reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

no kochane pokloncie sie pani magister:) haha, od jutro obiecuje poprawe, ze bede sie wiecej na forum udzielac. bo dzis stres ze mnei schodzi i nic sie nei chce juz;) sciskam i do juterka

reklama
Beti pokłony:D Gratulacje:)

Marzena my Becikowi też szybko dawaliśmy. Pamiętam jak mama na mnie krzyczała, że daje młodej bigos na święta Bożego Narodzenia. A tak to smażone, duszone pieczone wszytko je. Obiady wcina sama, nie karmimy jej z czystego lenistwa, zawsze sie umorusana ale co tam zmieniam na świeże i gra.

Zawalka ja chce Jaśka zobaczyć takiego męskiego:D zachowałaś pukiel włosów?

Moja B od jakiegoś czasu ma jedną drzemkę ale 2 godziny za to. no ale ona wstaje 5.30 - 6. chociaż odpukać dziś było 6.30:)

Siwa, Cosa zmieni się kiedyś z tym spaniem.

Martinni jak brzusio?

Vii raz nie zawsze padła korzystaj póki śpi młodzież:D

O ja cie zaraz nam padnie 10 tysi postów wow:) Ciekawe komu sie skapnie ta okrągła cyferka:D

Dobranoc laseczki!

Beti - wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Madzioszka - a jakoś daje radę mój brzusio...dziwnie, bo to drętwienie mam cały czas - i brzuch się stawia - ale do tego to akurat ja jestem przyzwyczajona - poczekam do wtorku i tak mam wizytę, to na bieżąco porozmawiam :)będzie dobrze i już:)

Dziewczyny - ze spaniem się jeszcze wszystko poukłada!dzieciaczki dorastają do spania - choć odpukać nie mogę narzekać, ale jeszcze jedna maluda do obczajenia w brzuchu rośnie i nie kraczę, bo nie wiem jak będzie...powiem jedno - niektóre dzieciaczki to śpioszki a inne tyle nie potrzebują, ale później wszystko się zmienia:) i jeszcze będzie tak, że rano nie będziemy mogły dobudzić do szkoły :p

Ostatnia edycja:
heyyyyy!!!

mały je wsio smażone *w umiarze, gotowane na parze -jak mama noesi napisałao byle jedzenie nie uciekało hehehe truskawki wcina z usmiechem, czersesnie działkowe pewnie nawet z robalami a fuuuj :-D
i powodzenia w konkursie laski!

no ten piknik na ochli trwa do soboty korki straszne buhahaha tyyyle ludzi niech wraca do bloków dupke grzac na balkony :-D (młotek na łeb) ale na poważnie fajna atrakcja - my w wekend pewnie na chwilkę szkoła rodzenia -oby pogoda sie nie zepsuła -ale oglądałam pogode -chyba pogorszenie jak nic....a szkoda ja kocham słonce i kazda okazje by zwiac z blokowiska

martini oby nie rodzenie juz.....posmigaj sobie ciezarówko jeszcze :) poodpoczywaj sobie, choc powiem ci że ja miałam tak samo przy synku jak po córce, to sie czuje
i jest tak jak napisałas z spaniem hahahaha moja jak nie trzeba to spi i dobudzic ją....a jak nie trzeba wstac...no własnie....:-p

beti gratulacje!

wojtek buziak na pół roku!

i Jachu buziak roczkowy!sto lat!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Beti - ogromne gratulejszyny!!!!!

Marzena - ja staram się nie dawać Bolowi smażonego. Dzisiaj np. z racji naszych placków po węgiersku do sosu dałam mu ziemniaczki gotowane i brokuła z kalafiorem. Wyżulił oczywiście potem od nas sporo ale główny posiłek był ze gotowanego pyrka. Nie daję mu takich smażonych w dużej ilości oleju (naleśniki np daje, bo robię na bardzo małej ilości tłuszczu) nie ze względu na to, że będzie go bolał brzuch (bo dobrze sobie radził zawsze z tym co zdołał wyżulić) tylko nie chcę, żeby zjadał te wszystkie świństwa, które się tworzą przy smażeniu, wolę mu dać coś wartościowszego.
A co do samodzielności jedzenia - po naszych ostatnich wojażach (=brak krzesełka do karmienia) młody się rozleniwił i nie chce mu się samemu jeść - żąda widelca i sam coś tam grzebie ale do buzi rzadko celuje, a jak już celuje to większość spada. ale jak go z tym zostawiam to ryczy i chce wychodzić :/ a z racji tego, że ostatnio apetyt ma kiepski to chcę żeby cokolwiek zjadł i karmię...

A gdzie się podział Majci suwaczek zębowy?

marttini - trzymam kciuki za odprężenie ;) aaa i czekam na chwile gdy to ja będę musiała rano budzić Bola ;P

Madzioszka - też dziś właśnie zauważyłam tą zbliżającą okrągłą cyferkę- chyba dlatego tak ostatnio produkcja wzrosła ;)

zawalka - ja też wnioskuję o fotencję Johnego - nie doczekam do jutra...

siw@ - współczuję z takimi drzemkami... miałam podobnie wiem co to znaczy. ale mam nadzieję, że Wojcio tak jak i Bolo dorośnie do 1-1,5h spanka w dzień :)

mamaNoesi - mamy już jednego wygranego w konkursie na forum, więc nie peniaj :)

mamaNoesi, cosa - podajcie linka do tego konkursu to zagłosujemy :)

Spadam oglądać "Przesłuchanie" wczoraj zaczęliśmy ale nie dało rady do końca...

Sto lat dla Jasia :*
dla Beti gratki - my wiedziałyśmy, że pójdzie gładko ;)
nie wiem ile stron miałam do nadrobienia - ze 100 chyba! powariowały! tak się zmęczyłam tym czytaniem, że idę spać ;)
dziś mąż już o 20 z kawałkiem w domu :D normalnie szał ;) aż dziecko z radości chyba poszło spać o 21.30 dopiero ;))

katoryba - oto link Maluch na okładkę > Zielona Góra - Lubuskie - informacje, artykuły, wydarzenia - gazetalubuska online - maluchnaokladke05 tylko trzeba wyslac smsa za 2,46 nr 18 na NOEMI a na GABI 10 ja juz zabronilam wysyłac smsy bo szans juz zadnych nie mamy bo pierwszy maluch ma juz ponad 1300 głosów i 100% wygraną chyba ze ktos zna niezlego hackera który to zmieni :)) :p wolę za te pieniadze juz cos kupić małej. Troche za drogie te smsy a dla glosujących nie ma nagród :( \
Dzis noc przespana ładnie tylko ok 24 sie wybudziła i chciala bardzo sie bawic i krzyczała na nas mocno tym swoim dziecięcym "bełkotem " . Obie wstałyśmy o 8 05 Pozytywnie zaczyna się dzień :D

reklama
Gratulacje dla Wojtusia (hihihi tym razem trafiłam:)
Wszystkiego najlepszego dla Jasia roczniaka
i gratulacje dla Beti:)

Męcze się z suwaczkiem i cos nie mogę go dodać zaraz sprawdzimy czy się udało:) Zauważyłam ze mam jakies zdjęcie w profilu ja tu musiałam się kiedys logować ale nic nie pamietam... kiedy to było... nic całkowite zaćmienie:)

Co do jedzenia to ja wychądzę z założenia że dzieci mogą wszystkiego spróbować w rozsądnych ilościach. Przy mojej kochanej 2 mam porównanie Dawidek miał szybko wszystkie zęby i bardzo szybko jadł normalne kolacje a niuha chyba długo jeszcze będzie kaszke jadła:) Nie jest jeszcze na to gotowa. Jak będzie chciala z nami zjesc to jej dam. A słoiczków już dawno nie mamy je z nami:)

Mi się wszelkiego rodzaju konkursy podobają zwłaszcza te fotograficzne kocham robić zdjęcia i mogę godzinami oglądać zdjęcia dzieci:) Moja kuzynka poszła z młodą na konkurs do reklamy - oczywiście za zgodą córeczki nic na siłe i wygrały!!! teraz nagrały reklamę:) Te konkursy z lubuskiej tylko denerwują mnie ze względu na formę głosowania bo tam wysyła się sms które kosztują 2,50 i gazeta na tym pewnie niezle zarabia jakby zrobili głosowanie email byłoby bardziej uczciwe:)

Dzisiaj Pani w żłobku powiedziała ze Hania jest cudowną małą kochaną śmieszką że rzadko się zdarzają takie małe śmieszki ale byłam dumna:)

pozdrawiam z rana

Ostatnia edycja:
Do góry