reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

no to chyba jestem dziś pierwsza:)
Hania smacznie spi a ja zaraz uciekam do pracy
Mamusianoesi smutno ze P wyjeżdża ito spore obciążenie dla kobiety-bo wszytsko na Twojej głowie ale dasz radę! A jak przygotowania do wyjzadu u sesji?

Vii jak kotek?

Myślałam że to tylko Hania odstawia taka histerie jak czegoś chce,a tu poczytałam że nie tylko ona:) Ostatnio zaczęła mnie gryźć jak jest wkurzona, a szcęke ma taką silną że na ręce mam ogromnego siniaka
W lipcu jedziemy nad morze i zastnawiam sie czy nie kupic Hani kaloszy, myślicie że się przydadzą?

miłego dzionka babolki

reklama
dzień dobry:)

moja kochana złośnica jeszcze śpi więc jest czas na spokojną kawusie:)
taka mała dygresja...te bunty,piski,krzyki,gryzienie to w sumie normalne w rozwoju maluszka.Manifestują swoją odrębność,indywidualność i niemoc tak fizyczną jak i psychiczną więc nie zostaje nic innego jak to przetrwać;)

hanutek-opinie co do kaloszy są różne ale ja zdecydowanie polecam zabranie ich w bagażu. My wybralismy się bez kaloszy i to był błąd.Nad morzem było ciężko dostać je w małych rozmiarach. Po całym dniu jeżdżenia udalo się kupić w Smyku takie z biedronami.

miłego dnia

katoryba - dzieki za pomysl :) takie grzanki my sami jemy, uwielbiam je ale zawsze myslalam ze to za tluste dla mlodej. a bez "kuli u cycka" smutno :p oczywiscie o malo nie uleglam jak rano przytulila sie do cycka i otworzyla buzke :)

gogoja - a to takim maluchom mozna jajo na miekko? myslalam ze nie ;)

anias - heh faktycznie to przodowniczka smiesznie brzmi ;) ja bym powiedziala turbo zdolniacha. ale z tym "buntem" to wspolczuje, choc w sumie czasem kobieta musi na swoim postawic

izuniek - na bank zeby, a widze ze u was odwrotnie bo u nas to zawsze ja panikuje a m spokojny ;)

mamusia - dasz rade sama :*

hanutek - kalosze super, bedzie mogla po morzu chodzic :)

siw2 - gratulacje zebuszkow

Hej :) no dam radę dam bo muszę, a przygotowania do sesji dobrze zostały tylko paznokcie do zrobienia mają wymagania hehe :D a swoja drogą gdzie chodzicie na pazurki dziewczyny bo ja do salonu Lejdis do Riny a wy ? miłego dnia :*

Witam z rana:)
karolaq8, anias:),mamanoesi - dziękuje za informacje:) ja myslałam że moja księżniczka jeszcze za mała na kolczyki a tu widze że wszystkie małe panienki już je mają:) no to trzeba bedzie młodej przebic uszka:) sprawdze wasze namiary:)
siw@ - gratuluje ząbków
Oleczka- gratuluje strzelonej bramy
Katoryba - dzięki za linka podziwiam zdolniacha z ciebie:) Jeśli chodzi o ząbki to sie pomyliłam na dole mamy piątke a nie 4 więc już całkiem nie pokolei:) istne szaleństwo zębowe
Beti1986 - mój synek lubi bawić się lalkami a Hanka uwielbia samochody no cóż każda zabawa rozwija:)
Jeśli chodzi o awantury to moja mała ostatnio jest strasznie o mnie zazdrosna wczoraj wziełam na rece chrzesniaczka to zaraz awantura !! a jak cos nie jest po jej mysli to pokłada się na ziemi i wygina w różne strony hahah mały upraciuch
Okzałao się że te wymioty już się nie powtórzyły więc ulrzyło mi:) juz myslałam ze jakas jelitówka.
Pozdrawiam

właśnie się zastanawiałam czy roczniak może przechodzić bunt 2latka. albo co to będzie w okolicy 2 lat? oszaleję! teraz czasem ledwo daję radę :/ ostatnio umówiłam się z koleżanką w pierogarni "po byku" i oczywiście musiałam z D. iść. NIGDY WIĘCEJ!!!
wogóle ostatnio to najlepiej w koło domu. ciężkie czasy nastały. i włąśnie myślę, że to związane jest z chodzeniem - wcześniej tak nie było. a teraz niezależność dziecko poczuło ;)
anias - a jak reagujesz na histerie w miejscach publicznych? w domu sobie mogę krzyk przeczekać ale tak jak w knajpie byłam, ludzie się patrzą jak na nienormalną :/
i przy okazji buziak dla Nadusi - jakby nie patrzeć kolejna miesięcznica :*
vii współczuję migren! wierzę, że to musi być straszny ból :(
hanutek ja tam kaloszki polecam, sama kupiłam na szafingu używane ale już się raz przydały bo po deszczu młoda po mokrej trawie biegała :)
mamusianoesi (za długi ten Twój nick;)) - ja też chodziłam do Lejdis ;) byłam ze 3 razy dosłownie, ale uważam że one ślicznie paznokcie robią i Rina i Aśka. nie wiem tylko jak Karolina.
Emri to rozumiem że będziesz teraz częściej do nas zaglądać? :)
marzenka - silna babka jesteś że udało Ci się majcię odstawić. ja nadal karmię i pewnie szybko nie zrezygnuję...
dobra nie pamiętam co tam jeszcze było.
paaa

Sallis my tez pod blokiem teraz na spacerach bo wozkiem nie ujade daleko a tu mi bezpieczniej bo moja panna juz taka dorosla ze sama chce wszedzie dojsc;P

Co do uspokajania w knajpce jeszcze nie bylam z mala tak sama wiec niewiem ale chyba bym wyszla i polozyla mala na ziemie i czekala az sie uspokoi. Tak robie na dworze jak sie polozy niech lezy;) Ludzie tylko dziwnie patrza

vii - też kiedyś tak strasznie bolała mnie głowa - współczuje -poszłam do lekarza okazało się że przewiało mnie na kajakach i to od tego tak ból promieniował posmarowałam kark maścią ketonal i przeszło.

ja się kompletnie nie przejmuje opinią innych ludzi. A uspokajanie na siłę poprzez spełnienie dziecka widzi mi się obroci sie przeciwko mamie. Bo dziecko będzie wiedziało ze jak sobie odpowiednio popłacze to mama ulegnie i bedzie jeszcze bardziej krzyczec. Dziecko musi nauczyć się panowac nad emocjami a na to potrzeba czasu:)
byłam sprawdzic te kolczyki dla młodej i troche się boje:) głupia mama bardziej panikuje niz to pewnie warte:)

reklama
vii współczuje migren i super ze Hania z kociakiem tak się dobrze rozumieją
anias widziałam te z biedronkami w smyku, slodziutkie:)
Zajrzałam do kilku sklepów po kaloszki i nie ma rozmiaru 20! zaczynaja sie dopiero od 22

Do góry