reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

vii dzięki za przepis chyba jutro zrobię tylko jakiego sera używacie takiego z pudełka jak do sernika czy innego? przepisu nie mam na bigosik:(
MamusiaNoesi aż mi ślinka pociekła-muffiny z czekoladą mniam mniam

coś wam chciałam napisać ale co?umknęlo mi...

reklama
Cześć wszystkim :)!

Dzisiaj pogoda znów nie ciekawa nasz spacer ogranicza się przez to tylko do wyjścia na zakupy do biedronki ;/ .... dzisiaj muffinów część druga bo wczoraj zjedli mi wszystkie w ciągu godziny :D .... Teściowa wpada i zapowiedziała się od razu, że na babeczki :p więc robię dzisiaj muffiny zwykłe białe z konfiturą truskawkową i czekoladą i czekoladowe z konfiturą wiśniową i czekoladą... Noemi już 2 dzień mi w domu fiksuje, nie dość, że jej ząbki idą przez to jest marudna to jeszcze jak się zbliża godzina spaceru to już w ogóle daje popalić!

Hej ho,

po hardcorowym weekendzie (L. postanowiła rozpoczynać dzień o 5, bo miała tatę przez całe 2 dni), wróciła ku mej radosci do normy ;) choć znów ją głód nocny ogarnął, bo je nawet 2 razy (ta 5ta godzina jej się utrwaliła na drugą porcję mleka :/). Dziś jednak przy pierwszej butelce (po 1szej) podałam jej Ibufen, bo wydaje mi się, że to zęby ją wybudzają i spałyśmy do 7 z haczkiem :D
Przy Was rozwijam się kulinarnie :D:D:D O dzięki Wam!!! ;-)
Ciastek jeszcze nie robiła, twaróg zjadłam z rzodkiewką, bo miałam sporo z ogródka :p
Dziś już rosół zrobiłam i przygotowałam cukinię do smażenia... Normalnie nie poznaję siebie!

Słonecznie pozdrawiam w taki dzień... :)

Witajcie:)

U nas po imprezie urodzinowej Jaśka dochodzimy do siebie i dodatkowo Jaś dostał w prezencie (chyba od taty) katar i bidulkowi teraz lecą smary wprost do buźki i nie nadążam z wycieraniem. Frida pomaga na chwilę. Smary są przezroczyste z żółtym momentami. Podaję mu na noc Ibum, ale i tak się budzi co 1,5 godziny i drze się tak, jakbyśmy go torturowali. Sąsiedzi pewnie niedługo naślą na nas opiekę społeczną.

Ale się kulinarnie zrobiło na forum:) Ja też się Wam pochwalę, że na ur. Jasia zrobiłam polędwiczkę w kurkach i wyszła pycha - wszyscy byli pod wrażeniem - ja też, bo pierwszy raz robiłam coś takiego. Trochę miałam problem z sosem, ale jakoś pozbyłam się grudek:)

Jak tam nasze ciężarówki się czują w taką pogodę?

A i jeszcze pochwalę się Wam jakiego mam szczodrego męża:) Ostatnio wrócił ze sklepu i kupił sobie chipsy i piwo. Pytam się go, gdzie ma coś dla mnie, a on na to: kupiłem Ci płyn do mycia naczyń o smaku malinowym:)

Plan obiadowy na ten tydzień: resztki z imprezy Jacha:)

Miłego dnia wszystkim:)

hejka

vii przepis na bigosik: kapustę młodą poszatkowaną do gara zalewam rosołkiem, wodą (w zależności co mam), wrzucam ziarenka ziela angielskiego, pieprzu i listek laurowy wszystko duszę pod przykryciem aż będzie miękka kapusta jeżeli trzeba podlewam bulionem i mieszam. Jeżeli masz ochotę z mięskiem to kiełbaskę podpiekam z cebulą na patelni dodaje do tego przecier potem wrzucam to do kapustki, duszę razem wszystko jeszcze chwilkę doprawiam solą pieprzem i słodką czerwoną papryką i bigosik gotowy ;)

zawalka super że impreza udana ;)

mamusianoesi gratki za super babeczki ;) podziwiam cię że znajdujesz czas na pieczenie jeszcze ;)

siw ja kilka razy kupiłam owoce z baby dream ale B. nie przypadły do gustu nic inne nie próbowałam ;)

izuniek łącze się w bólu nie przespanych nocy ;/

co do picia mleka przed snem niestety B. bez mleka nie uśnie wiem że źle robię walczyłam z tym przez jakiś czas ale walkę wygrała niestety wygoda ;/

my do południa w domu się kisimy popołudniu jak jest cieplej to choć krótki spacer trzeba zaliczyć ;) A tak po za tym nic ciekawego, B. zwiedza wszystkie kąty w domu nie usiedzi na miejscu ani chwili, martwi mnie troszkę to że nie siada sam, z siadania od razu wstaje, nie przewraca się z boku na bok, nie raczkuje chociaż coś tam próbuje ale szybko się zniechęca. Porozmawiam z pediatrą na ten temat....

buziaki

Gogoja- generalnie to mam grzeczne dziecko tylko teraz ma jakieś gorsze dni, ale śpi nadal dobrze czyli ok 2h wiec czas na pieczenie jest :D

A się wam pochwalę dziewczyny firma Kris Line zatrudniła mnie i Noemi będziemy jechały na 20 czerwca na 3 dniową sesję zdjęciową do katalogu :) i mam nadzieje na dalszą współpracę ...

sorki ja tylko na chwilke informacyjnie - cierpie na chroniczny brak czasu:

Zdjęcie: Baby Szafing

zawalka - u nas na katar Pani dr kazała kropić 3 razy dziennie biodacyną do nosa (biodacyne używa się na ropiejące oczka) i troche pomaga

pozdrawiam

cosa83 - ja nie wyszukuje, znajoma pracuje u nich jako modelka, i akurat menadżerka jej wspominała, że szukają dziecka dziewczynki najlepiej z mamą bo wtedy dobrze dziecko pozuje bo nie jest skrępowane i ona pokazała jej zdjęcia moje i Noesi i ona się na nas zdecydowała tylko to są zdjęcia do katalogu z bielizną bo Kris Line to firma produkująca luksusową bieliznę ;p i tak się zastanawiałam czy się zgodzić bo dziecko ubrane normalnie tylko jako dodatek w sumie do mamy reklamującej bieliznę dla kobiet po ciąży i normalną też. a nie ukrywam miałam opory bo w bieliźnie mam sobie zdjęcia robić, ale koleżanka mi powiedziała, że to przecież tak jak w stroju kąpielowym tylko materiałem się różni hehe :D no i raz koziej śmierci dałam odpowiedź, że się zgadzam uzgodniłam stawki dojazd zarezerwowałam apartament :D ale się boję co z tego wyjdzie :-)

reklama
zawalka ale sie usmialam z tym plynem do naczyn!!! prezent ci zrobil wspanialy;) super, ze urodzinki sie udaly!!!

ja mialam dzis zrobic babeczki co vii podala ale tesciowa wpadla i przyniosla ciasto wiec juz bez sensu by bylo;)
cos sie rozpogodzilo teraz, mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej! bo dzis nie zdolalismy z domu sie ruszyc na spacer:(

Do góry