reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

wiem, ze trzeba isc i wlasnie mialam go w tym tyg umowic i teraz ten wypadek wiec na bank pojdziemy:/ najgorsze, ze poczytalam na ten temat i czesto takie uderzone zeby obumieraja!!! i jedni lekarze twierdza, ze nic sie z tym nie robi a drudzy, ze o zgrozo trzeba leczyc kanalowo:szok:

reklama
Witojcie!
Napisałam dziś aż 2 str:) Mam czas do środy a muszę mieć 8-10 jak się spręże może dam radę jak nie to będe musiała przez głupie seminarium bulić za warunek.

Katoryba- zwykłe wstążeczki z pasmanterii w różnych kolorach trzymają się na szpileczkach, każda dookoła jajca, aż się całe zapełni, te co są u góry są z takich szerokich po prostu tak złożone, wszystko na szpileczkach, jak się weźmie w łapkę takie jajco to widać o co kaman i nie jest to jakieś bardzo skomplikowane ale strasznie czasochłonne, zajęcie w sam raz dla emerytki;)) Mei Tei jak zwykle cudaśny, gdybym miała z tych trzech wybierać to byłby problem, ale chyba ze względu na motyw wygrałyby żyrafki:))
A pytałam o druty bo widziałam na necie coś takiego i bardzo mi się podobuje:)
Śliczna czapka myszka z pomponami na wiosne (2216917139) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
z tym że bardziej bym widziała biały, ecru lub różowy zamiast niebieskiego koloru:) Fajnie coś takiego umieć:)

nie no myszka czapka cudasna;) my mamy taka zyrafke z h&m. jak to szczesliwa mowila na spacerkach Pan zyrafka do D.

siwa kochana 2 strony to naprawde duzo!!! gratuluje:)

Ostatnia edycja:
Buziaczki spoźnione dla kolejnego roczniaka :*
Ja przyszłam sie poskarzyć na moje dziecko caly dzień wczorajszy nie spała no może 15 minut w drodze do kościoła a potem wrzaski ryki piski i inne histerie. Obudziła sie o 7 i wariowała tak do 18 30 potem padła i myslałam że pośpi juz do rana a ona o
22 30 zrobiła pobudkę kładzącej sie mamusi i tatusiowi i wariowała tak do 24 z groszami. A dziś obudziła sie o 6 30 i co to bedzie za dzień?
siw@ a ta czapeczka to chyba na szydełku a nie na drutach , ale moge sie mylić ;P

Elizka - calus w twoim drugim roczku zycia :) szalej dziewczyno i niech caly swiat bedzie u twoich stopek

beti - jejciu biedny dawidek :( mam nadzieje ze obejdzie sie bez bolesnego leczenia... a o jogurty to ja pytalam i dzieki za odpowiedz :)

siw@ - grunt ze zaczelas pisac :)

katoryba - oczywiscie ze mozesz pokazac glupolu :p wczoraj mt przetestowany w ochli, czadowo bylo, a M to juz chyba nigdy wozka nie wezmie ;) a widzialam ze bolo padl tak samo jak majka jak tylko do samochodu wsiedli ;)

sallis - kupowalam w sklepie na zamkowej na rogu (ta ulica gdzie jest kawon)

weekendzik czadowy :) a dzis rano tak zimno!!! 3 stopnie byly jak wychodzilismy z domu. M juz wrocil do pracy i caly tydz ma szkolenia wiec bedzie wracal o 20 albo i pozniej :/ takze wracamy do standardu ;) milego dnia laseczki

Witamy się i my w ten słoneczny dzionek :)
U nas troszke zmian- w ciągu kilku dni Anulka zaczęła "gadać" i slicznie wychodzi jej "dziadek" albo taki zbitek który bardzo to przypomina no i "tata" bardziej lub mniej podobne ale i tak tatuś dumny jak nie wiem co chodzi :) i teraz już nie ma wykrętu bo jak pytam Anulcie kto ma jej gaciochy zmienić to tatus już się nie wymiga skoro dziecko chce :)
Wychodzą też jej ząbki i niestety tu już jest gorzej bo ma biegunkę :( smecta troche pomaga, ale kupucha praktycznie w każdej pieluszce jest, tylko teraz już taka normalniejsza. Życzliwa kumpela mówi, że tak przy każdym ząbku może byc :( i niestety jest to normalne przy ząbkowaniu. Miałyście też taki przesrany kłopot z ząbkami u waszych maluchów? Bo ja zaczynam mieć powoli schize że młoda się odwodni, albo że rota załapała...

salcia - my teraz przed pierwszym zebolem przez ponad tydz mielismy bardziej rzadkie kupony i sporo ale nie bylo jakiejs mega biegunki. dawalam pic i tyle, zab wyszedl i jest juz normalnie

Juhu,
siw@ - czapa świetna :) ale to chyba bardziej szydełkowa sprawa niż drutowa tak mi się wydaje
jajca obcykałam tak jak piszesz tylko te duże wstążki nie wiem jak są umocowane i zagięte - musiałabym zajrzeć pod spód ;)
2 str? łał ale wymiotłaś :) 3mam kciuki żeby się udało do środy - dasz radę!

Marzena - no Bolo padł od razu po tych dziurach ;)
Super, że MT przydatny :) wczoraj też u nas królował MT, wózka nie wyciągaliśmy wcale.
Rano faktycznie auta zmrożone były. O 7:30 było 0*C :/ ale teraz - full wypasik :)
Jak było w tej Ochli? Dało się dojechać? Smakowały kartacze? Dużo ludzi? Sto pytań do? ;)

salcia - biegunka to jest sama woda prawie - takie ma kupy? rzadkie kupy są bardzo częste przy ząbkowaniu. Nie ma co słychać życzliwych - może a nie musi być przy każdym zębie. Dawaj jej dużo pić.

Wczoraj Bolo w kościele zamiast kazania słuchać to Nadię całował, auta macał i liście gonił. Myślałam, że moje dziecko będzie grzeczne jak aniołek na mszy a tymczasem... takie samo jak inne łobuziaki!
Nocka przekichana - smary się nagromadziły w nochu i od 2:50 godzina kręcenia, jęczenia, stękania. Wyciągnęłam go na wyfridowanie i ryk nie z tej ziemi :/ Nic nie dał sobie wyciągnąć i kolejna godzina taka sama. Drugie podejście - coś tam wyciągnęłam, posmarowane dziąsła i maść majerankowa pod nos. Stękanie, jęczenie. Wylądował w naszym łóżku - pierwszy raz z nami spał od roku chyba. Póki nie zasnął - kolejne pół h. Jak on się wierci! Masakra! Prawie wcale nie spałam. no ale pobudka standardowo - 7:20 czyli 6:20 starego czasu.
Miłego przepięknego słonecznego :)

reklama
dzień dobry;)

u nas dziś rozpusta:)) pospalismy do 9:30:) słoneczko ładnie świeci więc zaraz znowu na cały dzień z domku wybywamy.
katoryba- nie wiem jak Bolo ale Nadii zdecydowanie podpasowała msza na 11:30. Dzieciowo,wesoło i krótko,można pospiewać poklaskać i czuć się swobodnie:) Wczorajsza manifestacja (całowanie pod kościołem i zeskakiwanie z krawęzników) wyraźnie to pokazała;)

miłego dnia babole

Do góry