reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

no kochane pokloncie sie pani magister:) haha, od jutro obiecuje poprawe, ze bede sie wiecej na forum udzielac. bo dzis stres ze mnei schodzi i nic sie nei chce juz;) sciskam i do juterka

reklama
Beti pokłony:D Gratulacje:)

Marzena my Becikowi też szybko dawaliśmy. Pamiętam jak mama na mnie krzyczała, że daje młodej bigos na święta Bożego Narodzenia. A tak to smażone, duszone pieczone wszytko je. Obiady wcina sama, nie karmimy jej z czystego lenistwa, zawsze sie umorusana ale co tam zmieniam na świeże i gra.

Zawalka ja chce Jaśka zobaczyć takiego męskiego:D zachowałaś pukiel włosów?

Moja B od jakiegoś czasu ma jedną drzemkę ale 2 godziny za to. no ale ona wstaje 5.30 - 6. chociaż odpukać dziś było 6.30:)

Siwa, Cosa zmieni się kiedyś z tym spaniem.

Martinni jak brzusio?

Vii raz nie zawsze padła korzystaj póki śpi młodzież:D

O ja cie zaraz nam padnie 10 tysi postów wow:) Ciekawe komu sie skapnie ta okrągła cyferka:D

Dobranoc laseczki!

Beti - wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Madzioszka - a jakoś daje radę mój brzusio...dziwnie, bo to drętwienie mam cały czas - i brzuch się stawia - ale do tego to akurat ja jestem przyzwyczajona - poczekam do wtorku i tak mam wizytę, to na bieżąco porozmawiam :)będzie dobrze i już:)

Dziewczyny - ze spaniem się jeszcze wszystko poukłada!dzieciaczki dorastają do spania - choć odpukać nie mogę narzekać, ale jeszcze jedna maluda do obczajenia w brzuchu rośnie i nie kraczę, bo nie wiem jak będzie...powiem jedno - niektóre dzieciaczki to śpioszki a inne tyle nie potrzebują, ale później wszystko się zmienia:) i jeszcze będzie tak, że rano nie będziemy mogły dobudzić do szkoły :p

Ostatnia edycja:
heyyyyy!!!

mały je wsio smażone *w umiarze, gotowane na parze -jak mama noesi napisałao byle jedzenie nie uciekało hehehe truskawki wcina z usmiechem, czersesnie działkowe pewnie nawet z robalami a fuuuj :-D
i powodzenia w konkursie laski!

no ten piknik na ochli trwa do soboty korki straszne buhahaha tyyyle ludzi niech wraca do bloków dupke grzac na balkony :-D (młotek na łeb) ale na poważnie fajna atrakcja - my w wekend pewnie na chwilkę szkoła rodzenia -oby pogoda sie nie zepsuła -ale oglądałam pogode -chyba pogorszenie jak nic....a szkoda ja kocham słonce i kazda okazje by zwiac z blokowiska

martini oby nie rodzenie juz.....posmigaj sobie ciezarówko jeszcze :) poodpoczywaj sobie, choc powiem ci że ja miałam tak samo przy synku jak po córce, to sie czuje
i jest tak jak napisałas z spaniem hahahaha moja jak nie trzeba to spi i dobudzic ją....a jak nie trzeba wstac...no własnie....:-p

beti gratulacje!

wojtek buziak na pół roku!

i Jachu buziak roczkowy!sto lat!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Beti - ogromne gratulejszyny!!!!!

Marzena - ja staram się nie dawać Bolowi smażonego. Dzisiaj np. z racji naszych placków po węgiersku do sosu dałam mu ziemniaczki gotowane i brokuła z kalafiorem. Wyżulił oczywiście potem od nas sporo ale główny posiłek był ze gotowanego pyrka. Nie daję mu takich smażonych w dużej ilości oleju (naleśniki np daje, bo robię na bardzo małej ilości tłuszczu) nie ze względu na to, że będzie go bolał brzuch (bo dobrze sobie radził zawsze z tym co zdołał wyżulić) tylko nie chcę, żeby zjadał te wszystkie świństwa, które się tworzą przy smażeniu, wolę mu dać coś wartościowszego.
A co do samodzielności jedzenia - po naszych ostatnich wojażach (=brak krzesełka do karmienia) młody się rozleniwił i nie chce mu się samemu jeść - żąda widelca i sam coś tam grzebie ale do buzi rzadko celuje, a jak już celuje to większość spada. ale jak go z tym zostawiam to ryczy i chce wychodzić :/ a z racji tego, że ostatnio apetyt ma kiepski to chcę żeby cokolwiek zjadł i karmię...

A gdzie się podział Majci suwaczek zębowy?

marttini - trzymam kciuki za odprężenie ;) aaa i czekam na chwile gdy to ja będę musiała rano budzić Bola ;P

Madzioszka - też dziś właśnie zauważyłam tą zbliżającą okrągłą cyferkę- chyba dlatego tak ostatnio produkcja wzrosła ;)

zawalka - ja też wnioskuję o fotencję Johnego - nie doczekam do jutra...

siw@ - współczuję z takimi drzemkami... miałam podobnie wiem co to znaczy. ale mam nadzieję, że Wojcio tak jak i Bolo dorośnie do 1-1,5h spanka w dzień :)

mamaNoesi - mamy już jednego wygranego w konkursie na forum, więc nie peniaj :)

mamaNoesi, cosa - podajcie linka do tego konkursu to zagłosujemy :)

Spadam oglądać "Przesłuchanie" wczoraj zaczęliśmy ale nie dało rady do końca...

Sto lat dla Jasia :*
dla Beti gratki - my wiedziałyśmy, że pójdzie gładko ;)
nie wiem ile stron miałam do nadrobienia - ze 100 chyba! powariowały! tak się zmęczyłam tym czytaniem, że idę spać ;)
dziś mąż już o 20 z kawałkiem w domu :D normalnie szał ;) aż dziecko z radości chyba poszło spać o 21.30 dopiero ;))

katoryba - oto link Maluch na okładkę > Zielona Góra - Lubuskie - informacje, artykuły, wydarzenia - gazetalubuska online - maluchnaokladke05 tylko trzeba wyslac smsa za 2,46 nr 18 na NOEMI a na GABI 10 ja juz zabronilam wysyłac smsy bo szans juz zadnych nie mamy bo pierwszy maluch ma juz ponad 1300 głosów i 100% wygraną chyba ze ktos zna niezlego hackera który to zmieni :)) :p wolę za te pieniadze juz cos kupić małej. Troche za drogie te smsy a dla glosujących nie ma nagród :( \
Dzis noc przespana ładnie tylko ok 24 sie wybudziła i chciala bardzo sie bawic i krzyczała na nas mocno tym swoim dziecięcym "bełkotem " . Obie wstałyśmy o 8 05 Pozytywnie zaczyna się dzień :D

reklama
Gratulacje dla Wojtusia (hihihi tym razem trafiłam:)
Wszystkiego najlepszego dla Jasia roczniaka
i gratulacje dla Beti:)

Męcze się z suwaczkiem i cos nie mogę go dodać zaraz sprawdzimy czy się udało:) Zauważyłam ze mam jakies zdjęcie w profilu ja tu musiałam się kiedys logować ale nic nie pamietam... kiedy to było... nic całkowite zaćmienie:)

Co do jedzenia to ja wychądzę z założenia że dzieci mogą wszystkiego spróbować w rozsądnych ilościach. Przy mojej kochanej 2 mam porównanie Dawidek miał szybko wszystkie zęby i bardzo szybko jadł normalne kolacje a niuha chyba długo jeszcze będzie kaszke jadła:) Nie jest jeszcze na to gotowa. Jak będzie chciala z nami zjesc to jej dam. A słoiczków już dawno nie mamy je z nami:)

Mi się wszelkiego rodzaju konkursy podobają zwłaszcza te fotograficzne kocham robić zdjęcia i mogę godzinami oglądać zdjęcia dzieci:) Moja kuzynka poszła z młodą na konkurs do reklamy - oczywiście za zgodą córeczki nic na siłe i wygrały!!! teraz nagrały reklamę:) Te konkursy z lubuskiej tylko denerwują mnie ze względu na formę głosowania bo tam wysyła się sms które kosztują 2,50 i gazeta na tym pewnie niezle zarabia jakby zrobili głosowanie email byłoby bardziej uczciwe:)

Dzisiaj Pani w żłobku powiedziała ze Hania jest cudowną małą kochaną śmieszką że rzadko się zdarzają takie małe śmieszki ale byłam dumna:)

pozdrawiam z rana

Ostatnia edycja:
Do góry