reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

Jaśku Johnynasz kochany
jakie masz na dzisiaj plany?

Tajemnicę Jaś swą skrywa
jak jego (jeszcze/już nie) długa grzywa

Pierwszy kroczek chcesz dziś zrobić?
Czy talerzyk mamie rozbić?

Dzisiaj co chcesz - to rób
i papierek na drobinki skub

mama to wszystko przyjmie w pokorze
bo na Jasia zła być nie może

Niech następny roczek będzie radosny
i kolejnej zimy i kolejnej wiosny

buziaków 102
od kumpla Bola :-D

Izuniek
- też pomyślałam o tym wątku na plany obiadowe :)

Beti - jak tam?

vii - ja dzisiaj teżmam placki ziemniaczane :) tylko w wersji - placek węgierski. TEn sam sos będzie na jutro do spagetti a na piątek naleśniki :)
Dajesz Hani te placki czy coś innego dla niej?

Na dzień dziecka dodam na basenie jest dla dzieci za 1zł.

Zakupiłam dla Bola rowerek taki ło: ROWEREK TRÓJKOŁOWY UFO Z BALDACHIMEM, GRA, SWIECI (2372554764) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Miłego i wesołego :)

reklama
heh moze i by sie przydal ten watek obiadowy :)

marttini - nie no brzuchol wysoko nic sie pewnie nie dzieje. na bank na cos uciska, ja np tak mialam ze pewnego fragmentu brzucha nie czulam, tak jakby mi dretwila, bo mala uciskala zyle i nerw

mamusianoesi - no dziewczyny pisaly, ze chyba ok 11 na terenie szpitala

katoryba - m to w ogole nie chcial slyszec o takich kolorowo-glosnych rowerkach :( my bedziemy mieli tak "powazny" w stylu zawalki

katoryba, vii - a wlasnie mialam was kiedys zapytac, wy dajecie dzieciaczkom wszystko to co dla siebie robicie? nawet smazone itp? od kiedy im dawalyscie? bo my to poki co albo specjalnie dla mlodej gotowane albo sloiczki

ja dzis mam dzien z serii "nie moge sie skupic" ale jeszcze pol godz i do domu ;)
my chyba wybieramy w sob piknik sr, w niedziele drzonow, chyba ze pogoda zmieni nam plany ;)

Ostatnia edycja:
Vii, Marzenka, MamaNoesi - no dokładnie - wydaje mi się, że dzidziol "coś" uciska, przechodzi jak leżę, a jak połażę to się nasila - ale spoko wodza - na porodówke to ja się w żadnym razie nie wybieram:)nie i koniec:):)a łażenie jak pokraka, rozruszanie się, wstawanie...ojj standard:) dobrze, że to wszystkoe "nie trwa wiecznie" i w sumie służy zaszczytnemu celowi :-D

marzenka - Ja Alci tak jak i Bartusiowi dość szybko dawałam "nasze" jedzenie - ale moze to dlatego, że generalnie mało soli w kuchni używamy - jak już to przyprawy - smażone jadła Alcia już jakoś w grudniu - racuszki, naleśniki właśnie, placki ziemniaczane również:)wiadomo, że na pierwszy raz nie były to jakieś mega porcje - ale by choć się przyzwyczajała do smaku - teraz potrafi i dwa naleśniki wciągnąć:) nic jej nie jest - więc możesz spróbować...najwyżej będziesz wiedziała czy to "już" czy jeszcze poczekać.

dzisiaj jakiś spaniowy dzień - i ja pospałam i córunia - Ona już drugą drzemkę, drugą godzinę leci :)więc ja też jeszcze skorzystam - póki chłopacy poza domem:)

ps.
Katoryba - dokłądnei taki sam Bartuch dostał na roczek - do tej pory jeżdzi, na tej samej baterii działa muzyka i światełka - zjechany równo, bo uzywany i przez niego i teraz przez Alcię - ale nic mu nie jest tzn. nie rozsypał się i służ już trochę (niedługo trzy lata) - więc super wybór rowerka:)

Ostatnia edycja:
Witajcie:)

Jasiek dziękuje wszystkim za życzenia i wierszyk od Bolcia:)

Dzisiaj rano poszliśmy całą rodziną do fryzjera i Jaś został pozbawiony swej bujnej czuprynki. Wygląda teraz jak chłopak i jakoś tak poważnie, jak dla mnie. Na koniec strzyżenia dostał od pani fryzjerki sreberko do farbowania włosów:).

Katoryba - już się nie mogę doczekać spaceru z tymi rowerkami, ale będzie śmiesznie:)

Marttini - byłam dzisiaj w Twoim rejonie i myślałam, żeby zajść do Ciebie, ale Jachu się pospał i uciekłam do domu. Ale by były jaja jak byś w roczek Jacha urodziła:) Ale nie sądzę, bo faktycznie wysoko masz brzuszek.

My na 100 % idziemy w sobotę na piknik SR. A w niedzielę będzie roczkowe przyjęcie dla rodziny. Jakiś wykwintny obiad chcę zrobić, ale taki, żeby się nie narobić. Macie jakieś pomysły? Myślę, żeby nagotować ziemniaczków młodych i do tego z 3 rodzaje mięsa - tylko jakie:)? Tort dzisiaj zamówiłam w Gronie - śmietankowo malinowy.
Dzisiaj też mam w planie umyć okna wszystkie, ale jakoś ochoty brak. Potrzebuję jakiego turodoładowania:)
Chciałabym już zacząć starać się o kolejne dziecko, ale niestety mąż nadal przeciwny:(

Witajcie!
Ale żeście popisały....połowy nie pamiętam

STO LAT DLA JACHA NA ROCZEK :*
sPÓŹNIONE dla Wojtusia również na pół roczku
beti-i jak?
martini-trzymaj się- trzymajcie się i odpoczywajcie sobie :) teraz taka pogoda to szybciej możesz by zmęczona :( bo pogoda zachęca na spacerki :tak:
katoryba-ty to masz talent do wierszykow :)
mamusiaNoesi-witamy :-D

Resztę pozdrawiam gorąco
Dodam że ma z D. myślimy nad rowerkiem biegowym :)

Hej hej
Wojti śpi to mam chwile:)))

sallis- sama nie wiem kiedy to zleciało, niedawno był taki roślinkowaty, a teraz sam próbuje pić, jeść, siadać, potrafi się dopomnieć o swoje, bawi się, śmieje... nigdy czas nie leciał mi tak szybko jak teraz, kiedy go mam... i szkoda mi trochę że te piękne chwile tak szybko uciekają.

zawalka- też bym chciała drugie... ale u nas niestety z kasą lipa i zapowiada się na gorzej a nie lepiej, więc póki co pomarzyć zostało:/

marttini- trzymajcie się mocno, jeszcze 2-3 tyg. co najmniej.

mamusiaNoesi- powodzenia w konkursie

cosa- wam również;))

Plany obiadowe: wczoraj krupnik, dzisiaj żeberka w kapuście, jutro pizza (sama robię), w piatek opcje dwie albo ryz, rybka, kapusta albo ziemniaczki, jajo sadzone i salata i szczypiorek ze smietana, dodam ze salate i szczypiorek mam juz swoje i jajeczka tez swojskie. Zalety zycia na wsi.

Pozdrowionka

siwa - a ty jak sie domysliłas ze my tez bierzemy udział w konkursie :-D

masakra jakas spałam z mała od 15 do 17 jak nigdy chyba odsypiala noc :szok:

siw@ - to prawda ze nigdy czas tak nie zasuwal :)

marttini - dzieki za info :) nalesniczki tez juz skubala ale minimalne ilosci. my w sumie soli tez nie jakos bardzo duzo ale za to duuuzo przypraw. a co z miechami? smazone, pieczone, gulasze itp? matko ciemna masa ze mnie :p
a co do dzidziusia to pamietam ze mi to dretwienie przechodzilo jak zaczynalam "tanczyc" i kolysac biodrami ;)

zawalka - no ciekawa jestem jak jasiu wyglada :) a co do obiadu to moze cos pieczonego jakies roladki/karkowka/poledwiczki albo jakis gulasz wlasnie, ja bardzo lubie taki na piwie albo z dynia

a my dzis hardcorowe popoludnie. mloda za nic w swiecie nie chciala zasnac czego skutkiem od 17 bylo wielkie marudzenie, 5 min sie czyms interesowala i stekanie i ryk. no ale padla spac 10 min temu...a podczas tego ryku cos mi sie tak wydawalo jakby na dole sie probowalo przebic...

U nas to samo mała nie poszła spać o swojej porze drzemiki ok 18 bo szwagierka była u mnie włosy robić i teraz marudzi. Wypiła mleko, wsadziłam ja do huśtawki i leży taki zdechlaczek może uśnie w końcu :)

reklama
cosa- istny szpieg ze mnie:)

Wiecie co ja to normalnie zazdroszczę mamuśką co ich dzieci ucinają sobie kilkugodzinne drzemki, wojtek dzisiaj spał 3x po 10 min. Sporadycznie się zdarza że ma dzień i pośpi na raz 2h, praktycznie codziennie od 18 jest hardcorowo marudny bo brak snu daje się we znaki a i tak zasypia ok.21.

Do góry