reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

Dominiczko - życia usłanego różami ...

u nas powoli przebily się znów 2 ząbki na raz, teraz 1 i 2 na górze w sumie prawie bez objawowo Wczoraj z małą byliśmy w okolicy Poznania bo mężuś z bratem moim jezdzili sobie offroadowo w terenie my oglądaliśmy lasy i świetne miejsce piknikowe , potem odwiedziliśmy prababcie ale mala miała ubaw .

Ostatnio skarzyłam się na dziecko teraz juz jest OK zaczyna stawac na nóżki i robi tany tany jak mówi jej chrzesna ... jestem z niej dumna
do wagi z przed porodu zostalo mi juz tylko 4,5 kg mam nadzieję że szybko zgubię biegając za małą

CZy ktoraś z Was miała doczyninia z wyplatami unijnych środkow pieniężnych czy zawsze się tak opuź niaja z wypłata mi już 3 miesiące nie wypłacili i ściga mnie bank ... a to już nie przelewki BIK itd.... ale jestem dobrej myśli nie poddam się bede walczyć z bankiem aby nie zabrali mi sprzętu

Dość uzalania się będe walczyć ....:)

reklama
Hej dostałam zaproszenie tu na wątek mam 2011 bo odezwałam się na wątku mam z Zielonej Góry. Dziewczyny aż nie wiem jak się podjąć rozmowy tak się wątek rozwinął starałam się coś tam wstecz poczytać... Może na początek napiszę coś o sobie :)
Mam na imię Ola, 21 lat mieszkam w Zielonej Górze i 11 sierpnia 2001 urodziłam córeczkę Noemi :) no to na razie tyle ;]

Dominiczko kochanie jeszcze raz najlepszego :*

dzieki dziewczyny za super imprezke. majka zasnela jak tylko drzwi samochodu zamknelismy i byla niezadowolona ze 10 min pozniej ja budzimi ;)

laski mam pytanko, majki chrzestna chce jej kupic jezdzik albo rowerek...macie jakies zdanie w tym temacie?

My od 2 dni mamy w domu jeździk fisher price dinuś kiedy jest złożony dziecko sadza sie na niego aby odpychało się nóżkami a po rozłożeniu siedziska jest pchacz dodatkowo ma melodyjki i kolorowe swiatełka na razie Noemi nie bardzo sobie z nim radzi raczej potrzebuje naszej pomocy, ale to kwestia czasu a zabawka super polecam! :)

Witam nowa mamę:)ładne imię nosi córcia!

Cosa - a to masz problem z dofinansowaniem do własnego interesu tak??? wiem, że Urzędy Marszałkowskie interweniują w takich sprawach - ale szczegółów bym musiała podpytać się koleżanki...nie mam i nie miałam do czynienia z dofinansowaniem z Unii - ale np moja mama dostaje na grunty rolne, ale to chyba inna bajka jest...brawo za postępy!

Marzenka - jeśli mogę polecić - to lepszy byłby taki rowerko-jeżdzik co to możesz na spacer zabrać, poprowadzić brzdąca - często z kierownicą z meldoyjkami, światełkami:) i z daszkiem nad głową:) pełno tego jeździ - a potem można zdemontować "podnóżek" i może dziecko pedałkami kręcić - ale tak np mój Bartuń już ma zadługie nogi;/ co do jeżdzika - to proponowałabym taki co go może samo dziecko też prowadzić - taki bardziej stabilny - świetny do nauki chodzenia!!! to tak z doświadczenia:) a przydaje się, jak np wyjście na plac zabaw itd - bo w dłuższe trasy to jednak wózek najlepszy:)

ps...
nie mogę spać - :)

hej,

Vii- no to chyba skorzystamy z zaproszenia jak znajdziemy czas w ten weekend :) a jaki macie ten rowerek?
bo w sumie chrzestna sie uparla zeby ten rowerek albo jezdzik kupic a wydaje mi sie ze teraz to mloda jeszcze mala i srednio tym zainteresowana bedzie. sama nie wiem co lepsze bo jezdzikiem to chyba bardziej po domu, rowerkiem na dwor bo mozna to pchac no i ma pasy do zapiecia...sama nie wiem ;)

zawalka - a czy ty wiesz w jakich godz bedzie ten piknik sr? bo to w sob tak?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziękuję dziewczyny bardzo :) często niektórzy bardzo się dziwią słysząc imię mojej córeczki :p , nawet ksiądz wpisując ja do księgi chrztów zapytał ze zdziwieniem Noemi! skąd wy takie imię wzięliście po czym ja oburzona odpowiedziałam, proszę księdza przecież to biblijne imię!!! to udał głupiego wiem wiem.... a jeździk mamy taki 2 funkcyjny dinn1.jpgdinn.jpg

hejka:)
z rana...

Vii - brawo za suwaczek :):):) ciężarówka pełną parą:):):)
Marzenka tak jak piszesz - rowerko-jeżdzik bardziej na spacery, na dwór itd...a jeżdzik duper w domu u nas się sprawdza - tylko my mamy a'la samochodzik i Bartuś go dostał jak miał 10m-cy na chrzciny i do tej pory używany - do zabawy, do prowadzenia, jeżdzenia - nie jedno dziecko nim się wybawiło:) Alcia też korzysta cały czas - a jak przyjeżdza córka mojej siostry to z B mają kolejki, kto pierwszy "ujeżdza" :) dla mnie obydwa sprzęty są praktyczne:):):):)
MamaNoemi - o właśnie taki jeżdzik jest super sprawą do nauki chodzenia:):) ładny!

ps.
- o właśnie - taki trójkołowy mamy i podobny jeżdzik co Vii wkleiła:)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej ho,

witam MamusieNoesi ;) - oryginalne, rzadko spotykane, a ładne imię :) czyli jesteście dziewczyny ze wschodniej częscie miasta, tak? a moze centrum? :)
Vii - nieśmiało, ale rzuca się w oczy ;) to o której teraz Hania śpi, że w południe spacerujecie? My ok. 9:30 wychodzi od dłuższego czasu...
Marzenko - my mamy pchacza z Biedronki, Dawidek Beti ma takiego samego :) plusem jest regulacja oporu jednego koła, i fakt że jest drewniany :) zyrafa.jpg a rowerek L. dostała od chrzestnego, taki jak opisywała Marttini. Melodyjki w naszym są mega głośne, więc na dwór dobre, by ostrzec że się nadjeżdża :p L. lubi w nim jeździć (chwilę wytrzymuje:p), zwłaszcza po domu w niepogodę hihi
Cosa - pozytywnie u Was :) a o finanse dopytaj jak najszybciej!
Marttini - wyglądałaś wczoraj przepięknie i kwitnąco!!! :-*

Ostatnia edycja:
Do góry