reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

hej ho! :)

najlepszego dla maluchow a dla starszych obysmy zawsze mialy w sobie radosc dziecka!

mamusianoesi - no wiem ze mozna przez smoczek ale wolalabym zeby nie przyzwyczajala sie do tego ;)

sallis - no jesli bedzie jutro taka sama pogoda to nici z pikniku :/ moze wtedy M pojdzie na turniej a wtedy... moze jak sa chetne to zapraszam do siebie na kawke i zabawy z maluchami co? jak ktos ma ochote to niech da sygnal a jutro rano bede informowac na biezaco ;)

katoryba - no i mi przyszedl smak na ciasteczka, w sumie mila odmiana dla pieczenia ciacha ;)

karolq8 - no wpisowe jest...ale praktycznie w wiekszosci zlobkow a ten w sumie wychodzil nam najtaniej jak na 6h chcemy

co do planowania kolejnych ciaz to w sumie co lekarz to inna opinia ;) choc ja od 2 slyszalam ze najlepiej do nastepnej brac sie rok od zakonczenia karmienia zeby organizm sie w pelni zregenerowal. no i my tak chyba poczekamy ;)

reklama
No i ja sle buziaki dla dzieciaczkow;)

Marzena no wpisowe jest ale 200 albo 100 zloty niewiem skad tam tak duzo, My potrzebujemy na 9 godzin wiec cenowo wychodzi wszedzie mniej wiecej takj samo

Juhu,
karolq - ale się pięknie wstrzeliłaś w numerosa. Pewnie czatowałaś ostro ;P
a wczoraj jak tylko wysłałam posta to chłopcy wrócili, więc się nie ponudziłam ;)

Izuniek - jak z ciachami? u nas już tylko kilka zostało - Bolo pożarł całego po powrocie wczoraj :)
A z kolejnością wieczorną - przestawcie i już :) u nas Bolo zasiada na kanapie, dostaje butelczynę ze słomką i ogląda sobie albo autobusy+tiry albo coś tam w tv. Potem grzecznie (no nie zawsze) idzie do pokoju, zasiada na nocniku, na którym się rozbiera i wędruje do wanny :)

sallis - trzeba było wpadać do nas na te 4h! pewnie, że będzie lepiej - niedługo Domi sama będzie Ci przy ciastkach pomagać :)
Na razie nie mamy planów. Miał być basen ale perspektywa tłumu mnie przeraziła :| no i póki co - nic.

Najlepszego dzieciaczki!!!!! duże i małe i te po 18tce też :*

Najlepsze życzenia dla kochanych szkrabików z okazji ich święta :)):**

My dzisiaj miałyśmy isć po mieście połazić bo coś miało być, ale w taką pogodę od pada więc przejedziemy się do focusa tam na pewno też coś będzie dla dzieci zorganizowane, może zajdziemy na sale zabaw :D

Witam, przepraszam, że wtrącam się w wasz wątek ale może mi coś poradzicie. Mam córeczkę 14miesięczną i czas już na szczepienie odra-różyczka-świnka jaką szczepionką szczepiłyście? Przyznam że dużo się nasłuchałam i naczytałam na temat tego szczepienia i boję się ale ponoć jest bezpieczniejszą szczepionką niż MMR jest Priorix. W mojej przychodni powiedzieli ze teraz dostali tylko MMR i ze jak chce to mogę sama kupić Priorix i jestem w kropce nie wiem co robić

Hej ho,

Wszystkiego Naj.... dla Dzieciaczków i Dużych Dzieci ;-)
Katoryba - w taką pogodę z domu nie wyszłam jeszcze, więc sera nie mam :/ Przekładam ciacha na jutro rano ;) Lena tak pięknie odlatuje przy piciu mleka hehe a butli z mlekiem nie chce sama trzymać (gdy piła wodę/herbatkę z butelki to była samodzielna hehe)...
Marzena - taką różnorodność chciałby pewnie nie jeden mąż hahaha ;)

I ja myślałam, że dziś deptak zaliczymy spacerowo, a tu Jarmark Dziecięcy odwołano, a strefę dla dzieci zrobiono w ogródku 4 Róż (w Gazecie przeczytałam)...
Po pierwsze to muszę L. kupić buty na taką chłodniejszą pogodę... Będzie zakupowo dziś...

a my właśnie wróciłyśmy z objazdu po deptaku. nic się tam nie dzieje :/ normalnie niecierpię tego miasta. widać że dzieciaków sporo, a nic nie jest zorganizowane :( teraz drzemka obiad i odpoczynek a po południu chyba ogród botaniczny.
no mnie osobiscie focus i basen też odstrasza tłumami :)

hanutek my przed tym szczepieniem jeszcze więc nie pomogę. a czemu Ty z nami nie piszesz jak masz niunię z 2011? :)

sallis prawde mówiąc to czytam Was regularnie od daaawna...tylko jakoś tak odwagi brak by włączać się do rozmów

Hej

Wszystkim dzieciaczkom wszystkiego najlepszego!!!! Tym dużym też;))

hanutek- odwagi!!! ze szczepieniem nie pomogę bo mój to największy gówniarz na tym forum, i najczęściej to ja nękam wszystkich pytaniami:))

sallis- nie narzekaj są miasta gdzie jest jeszcze gorzej, też myślałam że w ZG się nic nie dzieję dopóki nie wróciłam do Legnicy, teraz tęsknie za Zieloną i nawet nie macie pojęcia jak chciałabym tam wrócić:((

katoryba- zazdroszczę powera! A czemu najpierw spanie potem kąpanie, u nas od początku na odwrót i myślałam że tak jest dobrze. Wojtuś po kąpaniu często zasypia przy butelce i jest bezstresowe usypianie.

marzenka- ja we wtorek idę do fryzjera po raz pierwszy od ... swojego wesela:zawstydzona/y: wstyd się przyznać ale trzeba to nazwać po imieniu... zapuściłam się że szok:zawstydzona/y: muszę się jakoś mobilizować bo odrosty i końcówki wołają o pomstę do nieba.

anias- no piękne wymiary ma córeczka, w ogóle to śliczna dziewczynka z Naduśki, w samym spojrzeniu można się zakochać, oj będzie kiedyś tatuś zazdrosny:))

szczesliwa- Zaradnego masz synka, pewnie przez to że ma starszą siostrę tak szybko wszystko podłapuje, chce ją widać szybko dogonić.

gogoja- czy mi się wydaje czy Błażko dzisiaj 9 mcy kończy:)) Buziaki od cioci i piona od Wojtusia:))

No to na razie tyle

reklama
sallis dzien dziecka zostal odwolany przez pogode i przeniesiony na 12 czerwca. w ogrodznie botanicznym od 16.30 ma cos byc

hanutek ja nic nie poradze, szczepilam nawet nie wiem czym. wsyztskie tutaj szczepilysmy i nic sie nie dzialo:)

kotoryba podziwiam za organizacje, ja wczoraj jakos sie tak lenielam, ze nie wiem:) teraz niestety musze sie zabrac za robote;)

Do góry