reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

reklama
Juhu,
MamusiaNoesi - Witaj :) A skąd właśnie takie imię dla córci?

Marzena - u nas pchacz jest ciągany a nie pchany, jeździk też zresztą... rowerka nie mamy i w sumie chciałabym zobaczyć u kogoś czy Bolo będzie chciał siedzieć w czymś takim, bo on pewnie przewróciłby go na bok i kręcił kółkami - tyle byłoby z rowerka.

vii - a jak Hania po tej drugiej drzemce się zachowuje? jest radosna i wyspana? Bolo zauważyłam, że raczej ma focha po 2gim spaniu.

My rowerkiem ostatnio bylismy az na zrodelku Zuzi bardzo sie podoba;)

Co do drzemek u nas Zyzia ma tez 2 Ale z wlasnej woli;) po 2 drzemce tez jest pogodna, a pozniej zasypia kolo 20-21. Jedna drzemke ma wtedy jak ostatnio bylismy na festynie i miala za duzo zajec zeby zasnac ale to rzadko:p

Pomysł na imię ? Kiedyś jak byłam mała miałam z 6 lat poznałam na wycieczce dziewczynke która miała tak na imię i strasznie mi się spodobało, zazdrościłam jej sama chciałam tak mieć:-D i postanowiłam, że jak kiedyś będę miała córeczkę to tak dam jej na imię a po za tym jeszce straszne podoba mi się znaczenie imienia Noemi - ozn. Moja słodycz.

Moja mała wstaje między 8-9 zje śniadanko pobawi się troszkę, znów między 11-12 drzemka 1,5-2h nieraz więcej ale rzadko później druga drzemka 17-18 też z 1,5 h i wstaje pobawi się chwilkę kolacyjka myju myju i nyny koło 21:)

Witajcie:)

W końcu się zmobilizowałam. Im dalej w macierzyństwie, tym trudniej pisać coś na forum;)

MamusiaNoesi - witaj na naszym "podwórku". Fajnie, że przyłączyłaś się do nas. Oby jak najdłużej:) A nie miałaś problemów z wpisaniem imienia córci w akcie urodzenia, bo wiem, że kiedyś żeńskie imiona mogły być zakończone tylko i wyłącznie na "a"- pytam tak z czystej ciekawości:) A zestaw ząbkowy Noemi ma taki sam jak Jaś mój.

Nie pamiętam kto pytał, ale piknik Szkoły Rodzenia jest 2 czerwca (sobota) i zaczyna się chyba 0 11.00, ale mogło się to zmienić.

U nas jest tylko jedna drzemka od 11.00 do - różnie to bywa - czasami 40 minut, a czasami (jak dzisiaj np.) 3 godziny:)
Zawsze był problem, żeby Jachu zasnął, chociaż biedny słaniał się i był marudny, to twardo się bronił i szalał. Od jakiegoś tygodnia mam na niego sposób: sadzam go w krzesełku do karmienia i zaczynam myć naczynia, obrócona do niego plecami i po jakiś 10 minutach Jachu odpływa, przenoszę go do łóżka i śpi pięknie. Normalnie czary mary.Gapi się na mnie jak myję te gary i chyba tak go to nudzi, że zasypia:)
Dzisiaj mieliśmy problem z budyniem czekoladowym, który dostał się głęboko do dziurki od nosa i nie można było mu tego wyczyścić, bo tak się darł i szarpał.

Marzena - P. opowiedział mi o sztuczce Majci z przekrzywianiem główki - ładnie to już w tym wieku dziecko takiej kokieterii uczyć?:). Zapomniałam się zapytać o Twój żołądek wczoraj, jak się czujesz? A jeśli chodzi o chodzik:) to nie polecam: FISHER PRICE K9875 EDUKACYJNY CHODZIK PCHACZ (2372538405) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. , bo jest mało stabilny i do nauki chodzenia nie za bardzo się nadaje, koła nie stawiają żadnego oporu i dziecko się nie ma o co oprzeć. Jachu bawi się nim sporadycznie i tylko kurz zbiera. Rowerek dostaniemy w niedzielę i wtedy coś będę mogła na ten temat napisać.

Sallis - jak tam żyjesz po tym całym wielkim bałaganie? Odgruzowałaś już dom?:) A jak warga Domi?

Miałam dzisiaj umyć okna, jak Jasiek zaśnie, ale znów przełożyłam to na jutro:/

Miłęgo wieczoru wszystkim:)

Witajcie

mamusiaNoesi- Witaj:) Dobrze by było co byś na dłużej została, bo zwykle bywa że jak się nowa mamusia przyłączy to szybko ją gdzieś wcina i jakoś się nie może skład na stałe powiększyć:/ A imię piękne,choć wydaje mi się trudne do zdrobnienia:)

vii- W końcu się suwaczek pokazał, ależ miło popatrzeć i powspominać jak to było mieć ludziczka w brzuchu:)) Wróżę pisiorka bo ślicznie wyglądasz a ponoć przy chłopcu tak właśnie jest.

zawalka- fajnie że się w końcu zmobilizowałaś, a Jachu się wczoraj też do mnie pięknie cieszył, słodziak mały:)

marzenka- Rowerkiem się chyba dłużej pocieszy, tak przynajmniej było z Zuzą (tą co mi kiedyś Wojciecha poharatała), teraz ma 3 latka i dopiero niedawno w piwnicy wyladował i tylko dlatego że kupili jej nowy, a miała taki jak bodajże vii czy marttini pokazywały.

marttini- trzymaj się kobieto, bo wielki dzień się zbliża wielkimi krokami:) Pięknie Ci z tą piłeczką, chyba też facio będzie:D dobrze bo coś ich mało tu mamy, same baby normalnie.

katoryba- to Bolo wczoraj na poczatku focha miał przez drzemkę?? Grunt że szybko mu przeszło, zabawnie wygląda foch na buzi takiego aniołka:)) Bardzo podobny do taty jest.

Miłego wieczorku babolki

Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie mnie do grupki, mam też nadzieje, że jak najdłużej.... ;-) A na Noemi zdrobniale często mówimy Noesia,Noeśka :-D zestaw ząbkowy nam się właśnie powiększa idzie na górna prawa 2, ale coś bardzo mozolnie :p

Zawalka- a z imieniem nie mieliśmy żadnego kłopotu a jaka babka w urzędzie była zdziwiona jak usłyszała nasz zestaw imion, bo drugie ma po babci ( mojej mamie ) Noemi Narcyza :D. Z tego co wiem to teraz nie ma problemu z żadnymi imionami:tak:

A mam jeszce dowas pytanko bo mojej córci wyszły 4 ząbki 2 jedynki na dole i 2 na górze i między tymi jedynkami ma szpare dość dużą, i nie wiem czy to normalne czy jak reszta ząbków urośnie to ona się zmniejszy czy tak już będzie miała. Jak to jest u waszych maluchów z tą szparką między 1 na górze?

Ps. Dobrej nocy wszystkim życzę :)*

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witaj mamoNoesi :) jako modem powiem ci byś edytowała posty a nie pisała jeden po drugim ;) a jako koleżanka cie witaj serdecznie :)
slicznie biblijne imię :) a i zestaw ząbkowy ten sam i dwójka idzie i idzie nam tez hehehe

no i sie witam ze wszystkimi:)
wypadkowo aktywnie u mnie ;)

widze temat pchaczy itp mamy pchacze rowerki i cuda na wianku -synek dostaje w spadku po córce i smiga na wszystkim :) zacieszając przy tym :)

vii gratki suwaczka!

Szczesliwa - dzięki za radę będę się stosować :-)

Vii -mam nadzieję, że się poustawiają ząbki jak reszta dojdzie i nie zostanie jej szpara między jedynkami ... :) Ty jesteś zmęczona a ja strasznie źle się coś czuje ostatnio. Głowa mi pęka i jestem jakaś zamulona ....

reklama
dzień dobry;)

vii
-odzywają się typowe dolegliwości ciążowe:)
mamaNoesi-witaj:)- Nadia też miała sporą przerwę między zębami,teraz gdy wyszły już 3 szparka się zmniejszyła.Więc Noemi też może albo taka będzie jej uroda(moja babcia mówiła, że dziewczyna ze szparą między zębami będzie miała powodzenie w życiu) :)

a u mniewypadkowo:) mam skręconą lewą stopę i stłuczone prawe kolano...póki co tylko opaska elastyczna na stopie,zastrzyki przeciwzakrzepowe do samodzielnej aplikacji i zwolnienie na 2 tygodnie...noc była cudna bo nijak nogi nie szło ułozyć by nie bolało:/

miłego dnia

Do góry