reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

zawalka buziole spoznione dla Jacha!!!!!! i glupolem jestes z tym jezykiem;) Dawidek w zasadzie w ogole nie wystawia ozorka:) szacun za okna, ja wczoraj opierniczylam lazienke.

marzna a jakis fajny przepis na jajca masz?

u nas chlop wczoraj sie madroscia wykazal i zostawil mlodego na lozku samego i oczywiscie za chwile huk, spadl czolen na parkiet:/ guza fioletowego ma na samym srodku:)
a to nowy hand made nabytek dla Dawidosa: zielone szycie: Dawidkowa chusteczka:)

reklama
Juhu,
zawalka - podaj proszę przepis na pasztet :)

szczesliwa - a Ciebie proszę o przepis na szynkę 5 minutówkę. Kurcze dzisiaj stwierdziłam, że będę sama robić wędliny, tylko jeszcze nie wiem jak. Byłam w Artku - żadnej wędliny poniżej 20zł/kg! A te fajniejsze ponad 30 :/ no masakra jakaś :/

Marzena - a jaki farsz do jaj robisz?
wawa w maju? a nie Międzyzdroje?

Beti - świetna chusteczka :) ja zbieram się już jakiś czas to zrobienia miętolka metkowego. Ale to już po świętach raczej.

Ja jeszcze nie chowałam kombinezonu i już go zakładałam kilka razy niestety :| ale on taki średnio ciepły. Zimowe jeszcze nie poprane - trzeba się za to zabrać w końcu!
Byliśmy dziś na konsultacjach poleconych przez p. dermatolog z tą nogą Bolcia. 5 kobitek lekarek, dermatolożki i alergolog. Wszystkie obadały, pozaglądały i jakaś tam wpadła na pomysł jakiejś maści sterydowej na krótki okres czasu żeby sprawdzić czy cokolwiek się zmieni, ale raczej to jest znamię nabłonkowe tak jak pierwotnie mówiła. Mamy się stawić do niej jeszcze raz po receptę :| szkoda, że od razu nie dała tego...

Hej Dziewczyny:/
Mi się dziś tylko narzekać chce:(( Pogoda obrzydliwa, Wojtkowi chyba zęby idą bo jakiś marudny mega jest i jakby tego było mało to mąż się pochorował więc z basenu chyba nici, wkurzona jestem strasznie, bo tyle czekałam na ten basen a co sama nie pojadę, nie mam prawka a poza tym myślałam że to R. wejdzie z Wojtkiem do basenu i co teraz? Zła jestem na maxa i jakoś się łudzę że mi chłop do jutra wyzdrowieje:/
To sobie ponarzekałam...Egoistka.

hej ;)

buziaki dla Jasia i Wojtusia ;))) chłopaki porosły nie wiadomo kiedy ;)))

odpowiadam na zaległe pytania:
madzioszka my jesteśmy na 2 ale poprawy nie widzę poprawy ;/
marzenka tak Błażko leczy się u dr Halińskiego;)
siw Błażko średnio był zoo zainteresowany najpierw spał w chuście, potem zainteresowany był córeczką koleżanki, na małpach się ożywił;) najbardziej podobał mu się obiad w restauracji ;) taki dorosły się czuł ;)
katoryba właśnie przeprowadzki się najbardziej obawiam i opieki nad Błażej bez pomocy mojej mamy .... ale jak znajdę jakąś pracę będę musiała sobie poradzić;/ najgorsze jest to że Błażko nie może chodzić do przedszkola ;/ Boluś zaczyna rządzić w domku ;)) dobrze że zdrówko lepiej ;)

szcześliwa ale masz zdolnego synalka ;) gratki gratki wielkie ;))

vii super pomysł z tym planem obiadowym ;)

zawalka Błażko od czasu jak ma zęba non stop wystawia jęzor ;p Jachu jest po prostu dobrze wychowany i jęzora nie wystawia ;)

Beti śliczna chusteczka ;) biedny Dawidos ;/ buziaczek w czółko ;) ja mam kilka spodenek na 74-80 zaciasnych na Błażka ale możemy pożyczyć Dawidkowi ;)

Nita zazdraszczam wyjazdu ;)))

Anias widzę że Nadia na dwa foronty działa ;) raz Bolinek raz synek Szczęśliwej ;p Ma dziewczyna charakter ;))

Odpisuje grupowo bo we Wrocławiu mam internet a w domu ostatnio mam go w kratkę ;/
My po wizycie u lekarza, uspokojeni operacja odroczona do 1,5 roku może 2 lat. Błażko musi być tylko pod kontrolą: badania leki itp. ale najważniejsze że nie ma tego woreczka na pleckach na siuśki ;)
z pracy raczej nici wymagają dyspozycyjności częste wyjazdy za granicę do jeleniej z małym dzieckiem raczej będzie to nie możliwe ;/
tak się ostatnio chwaliłam że Błażko zdrowy a tutaj jakiś katar się przyplątał i dzisiaj troszkę zaczął charczeć .... w poniedziałek muszę się z nim do lekarza wybrać co by go osłuchał .....;/
Oby ta zimnica szybko się skończyła ;))

Ostatnia edycja:
Gogoja dużo zdrówka dla Was!!!
siw@ to musisz popracować nad mężem :D
Beti to mąż ładnie się spisał! A chusteczka cudowna!!! też taką chcęęę! Gdzie to zamówić?
Pogoda fatalna.. tu w Jeleniej w ogóle porażka..
I zaległe buziolki dla Jacha:*

mmm jakie pyszne przepisy.. chyba się na coś skuszę :)

szczęsliwa dzięki za przepis na szynę. fajnie że masz sprawdzony ja jakiś czas eksperymentowałam, ale żaden przepis mi nie przypadł do gustu i wróciliśmy do wędlin kupnych :/
katoryba a jak metki zrobisz? z czego? tak jak w chustce Dawidkowej z tasiemek? czy masz jeszcze jakiś pomysł?
vii nasze obiady od powniedziałku to pn potrawka z kurczaka wt mielone sr spagetti czw fasolka po bretońsku.
tylko właśnie tak sobie myślę, że w tym tyg post jest i będę musiała zmodyfikować plan. śr i piątek jest postny, dobrze pamiętam?

z wieści dominikowych: chgyba mamy jakiś skok, bo moje dziecko w ostatnich dniach chłonie wiedzę że aż miło. zaskakuje mnie każdego dnia. a już dziś to przeszła samą siebie. w pokoju stoi pchacz od zawsze i dominika chodziła sobie melodyjki włączła, a dziś pokazałam jej że może z nim sobie chodzić i ona teraz cały czas chce go pchać!!! normalnie uwierzyć nie mogę że się tak garnie do chodzenia! po meblach od dawna chodziła, a za ręce do tej pory nie próbowałam bo przecież ona jeszcze malutka jest i nie powinna, a tu proszę, takie zaskoczenie!
a własnie jeszcze apropos tych melodyjek to też śmieszna bo sobie idzie włączyć i się buja w rytm :) ubaw mam z niej :) a jak włączy pisenkę to się buja i patrzy na mnie że mam śpiewać ;))
no to powychwałam moje dziecko :D

aaa marzenka pytałaś o spanie. jest ok. może nie tak genialnie jak było bo już nie ma drzemek 2 h ;) to trwało kilka dni tylko, ale 2 x 40-60 min. a noce w porządku, jak na dominikę to rewelacja nawet ;) zasypia 19, czasem obudzi się o 20 kontrolnie, polulam i śpi do 23-24 pobudka na jedzenie i spanie ciągiem do 6 rano. no chyba że mama wymyśli że Dominisia będzie spała w łóżeczku to budzi się po pół godz jak tylko pogasimy światło tv i zaśniemy. ale wystarczy że wezmę ją do siebie i zasypia w 3 sekundy. ale nie narzekam, niech śpi ze mną byle spała ;) liczę że jak kiedyś będzie miała swój pokój to problem zniknie. optymistka ;)

dobra kończę przynudzanie !
buziaki dla wszystkich :*

Witajcie:)

Siwa - oj, to szkoda, że Was jutro nie będzie na basenie:(.

Sallis - no proszę, zaraz Domi zacznie śmigać:)

Musze lecieć do mojego płaczka małego

ej fajna ta szyneczka:) tez zrobie. a gdzie taka siatke do miecha mozna kupic?

vii my juz tez kombinezon schowalismy chociaz kurtka zimowa dzis do lask wrocila:)

gogoja wiesz jesli pozyczycie to wezmiemy te spodnki:) a powiedz mi czemu Blazejko do przedszkola nie moze chodzic? a moze o zlobek ci chodzilo? a mialam jeszcze pytac jak tam karmienie z obu piersi? przekonal sie Blazejek czy dalej tak samo? ja od miesiaca karmie juz tylko jedna piersia:)

outstanding tam na tym blogu jest z boku adres e-mail zieloneszycie@gmail.com

sallis ale to czemu za raczke nie chodzi Domi z toba? fajnie jak dzieci robia postepy:) a to tancowanie tez uwielbiam, u nas Dawidos ciagle to robi, nawt jak telefon dzwoni to sie buja tam smiesznie. no a wasza mloda to juz calkiem ladnie spi!

reklama
Do góry