reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

Juhu,

My połikendowani już. Byliśmy nad jeziorkiem cudnym na kujawach. Bosko było, Bolo wyszalany - cały dzień na dworze - jak mu to pasowało! Tylko latać za nim trzeba było non stop bo tam schody i pagórki a ten leci przed siebie i nie patrzy... od razu w pierwszej godzinie pobytu zaliczył pocałunek z betonową posadzką i zdarł sobie skórę z nosa :/ oczywiście prawie się zapowietrzył ale obyło się na szczęście bez omdlenia.
Pogoda była aż za bardzo świetna - jak grzało to nie szło wysiedzieć na dworze. Złowiłam dzisiaj rybkę :) Super spacery w MT - doceniam go jeszcze bardziej teraz :) Bolo rozregulowany w drzemkach i zasypianiu - musiałam z nim siedizeć kilka razy bo siędarł w niebogłosy - nie swój teren, głosy, hałasy itd... zaczyna naśladować liczenie :) mówi coś ala cztery i siedem :) słodko to brzmi :) Chodził po piachu, koniecznie chciał iść do starego autobusu, który wegetował na polu od wielu lat :) i 4h podróż przetrwał baaaardzo dzielnie :) połowa drogi to ekscytacja widzianymi ciężarówami i autobusami i zegarami na wieżach :)

O matko i córko... ależ mam plery w forum! no nic czytam na bieżąco od 26go i odpisuję zatem :)

zawalka, sallis
- jeśli można - to ja chętnie przejmę nianię na czas 14-18.05 można???? :))))

agi, jajj - witajcie :) gratuluję odwagi w ujawnieniu się :) i zachęcam do czynnego udziału

jajj - poproszę wierszyki :) Bolino uwielbia rymowanki - zwłaszcza na plecach ;)

Marzena - jak samopoczucie po fryzjerze? przyzwyczaiłaś się już?

zawalka, Marzena - jak zębole? wylazło coś? pewnie wszystkie na raz wyjdą i z bańki będzie :)

zawalka - ja muszę koniecznie dostać ten bioukatrupiacz bo mam spuchniętą kostkę od jakiegoś owado-bzykacza i swędzi i piecze i boli wręcz :/ jakich czasów dożyliśmy - mutanty nas atakują! komary to przy nich pryszcz :/
więc jednak stanęło na Rewalu :) jak Johny zareagował na morze?
3kęw 1 torbę? Jak Ty to zrobiłaś? ja upchałam nas w 3 torby i kilka siatek :/ nocnik zajął jedną z nich - też żałuję, że nie mam dmuchanego...
nie gadaj, że nad morzem lodówa? oby za 2 tyg było cieplutko :) ja się topiłam przez ostatnie dni...
jak jutro spacerujecie?

Madzioszka - nic nie rozumiem z tego zamieszania... z pracy nr 1 idziesz z Becikiem do pracy nr2? to co to za praca? żłobek prowadzisz? a po teście... sama nie wiem - pół na pół okaże się pewnie za czas jakiś ;)

Dominisia , Jasiulek, Wojtuni o :**************

i dla Zuzaczki - świetnej pływaczki
moc wielkich buziaków
od kolegi z ekipy pływaków ;) :****

marttini - suuuuuuuuuuper, że wszystko ok :) cieszę się baaaardzo :) Alunia świetne wymiary prezentuje nonono :)

oleczka - to ja poproszę o autograf ;) za czas jakiś może być sporo wart ;P
tak się zastanawiam... piszesz, że nie gotujesz - to jak rozwiązujecie sprawy obiadowe?

Marzena - bioukatrupiacz w Greenshopie i w Bricomarche

sallis - zapraszam na moje osiedle - peeeełno placów zabaw :) pod blokiem nawety na wiosnępiasek wymieniali - byłam świadkiem :)

jak tam poszukiwania dmuchanego nocnika? dajcie cynk bom zainteresowana :)
ominął nas grill :/ na kolejny się już zapisuję :)

outstanding - życzę dotrwania złotych godów :)

Ostatnia edycja:
reklama
wooow ale mnie tu nie było.......
sorki dziewczyny, ja teraz w innym świecie żyję...... kafelki, panele, blaty kuchenne, szafy, szafeczki, wszystko ehh... ale efekt na pewno będzie dla nas boski, bo tak upragniony... nasz =)
poza tym my dużo na dworze i mega mało przy kompie =)
no i rozjazdowo jak zwykle - podnóże Karkonoszy, potem Zdzieszowickie koksy (może ktoś zna te rejony ;) poza tym duuużo dworu, dużo latania z gołym tyłkiem, piasek w buzi, guz na czole - kocham tę moją kruszynę =) ładnie sypia, ładnie je, no nic tylko chwalić i chuchać dmuchać =)

przesyłam buziaki dla wszystkich kochanych dzieciaczków
dla outstanding buziaki rocznicowe =)

Spóżnione życzenia z okazji roczku dla Zuzi oraz wszystkich miesięczniaków - zdrówka i wielu wielu powodów do uśmiechu. Dla outstanding wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu.

Przepraszam jeżeli coś przeoczyłam:) Proszę o wyrozumiałość:) w domu teściowa zrobiła mi kalendarz kuchenny na lodówkę z wszystkimi ważnymi rodzinnymi wydarzeniami i co? i tak zawsze cos przeocze hahaha

vii - mam nadzieje że impreza się udała mimo małego zawirowania pogodowego po południu:)
katoryba - co tą są MT i czy wy je same robicie? super ze wyjazd się udał:) nie ma jak jeziorko:)

nie pamiętam ale ktos chciał przepis na obiad dla bratanka - ja proponuje placki z jabłkami - szybko, tanio i smacznie:

3 jajka
2 łyżki cukru pudru
200 ml kefiru lub kwasnego mleka
3-4 jabłka
szklanka maki
szczypta soli

żółtka oddzielamy od białek. Do żółtek dodajemy cukier i mieszamy, następnie kwaśne mleko (kefir), szczyptę soli i mąkę. Białka ubijamy i delikatnie mieszając dodajemy do naszego ciasta. Odstawiamy na chwile w tym czasie obieramy jabłka i kroimy na cienkie plastry. Dodajemy do ciasta. Smażymy na głębokim oleju. Smacznego:)

wierszyk na dziś:
mam pajaca ogromnego w kapturku
co fikołki wciąż wywija na sznurku
zgina ręce zgina nogi
ciągle wesół i bez trwogi
ten pajacyk moj

- przy nim tez mozna fajnie pokazywac, moj synek wymyslił sam przy "ciągle wesół i bez trwogi" przykłada palce do policzków i udaje usmiech pajacyka.

Szkoda że teraz mam tak mało czasu dla moich skarbów:( ale cóż są przyjemności ale są też i obowiązki.

Ostatnia edycja:
hejka ;)

buziaki dla WSZYSTKICH MIESIĘCZNIAKÓW I ROCZNIAKÓW ;)
witam nowe mamusie ;)
zazdraszczam wszystkich wyjazdów ;)

ja dzisiaj samolubnie ale kilka razy już zaczynałam pisać ale ciągle coś przeszkadzało ;/
my strasznie zalatani nawet nie wiem gdzie mi uciekł kwiecień ....
dużo rzeczy się wokół nas dzieje chyba troszkę za dużo jak na nas dwoje ;/ kursujemy wrocław -zielona góra i tak naprawdę nie mieszkamy ani tutaj ani tutaj nie wiem jak to się wszystko ułoży.... zmęczona jestem strasznie tym wszystkim powoli a Błażej pewnie jeszcze bardziej...
co do weselszych spraw to :
mamy trzy zębole ;)
Błażko sam staje ;)
mówi baba i tak śmiesznie hau jak piesek szczeka, pośpiewuje do melodii granych na organkach;)
mniej wesołe jest to że jest już tylko na butelce .... i mleczko idzie jak woda ..;/ w nocy dalej się budzi na jedzenie chociaż raz ale powiem wam że już się chyba przyzwyczaiłam ;) mam nadzieje że będę teraz troszkę częściej bo to już prawie rok jak jestem na bb ;)

Witajcie
Gogoja- tyle Cię nie było, a Błażko wczoraj 8mcy kończył! Spóźnione buziaki:* i gratulacje za ząbki i nowe umiejętności:) Trzymamy kciuki żeby wam się ułożyło:)

gogoja buziaki dla B. na wczorajsze 8 miesięcy :)
napisz jeszcze tylko czy sprawy zdrowotne u Błażejka ok? bo jak zaczęłam czytać Twojego posta to stresowałam się aż do ostatniego słowa.
i jeszcze pytanie o Twoje podróże do Wrocka - jak? czym? sama z dzieckiem? jak on znosi te wyprawy? no dobra miało być jedno a jest kilka ;)
widzę wiosenny avatarek :) i superowe zdjęcie B :) wrzuć coś na grupę, bo dawno Was nie było :p

ja dziś byłam z Domi w crs-ie na basenie i super jej się podobało :) ja myślałam, że pół godziny i wychodzimy, a ta po godzinie jeszcze zmęczona nawet nie była. kurczę dorośleje mi dziecko i chyba czas się z tym pogodzić... Tylko jak? przecież to cały czas moja malusia dominiusia :*:*

Juhu,

jajj
- dzięki za wierszyki :) ale one takie już "dorosłe" się wydają - Bolino chyba za młody na nie :( nie znasz jakichś takich w stylu "jedzie jedzie pan pan na koniku sam sam" albo " idzie kominiarz po drabinie" bo o uśmiechu na buzi pajaca i sznurkach to jeszcze póki co zapomnij ;P
a MT to Mei Tai - nosidło do noszenia dzieci - na brzuchu albo plechach. Ja szyję sama - wstawiałam zdjęcia moich wyrobów :)

gogoja - ależ Was wywiało. Ostatnio zastanawiałam się co tam u Was bo cisza... i pierwsze co to też myślałam o zdrówku. buziole miesięczniakowe :****
Błażej z ciachem na focie - w swoim żywiole ;P

sallis - córa Ci dorośleje - przecież to już prawie roczna kobiecina :) a jak tam warunki basenowe na crs?

zawalka - jak tam Johny?

A moja kostka wygląda jak balonik :/ piecze, swędzi i wkurza na maksa :( wytępić wszystkie owady gryzące!!!!!!

Oo i ja wrocilam :) zawalka moje odczucia takie jak i u Was.. W Zielonej sobie nie moge znalezc miejsca, bo tak duszno i goraco!
Spoznione buziaki dla Blazejka! Gogoja trzymaj sie dzielnie!
Katoryba biedna Ty:*
Nnita zazdroszcze tych problemow z panelami szafeczkami ittd :) ja marzę bardzo o czyms wlasnym :)
oleczka ale z Ciebie gwiazda! :)
jajj wierszyki super:))
sallis a kiedy jeszcze sie na basen wybieracie, bo my tez chetnie :)
dzieki kochane za zyczenia:** jestescie cudowne:)!
juz wrocilam wiec kto chetny na jakiegos grilla czy cokolwiek? :)

basen spoko, ludzi mnóstwo bo długi weekend, ale widać że Dominika starsza i już zupełnie inaczej z nią. siedzi spokojnie w szatni jak ja się ubieram itd. Zaznaczam kto nie pamięta, że ja sama z nią, brak drugiej pary rąk do pomocy... Też już w tej dużej niecce możemy godzinę wysiedzieć, a wcześniej po paru minutach szczęka jej latała ;) kupiłyśmy pływaczki tylko żeby mi się nie utopiła i heja ;)) zabawa na 102 ;)
vii jak masz karnet to może w przyszłym tyg jakoś Cię spróbuję wyciągnąć :) szkoda żeby się marnował ;))
albo grupowe wyjście możemy zrobić? są chętni?

nie wiem czy wszyscy się tak emocjonują chodzeniem, ale ja po prostu nacieszyć się nie mogę jak patrzę na tego małego pijaczka :D dziś już po dworze się puściła i poszłaaaa :D kotek był motywacją ;))

reklama
Dzień dobry wieczór:)

Czekam na deszcz i czekam a tu robi mnie w jajo i nie ma:D Mogło by popadać taka burza wiosenna mi się marzy:)

Salis chodzeniem swojego ekscytujemy się podwójnie mocno:) Gratki dla Dominiki albo dla koteczka za motywacje:)

Katoryba robisz sobie jakieś okłady na tę kostkę?

gogoja wytrwałości:)

Minesota jak dzieciaki lepiej?

outstatding pikne fotencje:)

pozostałym wytrwałości:D i chłodnych snów:)

Do góry