaniem wlasnie dzieci trzeba zachecac zeby sie roznymi bawily. ja jestem przeczulona na ten temat, czytalam sporo badan na ten temat (do mojej pracy mag). wiecie, ze wlasnie w wieku dzieciecym zachodzi najintensywniej proces socjalizacji czyli poprostu ksztaltuej sie plec spoleczna. wiec warto ksztaltowac prawidlowe wzorce, jesli chcemy aby mezczyzni angazowali sie w prace domowe, chodzili na spacery z dziecmi, zajmowali sie nimi we wszystkich aspektach (a wiadomo, ze nie wszyscy to robia) to wlasnie niech chlopcy bawia sie wozkami, lalkami i uczestnicza w domowych zadaniach. a dziewczynki hmmm jak chca sie wdrapac na drzewo albo ciagle sie brudza to niech im bedzie:)

anias wow super, ze Nadunia mowi siusiu:) bardzo dorosle z jej strony;)

Do góry