reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

hejko ;)

Marzenka gratki dla Majci dla zębola pierwszego;) na plecki może spróbuj maść przeciw bólową może pomoże ;)

katoryba fajne zabawy ;) Bolo odkrywa świat ;) Na pewno w mig załapie jedzenie łyżeczką ;)

siw chłopak ci rośnie że hej ;) je od 1,5 miesiąca nie kupiłam B. nic większego mam nadzieje że to oznacza mały przestuj w wzroście ;)

mattini odpoczywaj ile jeszcze możesz ;)

vii super ze spankiem ;)

outsandig no Majcia mała spryciara
a my też mamy zębola ;) jedyneczkę prawą dolną ;) apetyt powrócił wczoraj wciągnął ze mną krupniczek, strasznie mu smakowało wieczorem kolacje też ładnie zjadł nocka nie fajna ale wszystkiego mieć nie można ;) dzisiaj dzionek powitany o 4.50 ale po wielkich bojach przysnął i wstaliśmy ostatecznie o 7 ;) maruda jest na maksa ;/
ale super pogoda wybieramy się na spacer w chuście a co niech mały łyka słońce ;) aż się chce żyć ;)
po szczepieniu waży 9,800 ;) i mierzy 72 ;)
w przychodni pociągnął dziewczynkę za włosy biedna się popłakała ... a ja na moment spuściłam go z oka ;)

ps posta prawie godzinę pisałam co chwila coś ;/

reklama
karolaq- coś w tym zagęszczeniu jest bo po wieczornym kleiku bardzo rzadko ulewa a jak już to nie wiele. Ale zagęszczenia kaszką każdego posiłku przy jego wadze bym nie zaryzykowała, ostatnio widziałam dzieci w parku które już chodziły i w ich ubranka by się nie wcisnął, więc wolę mu dodatkowych kalorii zaoszczędzić. Raczej to nie wina mleka bo ulewał po moim, po nan (gratis zatwardzenie), po bebiko (gratis kolki), gerbera i tak najlepiej toleruje:). Mi się też czasem wydaje że on nie ma umiaru w jedzeniu i po prostu nadmiar mu ucieka:)

weekendowo wywiało wszytskich.
my cały dzień na dworze, bo po 2 dniach siedzenia w domu dostawałam na głowę już. dziś gorączka odpuściła. mam nadzieję, że jej nie zaszkodzę tym spacerowaniem swoim.
co do blw to chciałam stosować tą metodę i z początku szło na świetnie. teraz mieszam, raz tak raz tak. Zupę czy jogurt podaję łyżeczką bo tak mi wygodniej. a chlebek czy drugie danie sama je. Z tego co zaobserwowałam chyba woli być karmiona. No i co mam jej poweidzieć? że teraz modne jest blw i ma mi siary nie robić? ;)
Marzenka gratki za ząbka :)
Gogoja też :)
wysyp ząbkowy widzę :)

szukam inspiracji świątecznych i znalazłam coś takiego More sequin eggs | Flickr - Photo Sharing!
tutaj sporo osób lubi robótki ręczne więc podsyłam ;) to są jajka ze styropianu (do kupienia w pasmanterii podobno) i szpileczkami poprzyczepiane cekiny. nie ma dużo roboty a fajny efekt chyba. mi się podoba w każdym razie :)

siemka =)
ale pogoda dziś była co nie ;)

siw@ moja J. ulewała do końca 6 m-ca, potem niemal jak ręką odjął. teraz jedynie od czasu do czasu cos tam się jej zdarzy ;)
gogoja, marzenka gratki za ząbki :)

fajnie że wywiązała się pokarmowa dyskusja, ja od siebie dodam, że osobiście nie traktuję tego typu spraw w kategorii mody. Jak zapewne i Wam - intuicja podpowiada mi którą ścieżką podążyć. I kropka "."

my dziś dzionek prawie cały na dworze, nareeeeeszcieeeee
dzięks Lila :*

no minesoty dziekco to stosuje blw na 100% widziałam :-D sama pieknie je wiec niejeden moze byc zazdrosny ;) modne nie modne-trza brac co najlepsze z kazdej metody -jednemu sie podoba drugiemu nie-ja zwolennik i sie ciesze bo sama jadła szybkoi miałam troche czasu na swoje sniadania czy obiady ;) ale bardziej kierowałam sie intuicja niz modą -nasze babcie znały blw i nikt fanaberia tego nie nazywał ahaha choc blw to sie nie nazywało -no ale te hamerykańskie nazwy ;)
niestety nadrobiłam tylko ostatnia strone -jest słonce wiec całe dnie na dworzu:-D spedzamy;-)

Ostatnia edycja:
Nasz spacerek jak najbardziej udany :) Dzięki dziewczyny:* Musimy częściej wychodzić..
Co do karmienia.. moja Majka nie jest na razie zbyt chętna do czegokolwiek.. ale powoli, powoli.. :)
Minesota witaj :)
Oleczka, nnita kiedy jakiś spacer wspólny? :)) Ewentualnie kawa np u mnie? :)
siw@ a pytałaś pediatrę więcej na temat refluksu? Zgadzam się z Karolką. słyszałam, ze dobrze jest zagęszczać jedzenie wtedy..
Marzenko zaległe buziaki dla Majki :* a Ty jak się czujesz?

a to mam ochotę na jakiegoś grilla na powietrzu.. ech. a nie mam gdzie nawet! :(

hej ho laseczki

out - no kregoslup nie odpuszcza :( w pon do lekarza ide

minesota - ja tez zza okien pracy pogode ogladam, ale teraz to juz popoludniami mozna zaliczyc dodatkowy spacerek :)

sallis - superowe te jajca, chyba musze takie zrobic o ile bedzie czas ;) bo jakos ostatnio nie moge sie zorganizowac ze sprzataniem itp ;)

katoryba - no racja! musze zorganizowac nowy suwaczek ;)

co do blw...to my mamy tak pol na pol :) kaszke i obiadki zazwyczaj lyzeczka, deseru z kolei w zyciu nie da sobie lyzeczka podac, no i dodatkowo zawsze dostaje przy obiadku gratisowe warzywa do lapki i ulubiony makaronik ;)

a tak mi sallis przypomniala...jakie jogurty dajecie maluchom? bo musze chyba zaznajomic mloda z tematem ;)

a pamietacie ze jutro zmiana czas? dzien o godz krotszy...no i moje dziecko w koncu wstanie o 7 a nie o 6 :p ciekawe tylko czy uda sie nam na basen wyrobic ;)

Juhu,
weekendowo - pewnie dzisiaj tylko Marzenki i mój wpis zagości na forum :) i bardzo dobrze! u mnie na termometrze w słońcu 32*C!!!!!
Trzeba nam na grillka skoczyć :)
Nie odpisywałam na bieżąco i już nie pamiętam co i kto :/

Marzena - ja daję normalne jogurty owocowe albo naturalny z moimi owocami. Czasem jak są w promocji albo dziadki kupią to "dziecięce" jogurty. Nie zgłębiałam co prawda tematu ale wydaje mi się, że te dziecięce to pic na wodę - 3x droższe a skład ten sam.

siw@ - Bolo też ulewał duuużo i dłuuugo. Już nie pamiętam ile to trwało, bo stopniowo coraz mniej ale kilka miesięcy. Wydawało mi się, że co zje to od razu wszystko zbełta :/ ale coś mu tam jednak zostawało bo ładnie rósł. Nie zagęszczaliśmy pokarmu bo on cyckowy więc nie chciało mi się bawić w ściąganie i mieszanie z czymkolwiek - dorósł do tego żeby sobie z tym poradzić.
Staraj się może po jedzeniu jak najdłużej "przetrzymać" Wojtusia tak żeby nie uciskał brzuszka.

gogoja - słuszne wymiary ;P jest co nosić :)

sallis - fajne te jajca - styropianowe faktycznie widziałam w pasmanterii. trzeba coś pomyśleć w tym temacie...

Ruszam odpoczywać :)

reklama
Hej:)
Noc straszna ale dzień piękny.
Wojcio chyba ma skok rozwojowy bo nie śpi ale duże postępy psychoruchowe z dnia na dzień widać:)
Co do inspiracji świątecznych ostatnio żona dziadka (nie mylić z moją babcią, bo dziadek to casanova) zrobiła dla nas coś takiego, może bardziej skomplikowane ale wy ambitne jesteście
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! Zapodaj swoje zdjęcia znajomym!
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! Zapodaj swoje zdjęcia znajomym!

a robi któraś na drutach?

Do góry