reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

gogoja - calus dla blazejka :*

nnita - no powoli zaczyna byc widac postepy, dzis np non stop przewracala sie na brzuch i siadala i miala w tym wielka radosc ;) ale tylko na lozku bo na podlodze za bardzo sie slizgala. a jagodka krzywo stawia stopke czy zle obciaza? bo majka jak sie ja stawia to bardziej na zewnetrznej czesci probuje stawac

zawalka - mam nadzieje ze majka nie zrobi jutro jasiowi awantury za ta zniewage ;)

katoryba - hihi no tak kolka to priorytet :)

karolq - no ten zlobek jest na dole bloku na zaciszu...ja mam niby blisko ale jakos wolalabym zlobek ktory ma swoj wlasny zamkniety plac zabaw a tutaj to nie wiem czy dzieci caly dzien w bloku czy wychodza po prostu na osiedle czy jak...

jak zobaczylam dzisiaj taka kiepska pogode to pomyslalam ze jutro tez tak bedzie i powiedzialam M zeby poszedl na turniej. no i chlop sie zapisal a pogoda ma byc jutro lepsza. takze bedziemy same...

my dzis z okazji dnia dziecka bylismy na sushi :) i maja dostala w gratisie takie z bananem i truskawkami i byla przeszczesliwa. a potem od dziadkow dostala pudlo duplo i tez radosc z wyciagania i sprzatania boska

no i my dzis kolejny dzien bez popoludniowej drzemki :( chyba juz na dobre odeszly... nie wiem jak ona wytrzymuje na tej jednej godzinnej drzemce :/

reklama
ja na chwilkę choć - padam jakoś po dzisiejszym dniu;/

B chodził tutaj - ale jeszcze Klub się rozkręcał i zaczynał na Lisiej a potem na Strzelecką (nota bene jesto go pełno na zdjęciach:)) dziewczyny zmieniły już ofertę i cennik, ale wiadomo - wszystko do przodu idzie - choć tyle ile wszędzie, ale wpisowe też jest - jak my zaczęliśmy to jeszcze nie było. Ja osobiście byłam bardzo zadowolona, B również:):):) a poza tym, gdybym teraz pracowała córcia też by tam poszła - Panie zawsze położyły spać, przypilnowały nocniczka itd - więc ja jestem na tak dla tego klubiku. I widzę, że naprawdę się rozwijają, nie żebym chwaliła przesadnie, ale po prostu znam z autopsji - więc mówię jak jest/było - bo w sumie rok minął...

KLUB MALUCHA KAKADU

nie wiem laski co wy tak narzekacie na ta pogodę. nie lało się na głowwę czyli jest ok. ubrać można się przecież ciut cieplej. byłby upał 30 stopni też byście marudziły;P
ja właśnie patrzyłam na kakadu, ale kurczę przełamać się nie mogę. będę marudzić że mi ciężko bo sama itd a dziecka nie oddam. głupi babol ze mnie.
chłop na piwo się wyrwał, a d. mi zasnąć nie chciała. chyba miała ochotę na babski wieczór ;)
marzenka może maja chwilowo nie śpi bo nowych rzeczy się nauczyła :) woli trenować zamiast drzemać ;)
Błażejku :*

Hej ho;)

Beti tam wychodzi mniej wiecej 110zl mniej miesiecznie niz w innych zlobkach patrzac na godzinowy pobyt bo u nas na 9 godzin napewno.

Marttini tez patrzylam na ten klubik wciaz sie zastanawiamy i bedziemy ogladac;)

dzieki za odpowiedzi w sprawie szczepionek. Trochę się tym interesowałam i właśnie priorix jest ponoć bezpieczniejszy bo daje mniejsze ryzyko powikłań. Zadzwoniłam do swojej przychodni i tam owszem szczepią i Priorixem i MMR ale ten pierwszy im się skończył więc jak chcę to mam go sama kupić. Ale tak sobie myślę, że dlaczego mam płacić za szczepiopnkę która jest bezpłatna?!
muszę wam powiedzieć że jak kiedyś przeczytałam o waszych tygodniowych planach obiadowych to też zaczęłam stosować ten system:)i teraz właśnie siedzę i myślę nad następnym tygodniem. Jakieś propozycje i pomysły??
My wczoraj też nigdzie nie byłyśmy-zimo, wiatr, ble...ale dziś jesteśmy same, P. w pracy więc jakiś krótki spacerek połączony z zakupami nas nie ominie.

Miłego dnia!

Dzień dobry.

Widzę, że pogoda się popsuła doszczętnie, w końcu Euro idzie;p

Moja młoda przechodzi sama siebie wczoraj cały dzień marudziła spała tylko godzinę i w końcu zasnęła o 21.40, czad jednym słowem.

Saliss widzę, że nasze laski mogą sobie łapkę podać spaniową:D

MamusiaNoesi dobrze zrozumiałam, że jesteś fryzjerką?

Izuniek graty za zębola:)

Marzena wasza Majka to smakosz będzie :D

Zawalka gdzie to wyczekiwane zdjęcie Jasia?:D

heh mi właśnie chcieli sprzedać majtki przez telefon, bosko. nawet w sobote nie odpuszczają;D Mogłam powiedzieć, że nosze babcine barchany.

miłego dnia kobity i kobieciątka:) aa i chłopaki

Hej hej!

hanutek- a może napiszesz coś o córeczce, imię, kiedy dokładnie się urodziła, jakie miała wymiary:)) a może pisałaś a przegapiliśmy.

marzenka- fajnie że rehabilitacja przynosi rezultaty, niepotrzebnie się tak martwiłaś na początku.

marttini- jak tam dzidziol? Daje popalić mocno??

gogoja- u nas chyba też ząbki, chociaż po dziąsłach nic nie widać, to dziwnie się w nocy zachowuje, rzuca, jęczy przez sen, wybudza się z płaczem, czego rezultatem jest to że od kilku dni śpi z nami.

madzioszka- barchany?? Dobre sobie.

Dziewczyny jakie macie zdanie o produktach BabyDream, chodzi mi o żywność, soczki, jogurty, kaszki... Sporo tańsze to jest, ale jakoś nie mam jeszcze przekonania, macie doświadczenie w tej kwestii??

reklama
SIW Hania urodziła się w kwietniu,ważyła 2300 i miała 49cm-teraz duża już z niej dziewczyna ma 74cm i waży 8 kg i mam wrażenie ze z każdym miesiącem jest coraz fajniejsza:)

Co do Babydream to czasami kupuję kaszkę mleczno-ryżowo kukurydzianą i jest całkiem ok szczególnie jak się doda do niej owoce. Słoiczki też czasami kupowałam i były całkiem przyzwoitem-nawet chyba pierwszą swoją marchewkę Hania jadła z Babydream bo akurat innych firm nie było.

Kupiłam ostatnio Hani sandałki Dawid-tanie nie były ale bardzo ładne są i najważniejsze super leżą na nóżce ale przydałyby jej się jakieś trampki, widziałyście może ostatnio coś ciekawego?

Do góry