reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

wiem, ze trzeba isc i wlasnie mialam go w tym tyg umowic i teraz ten wypadek wiec na bank pojdziemy:/ najgorsze, ze poczytalam na ten temat i czesto takie uderzone zeby obumieraja!!! i jedni lekarze twierdza, ze nic sie z tym nie robi a drudzy, ze o zgrozo trzeba leczyc kanalowo:szok:

reklama
Witojcie!
Napisałam dziś aż 2 str:) Mam czas do środy a muszę mieć 8-10 jak się spręże może dam radę jak nie to będe musiała przez głupie seminarium bulić za warunek.

Katoryba- zwykłe wstążeczki z pasmanterii w różnych kolorach trzymają się na szpileczkach, każda dookoła jajca, aż się całe zapełni, te co są u góry są z takich szerokich po prostu tak złożone, wszystko na szpileczkach, jak się weźmie w łapkę takie jajco to widać o co kaman i nie jest to jakieś bardzo skomplikowane ale strasznie czasochłonne, zajęcie w sam raz dla emerytki;)) Mei Tei jak zwykle cudaśny, gdybym miała z tych trzech wybierać to byłby problem, ale chyba ze względu na motyw wygrałyby żyrafki:))
A pytałam o druty bo widziałam na necie coś takiego i bardzo mi się podobuje:)
Śliczna czapka myszka z pomponami na wiosne (2216917139) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
z tym że bardziej bym widziała biały, ecru lub różowy zamiast niebieskiego koloru:) Fajnie coś takiego umieć:)

nie no myszka czapka cudasna;) my mamy taka zyrafke z h&m. jak to szczesliwa mowila na spacerkach Pan zyrafka do D.

siwa kochana 2 strony to naprawde duzo!!! gratuluje:)

Ostatnia edycja:
Buziaczki spoźnione dla kolejnego roczniaka :*
Ja przyszłam sie poskarzyć na moje dziecko caly dzień wczorajszy nie spała no może 15 minut w drodze do kościoła a potem wrzaski ryki piski i inne histerie. Obudziła sie o 7 i wariowała tak do 18 30 potem padła i myslałam że pośpi juz do rana a ona o
22 30 zrobiła pobudkę kładzącej sie mamusi i tatusiowi i wariowała tak do 24 z groszami. A dziś obudziła sie o 6 30 i co to bedzie za dzień?
siw@ a ta czapeczka to chyba na szydełku a nie na drutach , ale moge sie mylić ;P

Elizka - calus w twoim drugim roczku zycia :) szalej dziewczyno i niech caly swiat bedzie u twoich stopek

beti - jejciu biedny dawidek :( mam nadzieje ze obejdzie sie bez bolesnego leczenia... a o jogurty to ja pytalam i dzieki za odpowiedz :)

siw@ - grunt ze zaczelas pisac :)

katoryba - oczywiscie ze mozesz pokazac glupolu :p wczoraj mt przetestowany w ochli, czadowo bylo, a M to juz chyba nigdy wozka nie wezmie ;) a widzialam ze bolo padl tak samo jak majka jak tylko do samochodu wsiedli ;)

sallis - kupowalam w sklepie na zamkowej na rogu (ta ulica gdzie jest kawon)

weekendzik czadowy :) a dzis rano tak zimno!!! 3 stopnie byly jak wychodzilismy z domu. M juz wrocil do pracy i caly tydz ma szkolenia wiec bedzie wracal o 20 albo i pozniej :/ takze wracamy do standardu ;) milego dnia laseczki

Witamy się i my w ten słoneczny dzionek :)
U nas troszke zmian- w ciągu kilku dni Anulka zaczęła "gadać" i slicznie wychodzi jej "dziadek" albo taki zbitek który bardzo to przypomina no i "tata" bardziej lub mniej podobne ale i tak tatuś dumny jak nie wiem co chodzi :) i teraz już nie ma wykrętu bo jak pytam Anulcie kto ma jej gaciochy zmienić to tatus już się nie wymiga skoro dziecko chce :)
Wychodzą też jej ząbki i niestety tu już jest gorzej bo ma biegunkę :( smecta troche pomaga, ale kupucha praktycznie w każdej pieluszce jest, tylko teraz już taka normalniejsza. Życzliwa kumpela mówi, że tak przy każdym ząbku może byc :( i niestety jest to normalne przy ząbkowaniu. Miałyście też taki przesrany kłopot z ząbkami u waszych maluchów? Bo ja zaczynam mieć powoli schize że młoda się odwodni, albo że rota załapała...

salcia - my teraz przed pierwszym zebolem przez ponad tydz mielismy bardziej rzadkie kupony i sporo ale nie bylo jakiejs mega biegunki. dawalam pic i tyle, zab wyszedl i jest juz normalnie

Juhu,
siw@ - czapa świetna :) ale to chyba bardziej szydełkowa sprawa niż drutowa tak mi się wydaje
jajca obcykałam tak jak piszesz tylko te duże wstążki nie wiem jak są umocowane i zagięte - musiałabym zajrzeć pod spód ;)
2 str? łał ale wymiotłaś :) 3mam kciuki żeby się udało do środy - dasz radę!

Marzena - no Bolo padł od razu po tych dziurach ;)
Super, że MT przydatny :) wczoraj też u nas królował MT, wózka nie wyciągaliśmy wcale.
Rano faktycznie auta zmrożone były. O 7:30 było 0*C :/ ale teraz - full wypasik :)
Jak było w tej Ochli? Dało się dojechać? Smakowały kartacze? Dużo ludzi? Sto pytań do? ;)

salcia - biegunka to jest sama woda prawie - takie ma kupy? rzadkie kupy są bardzo częste przy ząbkowaniu. Nie ma co słychać życzliwych - może a nie musi być przy każdym zębie. Dawaj jej dużo pić.

Wczoraj Bolo w kościele zamiast kazania słuchać to Nadię całował, auta macał i liście gonił. Myślałam, że moje dziecko będzie grzeczne jak aniołek na mszy a tymczasem... takie samo jak inne łobuziaki!
Nocka przekichana - smary się nagromadziły w nochu i od 2:50 godzina kręcenia, jęczenia, stękania. Wyciągnęłam go na wyfridowanie i ryk nie z tej ziemi :/ Nic nie dał sobie wyciągnąć i kolejna godzina taka sama. Drugie podejście - coś tam wyciągnęłam, posmarowane dziąsła i maść majerankowa pod nos. Stękanie, jęczenie. Wylądował w naszym łóżku - pierwszy raz z nami spał od roku chyba. Póki nie zasnął - kolejne pół h. Jak on się wierci! Masakra! Prawie wcale nie spałam. no ale pobudka standardowo - 7:20 czyli 6:20 starego czasu.
Miłego przepięknego słonecznego :)

reklama
dzień dobry;)

u nas dziś rozpusta:)) pospalismy do 9:30:) słoneczko ładnie świeci więc zaraz znowu na cały dzień z domku wybywamy.
katoryba- nie wiem jak Bolo ale Nadii zdecydowanie podpasowała msza na 11:30. Dzieciowo,wesoło i krótko,można pospiewać poklaskać i czuć się swobodnie:) Wczorajsza manifestacja (całowanie pod kościołem i zeskakiwanie z krawęzników) wyraźnie to pokazała;)

miłego dnia babole

Do góry