reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

Kochane życzę Wam spokojnych i rodzinnych Świąt, niech będą one okazją do odpoczynku oraz małych i wielkich radości:)

Katoryba właśnie to chyba najgorsze, nie wiadomo czy się dzieciaki najadają...ale jak będzie przybierał na wadze to wszystko ok.

Jeszcze raz Wesołych Świąt!

reklama
Witam świątecznie :)

widzę, że wszystkie leniu****ecie :)

a ja z nudów zaczęłam wybierać ciuszki na wyjście malej ze szpitala... i już mam problem ;)
Katoryba Boluś miał poza kombinezonem 2 czy 3 długie rękawki ?? bo ja naszykowałam:

-body z długim rękawem
-śpioszki na szelkach z zasłoniętymi stópkami (nie mam pojęcia jak to się fachowo nazywa) ;)
-kaftanik z długim rękawem
-takie dziergane śpioszki ze stópkami (one bardziej dla ozdoby niż na ciepło)
-sweterek dziergany
-kombinezon
-cienka bawełniana czapeczka
-grubsza czapeczka, ale nie zimowa, bo kombinezon ma kaptur...

chyba przesadziłam co ??

w dodatku wymyśliłam sobie, że póki co kupimy dla małej kołyskę... nie mamy w sypialni jeszcze łóżka, więc mała będzie musiała spać z nami w dużym pokoju, a tak w dzień z kołyską na kólkach łatwo ją wyniesiemy, żeby w spokoju mogła spać jak ktoś przyjdzie... tylko sama nie wiem czy to dobry pomysł ??

taki sympatyczny leniwy dzień świateczny:)

tak sobie myślę, że Nadia to nas w konia robi. I będzie taki malutki świrusek . Teraz chyba frajdę jej sprawia dawanie fałszywych znaków a jak będzie miała wyjść to nie będzie chciała.A ja mam już dość...

Vii- myślę, że taki zestaw spokojnie wystarczy. Tak naprawdę to kwestia przeniesienia maluszka do samochodu i z samochodu do mieszkania. Jak będzie zimno to wiadomo, że jeszcze kocykiem się przykryje. A kołyska dobry pomysł. I faktycznie będzie praktyczna. Jak to cenowo się przedstawia?

Witajcie Kochane:) Ja w całości,a bardzo bym chciała już osobno...Każdy skurcz traktuję jako "właśnie ten", ale jak są ze 3-4 pod rząd to zaraz potem przechodzą...Tak na śmiesznie to trochę boję się, że brzuch zacznie mnie boleć z obżarstwa, a ja pomylę to z porodem:))) Ale to chyba niemożliwe (mam nadzieję, bo mieliby ze mnie polewę na IP).

Vii ja nie zdecydowałbym się na zakup kołyski. Trzeba wziąć pod uwagę, że są małe i wystarczają na krótki czas (chyba, ze jakaś wielka masz na oku). Piszesz, że chodzi o ciszę w razie gości, ja w takich przypadkach wykorzystałabym gondolkę od wózka. Goście jak będą to pewnie i tak na krótko wpadną, albo same ich pogonimy, żeby mieć czas dla siebie przez te pierwsze miesiące...Ja to widzę tak;) A pieniądze na kołyskę zostawiłabym na pierwszą część dużżeegoo łóżka dla mamusi i tatusia:))

Hej

Witam się i ja :-D Najedzona i nie staje na wagę :-D AAA Wesołych świąt które leniwie mijają w weekend:-D

Vii - Jeśli masz upatrzoną i używaną to czemu nie :-) Widziałam u znajomych - małe grzecznie śpi :-) I jak przychodzą goście jedzie do sypialni :-)

Emri - nie przeoczysz :-D Sama pamiętam jak myślałam że to już a tu... poszłam spać i przeszło :-D

Katoryba :-D Co do ropienia - to Mikuś miał to samo z oczkiem - nie używaj rumianku, możesz też przemywać przegotowaną wodą :-) i jeśli nic nie pomoże - to daj znać :-)mi okulistka podała sposób na czyszczenie oczka :-) po kilku dniach przeszło i ominęło nas czyszczenie kanalika :-D co do karmienia - pierwsze dni kojarzą mi się z leżeniem z Mikim i z karmieniem go dłuuugo potem on dłuuuugo spał :-d

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
witam was serdecznie i ja! zycze wszystkiego dobrego! zdrowka przede wszystkim!
ja wlasnie weszlam do domu, jakos spac mi sie chce ale jezszce sie nie wybieram:)
katoryba z tym pepuszkiem to niby teraz jest "trend" zeby go niczym nie smarowac a i tak sie zagoi wiec poki co postaraj sie nie martwic!
vii mi sie wydaje, ze kolyska to dobry pomysl, jest latwa w przenoszeniu i zawsze mozna ja gdzies upchnac:) ja sama sie nad nia zastanawialm bo mam malo miejsca w sypialni i nie wiem czy lozeczko mi sie zmiesci ale zobacze czy mi na nia kasy starczy.
anias mam nadzieje, ze ty juz dzis tylko odpoczywasz! bo dzien przed wigilia to dalas czadu z tymi przygotowaniami ale w sumie mozesz juz rodzoc wiec moze sie przyspieszy;)
mysza mam nadzieje, ze ty juz zdrowa jestes bo ostatnio ciagle sie skarzylas na przeziebiania?
emri ja to sie nie dziwie, ze kazdy skurcz to jakby ten porodowy:) w koncu to juz za chwileczke nadejdzie, 40 tydzien to brzmi konkretnie:) pozdrawiam

no Emri to już tuż tuż :) chociaż jak przenosisz to może wylądujemy na porodówce we 3 razem z Anias:) ;) bo ja mam zamiar w 38 tyg trochę pomóc małej żeby już się wykluła...

no chyba się zdecydujemy na tą kołyskę... ona wystarcza jakoś do 6 miesiąca, później pomyślimy nad łóżeczkiem takim co można w tapczanik zamienić... póki co koszt trochę mniejszy i zdecydowanie bardziej funkcyjna jeśli chodzi o przenoszenie w miejsca na miejsce :)

do vii już pisałam o ciuszkach ,dla reszty - ja doradzilam zeby odpuscic sobie te drugie spioszki i kaftanik a dolozyc skarpety
kołyska fajny pomysl, ale jak pisze emri - moze wystarczy gondola?

emri - ja nie mialam wczesniej skurczow takze nie wiem co to znaczy sie pomylic w tej kwestii ;) myslalam,ze sie nie domysle co do wod plodowych ale od razu wiedzialam :)

Mysza - nie przemywac rumiankiem? dlaczego? ja wlasnie przemywam od dzisiaj... a co to za metoda od okulisty? czyzby masowanie noska przy kaciku oka? moj wszystkimprzejmujacysie mąż juz cos takiego wyczytal :)

Dziewczyny co robicie z pediatra? jakiego w koncu wybieracie? my musimy sie zdecydowac w koncu i ciagle nie wiemy :(
Wy sie objadaie obzartuchy
a ja wczoraj zjadlam 3 pierogi ruskie, kilka kawalkow rybki duszonej, rybke po grecku bez warzywek, pol kubka barszczu, i rozwodniony kompot z suszu. nie wiem czy cos malemu nie pasilo w tym zestawiniu ale w nocy bylo nieciekawie. wieczorem nie mogl zasnac a jak padl o polnocy to obudzil sie przed 4. pochwalilismy go, ze taki grzeczny... ale niestety na wyrost, potem co pol h musialam wstawac, plakal, trzeba bylo nosic, a w koncu walnal 2 smierdzace kupska. i tak do 10. dzisiaj juz troszke lepiej a ja ciagle niewyspana bo w dzien to jakos mi sie tak nie chce spac... zaliczylismy pierwsza kapiel :) oj maluch nasz nie lubi sie rozbierac nie nie nie. krzyczal w nieboglosy moj sledzik malutki :)
Lece podjesc salatke warzywna. aha a z ciast to mam jablecznik i takie na biszkopcie, ze smietana, alaretka i pozeczkami. a tam takie serniczki i makowce leza... buuu

hehe Katoryba za rok nadrobisz z tym jedzeniem dobroci :) co do pediatry to nie poradzę, bo ja też zwlekam na ostatnią chwilę ;)

a gondola to średni pomysł, bo przecież jak mała zaśnie w łóżeczku nie będę jej przenosić do gondoli... i nie chcę jej nauczyć spania w wózku w domu...

a mi właśnie G podgrzewa krokiety :) jak wczoraj weszłam na wagę to mało zawału nie dostałam także chyba zaprzestam tego procederu ;)

reklama
Mysza - nie przemywac rumiankiem? dlaczego? ja wlasnie przemywam od dzisiaj... a co to za metoda od okulisty? czyzby masowanie noska przy kaciku oka? moj wszystkimprzejmujacysie mąż juz cos takiego wyczytal :)

rumianek - podrażnił a nic nie pomógł :-) Masowanie kącika oka - dokładnie o to mi chodzi :-) Polecam przegotowaną wodę - najszybciej zaleczysz oczko :-)Jak coś na żywo mogę pokazać :-)

Beti - dziś tylko katar został :-)

Do góry