reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

reklama
hehe śmiesznie brzmi przodowniczka:-D ciesze się, że etap ząbkowania (na jakiś czas) zakończony,dały nam ostro popalić(mały włos i byłby rozwód;))
z gadaniem faktycznie nas zaskakuje...mówi dużo,próbuje układać krótkie zdania czasem to wyjdzie czasem nie,ale co najważniejsze można się z nią porozumieć:)

beti-też tak uważam, Bartek jak był mały miał lalkę bo chciał i woził ją w koparce;) Nadia bawi się autkami Bartka i jest ok;)

hej ;)

siw gratki za ząbki ;) mężnieje Ci synek ;)

anias Super że ząbki w większości już są ;) Ślicznie Nadia się rozwija czasami nawet dwu-trzylatki mają problem z wysławianiem się ;)

szcześliwa, salis dzięki za cynk o fotelikach;) a jakie macie modele, gdzie zakupione na necie czy w zg? Kaski też macie ? Może coś polecić ?

katoryba ty to masz zawsze fajne pomysły na jedzenie ;)

marzenka ja daje makaron gwiazdki( taki bez jajek tylko mąkę i wodę ma w składzie) z jajeczkiem ugotowanym na miękko a do tego jakieś warzywka wszystko razem wymieszane. Gratki dla Majci za umiejętność picia ze słomki ;)

U nas z nocnikiem do bani ... ale to z mojej winy, co do przebierania pieluszek dajemy radę na leżąco puki co ale zawsze w rączce musi być jakiś fant ;)
A u nas dzisiaj B. śpi w ramach drzemek w hamaku ;) a ja najchętniej bym się koło niego położyła ;) A słyszeliście o butach Gucio ? Może ktoś miał ?

Dziecię się Nam dziś rozłożyło, po drzemce południowej nie chciała zjeść ani kęsa obiadu, nawet na ciasteczko się nie skusiła! Po 18tej, podczas przeglądania książek podałam jej słoik owoców z biszkoptem i ... marudzenie na maksa, oczy senne, a głowa... ciepła: 37,5 st. Ciśnienie podniósł panikujący tatuś, więc podałam Ibufen, przewinęłam, przebrałam i śpi od 19tej... Oby to zębowe... Eh...

Witam Was wieczornie
Hania zasypia ja muszę ogarnąć mieszkanko ale najpierw chwila dla bb

Przeczytałam artykuł o szafingu zobaczyłam zdjęcia i jeszcze bardziej żałuję że mnie tam nie było...
Gogoja u nas z nocnikiem też lipa Hania nawet nie chce na niego siadać. O butach Gucio kiedyś słyszałam w Dzień Dobry TVN ponoć super i chyba też drogie
Moja Hania też nie chce jajka-odrazu nim pluje ale muszę wypróbowac sposób Katoryby z chclebkiem
Izuniek miejmy nadzieje że to "tylko" zęby

Helo:) Mam chwilowe wolne od pisania pracy, wczoraj dałam całość do sprawdzenia do mojego kochanego dziadzia promotora:)

Anias no właśnie najważniejsze, że można się porozumieć:) Filo potrafi powiedzieć może kilkanaście słów, ale i tak to dużo daje, samo "tak" i "nie" ułatwia życie:) Chociaż większość jest na "nie" :) Naduśka jest dla mnie taka jakby wyrocznią, jak już coś potrafi, to znaczy, że zaraz Filo też będzie umiał:)) hehe:) A powiedz czy Nadia przejawia już bunt dwulatka? Bo Filo chyba już tak...normalnie stawiamy go w koncie, skubany już się nawet wyćwiczył w tym, jak pytam (oczywiście groźnym tonem i czysto retorycznie) chcesz iść do kąta?! To Filo odpowiada "taaa":))) i idzie sam. Albo jak się bawimy i misie szepczą mu do uszka "Trzeba słuchać mamusi i tatusia"-"taaa"-"A będziesz słuchał, obiecujesz?"-"nieeee":) A siku to powiem szczerze zazdroszczę:) Aaaaa śniłyście mi się:) Mówiłaś mi, ze po powrocie od mamy przestawiło Wam się spanie, teraz śpicie od 19 do ok.11 z małą przerwą koło 7 na mleczko:) Życzę takiego snu:)

Izuniek Lencia bidulka jest z tymi infekcjami, ale to zęby jak nic:) My jeszcze tylko 5 i dwie 3 i koniec:) Ale kiedy to będzie???

Filo też bawi się wszystkim. I uwielbia nam pomagać przy pracach domowych, wyciera kurze, zamiata, odkurza, full wypas:) Nawet szczotką w kibelku potrafi:) Oczywiście po swojemu to wszystko robi:)

emri-z tym "nie" to jakbym o Nadii czytała;) z tym buntem myślałam, że dziewczynki to omija;P a tu nic z tego:/ mamy napady złości bo trzeba wracać z placu zabaw,płacz przy rozbieraniu do mycia,zrzucanie niechcianych ubrań itd sen bardzo mi się spodobał;) póki co marzenie ściętej głowy:-):-)

izuniek-oby to były zębole...

ej u nas od niedawna tez ulubione slowo to "nieee". ostatnio adas do mnie mowi: "masz jakas kase?" a dawidek na to "nieee" :) i wlasnie tez zauwazylam, ze jak cos chce robic a ja go odciagam to zaraz jest ryk. ostatnio upatrzyl sobie jakies dziewczynki na rowerach i ja chcialam juz isc do domu a on ciagnie w ich strone i w ryk i sie zapiera, ze nie idzie!

reklama
Czytam cztytam was i nie wiem co napisać w ogóle nie mam do tego głowy P wyjeżdża w sobotę z samego rana do pracy do Holandii na 2,5 i mam tyle spraw do załatwienia, że głowa mała. Tak sobię siedzę i myśle, że teraz bede sama z moją małą :( ... ale jeszce chciałam napisac o nocniczku u nas narazie Noesię sadzam codziennie po 2 śniadaniu i zawsze jest siusiu, a 2 przeważnie :D słomka już precezyjnie opanowana i mówi dużo tylko nie mama! tata dziadzia dzidiza baba niam niam dać jeś. No to chyba na tyle :)

Ps. katoryba - zdolniacha z ciebie super! ;)

Do góry