Witajcie
W końcu się zmobilizowałam. Im dalej w macierzyństwie, tym trudniej pisać coś na forum
MamusiaNoesi - witaj na naszym "podwórku". Fajnie, że przyłączyłaś się do nas. Oby jak najdłużej
A nie miałaś problemów z wpisaniem imienia córci w akcie urodzenia, bo wiem, że kiedyś żeńskie imiona mogły być zakończone tylko i wyłącznie na "a"- pytam tak z czystej ciekawości
A zestaw ząbkowy Noemi ma taki sam jak Jaś mój.
Nie pamiętam kto pytał, ale piknik Szkoły Rodzenia jest 2 czerwca (sobota) i zaczyna się chyba 0 11.00, ale mogło się to zmienić.
U nas jest tylko jedna drzemka od 11.00 do - różnie to bywa - czasami 40 minut, a czasami (jak dzisiaj np.) 3 godziny
Zawsze był problem, żeby Jachu zasnął, chociaż biedny słaniał się i był marudny, to twardo się bronił i szalał. Od jakiegoś tygodnia mam na niego sposób: sadzam go w krzesełku do karmienia i zaczynam myć naczynia, obrócona do niego plecami i po jakiś 10 minutach Jachu odpływa, przenoszę go do łóżka i śpi pięknie. Normalnie czary mary.Gapi się na mnie jak myję te gary i chyba tak go to nudzi, że zasypia
Dzisiaj mieliśmy problem z budyniem czekoladowym, który dostał się głęboko do dziurki od nosa i nie można było mu tego wyczyścić, bo tak się darł i szarpał.
Marzena - P. opowiedział mi o sztuczce Majci z przekrzywianiem główki - ładnie to już w tym wieku dziecko takiej kokieterii uczyć?
. Zapomniałam się zapytać o Twój żołądek wczoraj, jak się czujesz? A jeśli chodzi o chodzik
to
nie polecam:
FISHER PRICE K9875 EDUKACYJNY CHODZIK PCHACZ (2372538405) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. , bo jest mało stabilny i do nauki chodzenia nie za bardzo się nadaje, koła nie stawiają żadnego oporu i dziecko się nie ma o co oprzeć. Jachu bawi się nim sporadycznie i tylko kurz zbiera. Rowerek dostaniemy w niedzielę i wtedy coś będę mogła na ten temat napisać.
Sallis - jak tam żyjesz po tym całym wielkim bałaganie? Odgruzowałaś już dom?
A jak warga Domi?
Miałam dzisiaj umyć okna, jak Jasiek zaśnie, ale znów przełożyłam to na jutro:/
Miłęgo wieczoru wszystkim