reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

marzena brawo dla Majci za slomke:) a my z ta piaskownica to jakos mi sie nia chcialo isc dalej na plac zabaw a u mnie pod blokiem dopeiro kilka dni temu wymienili piasek. no i przyznam, ze mi sie zdawalo wczesniej, ze dawidek jeszcze za maly hehe

szczesliwa ostatnie buziaki dla miesieczniaka. pozniej to juz lata liczyc bedziemy;)

10 X :* dla Noemi

katoryba Bolcio gentelmen i nie chcial sie klocic z dziewczynka, wolal oddac autko:) sluchaj a wy mu kupujecie takie resoraki czy jak? bo moj ma takiez "zabawkowe" ale przyznam, ze jak u kogos zobaczyl takie reseraki to malo nie padl z zachwytu. tylko czy on tak nic nie odgryzie albo nie ulamie co?

reklama
hahahakatoryba to pozorny lajcik - po 5 minutach muszę iść budować babki i inne, żeby dziecko miało co burzyć, inaczej nuuuda. no i teren spory nieogrodzony - 20 sek wystarczy żeby dziecko zniknęło z oczu... lecę włąćzyć czajnik-wracam-lecę nasypać kawy-wracam-udaje mi się przynieść kubek postawić na stole i już dziecko ma jakiś plan dla mnie ;)
marzenka to dominika właśnie dokładnie tak robi że wstaje z nocnika i w długą ;) dojdziecie do tego ;) ja ją już tylko na toaletę sadzam, bo przecież z nocnika mi spiernicza zanim zrobi co trzeba. nie ma czasu na takie rzeczy.

sallis - normalnie się uśmiałam na całego :) i rozbudziłam bo prawie przysypiałam po winku ;) niezły opis robienia porannej kawki ;P to ja się wpraszam na taką - będzie lajtowa bo przypilnuję 2kę w piachu ;P

Bolo (jak tylko da się posadzić na 5sek na nocnik) też spiernicza z nocnika w długą i pieluchę zakładam na stojąco. To jakaś zmowa dzieciaków czy jak?

Beti - Bolcio ma resoraki i z otwieranymi drzwiami i bez i traktor z przyczepką i śmieciarę mini i dużą - pamiątka z Dźwirzyna, z której już rozebrał co tylko się da, wczoraj odkrył, że ma nowe auto bo zdjął z niej "pakę" i został sam ciągnik - podnieta na maksa była. Ma też wielkiego tira z naczepą z otwieranymi na boki drzwiami i suwanymi z boku - mega jest, bo może chować tam różne inne przedmioty i ma radochę, że je znajduje tam i że moja ręka robi przez nie łaaaaa ;), ma też 2 autka z zestawu z parkingu fp (parking schowałam bo się nim rzadko bawił - wyciągnę za czas jakiś i będzie jak nowy :)) miał też tani jak barszcz zestaw mini ciężarówek - straż, grucha i tir. Gruszkę z gruchy zgubił na spacerze, naczepę z tira zdemontował...co tam jeszcze... autobusy oczywiście! jeden przegubowy, jeden z lego duplo, jeden z otwieranym lusterkiem. Jeszcze jest ciężarówa do piasku na sznurku .No i jeszcze kilka niewymienionych :) dodam, że kupiliśmy mu 2 auta resztę dostał. uwielbia auta - niczym innym się nie chce bawić, a na sznurku to już w ogóle wymiata. Jak idziemy na spacer to bez auta nie wychodzi. Mówie: weź auto na drogę a ten leci wybiera, przebiera i bierze przeważnie albo blondasa z fp albo malucha z otwieranymi drzwiami :) Ogólnie solidne te zabawki mimo, że chińszczyzna. Jedynie z tej śmieciary nadmorskiej poodpadało mnóstwo elementów ale nie tak małych żeby je pożarł - zresztą jak coś odłamie to przynosi od razu.

Marzena - wielkie brawa za słomeczkę! super! a co przez nią pija? jak poranne mleczko? nie było mowu o kolejnym szafingu póki co. Karolinka starsza o 11 mies. Walentynka na sprzedaż? no coś Ty! to prototyp :)

witamy się już z Zielonej:)
pogoda w sumie dopisała, nie było ani gorąco ani zimno.Nadia zaliczyła spotkanie 3 stopnia z morze i bardzo się jej podobało;)Karmiliśmy mewy i wrzucaliśmy odzyskiwany piasek z powrotem do morza:) Musieliśmy zakupić kalosze;) W niedzielę zaliczyliśmy festyn z Okazji Dnia Dziecka ,który organizował mój tato.Zabawa przednia:) Najlepsza była przejażdżka bajkową ciuchcią...Nadia nie chciała z niej wysiąść -musiał interweniować dziadek;)
sallis-podobnego lajciku liznęłam u rodziców;)wystarczyło 5 sekund i otwarte drzwi i Nadia znikała :)jedyny plus,ze tam wszystko ogrodzone.
szczęśliwa-buziaki dla Iskierka w ostatnią miesięcznicę:**

miłego dnia wszystkim

e;) musimy uaktualnić suwaczek zębolkowy,wyszły dolne 4 i 3:)

Hej wszystkim ;)
Dziękujemy za buziaczki :]

szczęśliwa - buziaczki dla małego :)***********
A my dzisiaj bez planów ja się czuje masakra całą noc nie spałam bo jakiś wieczór wyznań dopadł mnie i P i tak do 9 rano przegadaliśmy. Przespaliśmy się do 11 i umieram teraz :)

Miłego dnia wszystkim :)

Hej ho,

mój sposób na Lenisławę niejadka (warunek: dziecko jest karmione): jedzenie przekładam do słoiczka i każę jej zamykać słoik nakrętką i co chwilę ją zrzucam i tak w kółko :p w trakcie gdy ona próbuje zamknąć, ja łąduję łyżkę z obiadem do buźki... Niestety moje dziecko jest dzikie, w obecności taty nie potrafi się w ogóle skupić i kończy jedzenie zanim zacznie :/ wczoraj zjadła raptem 3 łyżki obiadu... Mleko o 2 w nocy było nieuniknione...

Marzena - brawo za picie przez słomkę! :) Liczę, że z nowego kubka i L. zechce się tego nauczyć...
Współczuję Wam wszystkim przebojów z przewijaniem. U nas (OdPuKaĆ) jeszcze idzie to na leżąco...
Spraw nocnikowych nadal zazdraszczam. U nas strach...
Anias - imponująca kolekcja zębowa u Nadusi ;)
Katoryba - Lenie by się podobał ten zbiór aut :p Ona na chłopczycę narazie wyrasta.
Sallis - spuścić z oczu dziecka nie można, ale przestrzeń do zabawy jest wspaniała!

Leniwiec ze mnie totalny... Mielone powinnam robić, a zalegam na kanapie...

ej izuniek ja powinna sprzatac a siedzie i ogladam tv i uzywam neta;)

u nas tez z nocnikiem masakra, nauczyl sie wstawac z niego i ucieka po chwili:)

anias czyli, ze Nadia sie kapala w morzu czy jak?

kaotryba dzieki za swietny opis samochodzikow:) na pewno cos mlodemu w takim razie zakupie!

heloł!
dziekujemy za buziaczki - mój biegacz demoluje wszystko i sie smieje że to tortu jak dobiegnie to go zdemoluje jak nic hahahah

laski nastepny szafing za 3 miechy :) bede informowac a pewnie i wyczytacie w gaziecie czy w radio podadzą ;)

gratki dla majki za słomeczkę :) mega wygoda :)

anias super ż wróciłas teskniłam za was baby! a najbardziej za rozgadaną nadią :) a swoja droga jak dzwoniłam a ona krzyczała : to ciocia ciocia i moje imie to myslałam ze sie rozpłyne! jakie to słodkie :) i gratki nowych ząbków!

sallis zazdroszcze wygody :)

katoryba powiem ci raz jeszcze super stronka!!!!!! zdolna babeczka z ciebie -i ja do tych proszących o ceny kartek ;)

mamusio Noesi no i super-znaczy, ze jak gadacie ze soba to sie kochacie-wiec wartko byc troche połamanym hihi

Hej, hej!
katoryba- ja zamawiam kartkę na 18.06. tylko że jak da radę to mniejszą(o 1/3)! A ty zdolna jesteś tylko pozazdrościć...
karolq,szczesliwa,sallis-gogoja- miłe spotkanie :) oby takich więcej :) i na dłuższą metę!
madzioszka-oby humor szybko wrócił :)
martinii- by dziecie wytrzymało w brzuszku...

Ja na chwilę bo źle się czuje-wszystko mnie boli-a to po niedzielnym meczu w Koninie-gra o awans do II ligii. Pogoda nie dopisała i w deszczu się gralo. Udało nam się wygrałyśmy 1:0 i dodam że ja bramkę strzelilam(szczęśliwa na maksa byłam) a dziewczyny się na mnie rzuciły- fajne uczucie :-D
A Lila zajada czereśnie tak że uszy jej się trzęsą- nawet jagody posmakowała i również jadła i jadła... A jak fajnie wygląda bo cala umazana- grunt że dziecko szczęśliwe :tak:

Pozdrawiam resztę

reklama
hej ho,

katoryba - no poki co to pila wode jak jestesmy na obiadku ;) na razie bardziej to traktuje jako ciekawostke wiec picie mleka to pewnie za jakis czas ;) a od jutra majcia bedzie juz tylko na mm :( ciagle mi jakos smutno z tego powodu a ona chyba jakos to czuje, ze mniej przytulania bedzie bo teraz chetnie usypia przytulona do mnie a juz od co najmniej 2 miesiecy nieznosila tak zasypiac

szczesliwa - dzieki za gratki. a ty powiedz malemu ze tortu nie mozna masakrowac tylko robic mniam mniam :)

anias - no no to udany zabkowo wyjazd :)

izuniek - jak lena ma takie chlopiece zachowania to daj jej cos do poczytania na nocniku ;) majka na poczatku zawsze z ksiazeczka siedziala. a nocnik super, oszczednosc pieluch ;) tylko na wyjezdzie gorzej jak prawie caly dzien nas w domu nie ma ;)

oleczka - no to gratuluje awansu :)

martini - oj jeszcze maluszek poczeka, przeciez byla umowa ze poki my na wakacjach to nic sie nie dzieje :p

laseczki pytanko mam :) macie moze jakis pomysl na podawanie jajka? bo jakos na wakacjach mloda sie obrazila i ani jajecznicy ani na twardo nie che jesc... no i nie wiem jak mozna jej podac inaczej :/
a mnie dzis tak nogi bola ze masakra, pogoda troche sie pogorszyla i w bluzie trzeba chodzic wiec urzadzilismy sobie dlugi spacer plaza w mt, no i mi sie zachcialo mloda nosi a z tym obciazeniem i po piachu to jutro zakwasy gotowe :p

Ostatnia edycja:
Do góry