reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

reklama
Juhu,
MamusiaNoesi - Witaj :) A skąd właśnie takie imię dla córci?

Marzena - u nas pchacz jest ciągany a nie pchany, jeździk też zresztą... rowerka nie mamy i w sumie chciałabym zobaczyć u kogoś czy Bolo będzie chciał siedzieć w czymś takim, bo on pewnie przewróciłby go na bok i kręcił kółkami - tyle byłoby z rowerka.

vii - a jak Hania po tej drugiej drzemce się zachowuje? jest radosna i wyspana? Bolo zauważyłam, że raczej ma focha po 2gim spaniu.

My rowerkiem ostatnio bylismy az na zrodelku Zuzi bardzo sie podoba;)

Co do drzemek u nas Zyzia ma tez 2 Ale z wlasnej woli;) po 2 drzemce tez jest pogodna, a pozniej zasypia kolo 20-21. Jedna drzemke ma wtedy jak ostatnio bylismy na festynie i miala za duzo zajec zeby zasnac ale to rzadko:p

Pomysł na imię ? Kiedyś jak byłam mała miałam z 6 lat poznałam na wycieczce dziewczynke która miała tak na imię i strasznie mi się spodobało, zazdrościłam jej sama chciałam tak mieć:-D i postanowiłam, że jak kiedyś będę miała córeczkę to tak dam jej na imię a po za tym jeszce straszne podoba mi się znaczenie imienia Noemi - ozn. Moja słodycz.

Moja mała wstaje między 8-9 zje śniadanko pobawi się troszkę, znów między 11-12 drzemka 1,5-2h nieraz więcej ale rzadko później druga drzemka 17-18 też z 1,5 h i wstaje pobawi się chwilkę kolacyjka myju myju i nyny koło 21:)

Witajcie:)

W końcu się zmobilizowałam. Im dalej w macierzyństwie, tym trudniej pisać coś na forum;)

MamusiaNoesi - witaj na naszym "podwórku". Fajnie, że przyłączyłaś się do nas. Oby jak najdłużej:) A nie miałaś problemów z wpisaniem imienia córci w akcie urodzenia, bo wiem, że kiedyś żeńskie imiona mogły być zakończone tylko i wyłącznie na "a"- pytam tak z czystej ciekawości:) A zestaw ząbkowy Noemi ma taki sam jak Jaś mój.

Nie pamiętam kto pytał, ale piknik Szkoły Rodzenia jest 2 czerwca (sobota) i zaczyna się chyba 0 11.00, ale mogło się to zmienić.

U nas jest tylko jedna drzemka od 11.00 do - różnie to bywa - czasami 40 minut, a czasami (jak dzisiaj np.) 3 godziny:)
Zawsze był problem, żeby Jachu zasnął, chociaż biedny słaniał się i był marudny, to twardo się bronił i szalał. Od jakiegoś tygodnia mam na niego sposób: sadzam go w krzesełku do karmienia i zaczynam myć naczynia, obrócona do niego plecami i po jakiś 10 minutach Jachu odpływa, przenoszę go do łóżka i śpi pięknie. Normalnie czary mary.Gapi się na mnie jak myję te gary i chyba tak go to nudzi, że zasypia:)
Dzisiaj mieliśmy problem z budyniem czekoladowym, który dostał się głęboko do dziurki od nosa i nie można było mu tego wyczyścić, bo tak się darł i szarpał.

Marzena - P. opowiedział mi o sztuczce Majci z przekrzywianiem główki - ładnie to już w tym wieku dziecko takiej kokieterii uczyć?:). Zapomniałam się zapytać o Twój żołądek wczoraj, jak się czujesz? A jeśli chodzi o chodzik:) to nie polecam: FISHER PRICE K9875 EDUKACYJNY CHODZIK PCHACZ (2372538405) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. , bo jest mało stabilny i do nauki chodzenia nie za bardzo się nadaje, koła nie stawiają żadnego oporu i dziecko się nie ma o co oprzeć. Jachu bawi się nim sporadycznie i tylko kurz zbiera. Rowerek dostaniemy w niedzielę i wtedy coś będę mogła na ten temat napisać.

Sallis - jak tam żyjesz po tym całym wielkim bałaganie? Odgruzowałaś już dom?:) A jak warga Domi?

Miałam dzisiaj umyć okna, jak Jasiek zaśnie, ale znów przełożyłam to na jutro:/

Miłęgo wieczoru wszystkim:)

Witajcie

mamusiaNoesi- Witaj:) Dobrze by było co byś na dłużej została, bo zwykle bywa że jak się nowa mamusia przyłączy to szybko ją gdzieś wcina i jakoś się nie może skład na stałe powiększyć:/ A imię piękne,choć wydaje mi się trudne do zdrobnienia:)

vii- W końcu się suwaczek pokazał, ależ miło popatrzeć i powspominać jak to było mieć ludziczka w brzuchu:)) Wróżę pisiorka bo ślicznie wyglądasz a ponoć przy chłopcu tak właśnie jest.

zawalka- fajnie że się w końcu zmobilizowałaś, a Jachu się wczoraj też do mnie pięknie cieszył, słodziak mały:)

marzenka- Rowerkiem się chyba dłużej pocieszy, tak przynajmniej było z Zuzą (tą co mi kiedyś Wojciecha poharatała), teraz ma 3 latka i dopiero niedawno w piwnicy wyladował i tylko dlatego że kupili jej nowy, a miała taki jak bodajże vii czy marttini pokazywały.

marttini- trzymaj się kobieto, bo wielki dzień się zbliża wielkimi krokami:) Pięknie Ci z tą piłeczką, chyba też facio będzie:D dobrze bo coś ich mało tu mamy, same baby normalnie.

katoryba- to Bolo wczoraj na poczatku focha miał przez drzemkę?? Grunt że szybko mu przeszło, zabawnie wygląda foch na buzi takiego aniołka:)) Bardzo podobny do taty jest.

Miłego wieczorku babolki

Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie mnie do grupki, mam też nadzieje, że jak najdłużej.... ;-) A na Noemi zdrobniale często mówimy Noesia,Noeśka :-D zestaw ząbkowy nam się właśnie powiększa idzie na górna prawa 2, ale coś bardzo mozolnie :p

Zawalka- a z imieniem nie mieliśmy żadnego kłopotu a jaka babka w urzędzie była zdziwiona jak usłyszała nasz zestaw imion, bo drugie ma po babci ( mojej mamie ) Noemi Narcyza :D. Z tego co wiem to teraz nie ma problemu z żadnymi imionami:tak:

A mam jeszce dowas pytanko bo mojej córci wyszły 4 ząbki 2 jedynki na dole i 2 na górze i między tymi jedynkami ma szpare dość dużą, i nie wiem czy to normalne czy jak reszta ząbków urośnie to ona się zmniejszy czy tak już będzie miała. Jak to jest u waszych maluchów z tą szparką między 1 na górze?

Ps. Dobrej nocy wszystkim życzę :)*

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witaj mamoNoesi :) jako modem powiem ci byś edytowała posty a nie pisała jeden po drugim ;) a jako koleżanka cie witaj serdecznie :)
slicznie biblijne imię :) a i zestaw ząbkowy ten sam i dwójka idzie i idzie nam tez hehehe

no i sie witam ze wszystkimi:)
wypadkowo aktywnie u mnie ;)

widze temat pchaczy itp mamy pchacze rowerki i cuda na wianku -synek dostaje w spadku po córce i smiga na wszystkim :) zacieszając przy tym :)

vii gratki suwaczka!

Szczesliwa - dzięki za radę będę się stosować :-)

Vii -mam nadzieję, że się poustawiają ząbki jak reszta dojdzie i nie zostanie jej szpara między jedynkami ... :) Ty jesteś zmęczona a ja strasznie źle się coś czuje ostatnio. Głowa mi pęka i jestem jakaś zamulona ....

reklama
dzień dobry;)

vii
-odzywają się typowe dolegliwości ciążowe:)
mamaNoesi-witaj:)- Nadia też miała sporą przerwę między zębami,teraz gdy wyszły już 3 szparka się zmniejszyła.Więc Noemi też może albo taka będzie jej uroda(moja babcia mówiła, że dziewczyna ze szparą między zębami będzie miała powodzenie w życiu) :)

a u mniewypadkowo:) mam skręconą lewą stopę i stłuczone prawe kolano...póki co tylko opaska elastyczna na stopie,zastrzyki przeciwzakrzepowe do samodzielnej aplikacji i zwolnienie na 2 tygodnie...noc była cudna bo nijak nogi nie szło ułozyć by nie bolało:/

miłego dnia

Do góry