reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2011

Vii ja kupiłam tzw. ćwiarteczkę:) a nawet nie bo tam 200 ml jest, jak rozrobiłam to około pól butelki zużyłam. A u nas takie trunki też nie mają wielbicieli...

Beti wychowałam się w takim domu, że świąteczny stół był zawsze suto zastawiony i ja kultywuje tą tradycję w swoim domu. Poza tym spędzamy je na miejscu, to coś chętnie się zje;) W takich przygotowaniach kulinarnych zawsze pomaga mi mąż, bardzo lubię ten czas:)) Robi się taki fajny klimat;)
Co do wacików, to akurat moje znajome nie polecają, na SR babka też mówiła, że są niewygodne, bo kikut trzeba tak od spodu, od dołu wycierać, a te waciki nadają się do przykładania na wierzch. Ale sama nie mam żadnego doświadczenia, więc zobaczymy;)

Ja znów wpadłam w wyrzuty sumienia :-D i powiedziałam że coś przygotuje :-) Więc lepię pierogi :-D Przepis na ciasto Maślanka i mąką a potem do maszyny do pieczenia chleba :-) i zostanie dla mnie tylko lepienie :-) Ale to jutro co by ciepłe były :-D

Witajcie dziewczęta,
Meldujemy się już w domku :)
Wyszliśmy dzisiaj po 12. Ale ten czas zleciał szybko, że już jest 23. Jestem strasznie zmęczona dlatego krótko i idę spać, póki Bolcio śpi. Na rupie szukajcie nowego wątku.
Co do spirytusu - ja kupiłam 200ml i rozrobiliśmy dzisiaj do małego słoiczka po przecierze pomidor. 7 łyżeczek spirytu i 3łyżeczki wody. Te gaziki to chyba nie byłby dobry pomysł, bo jakoś nie wyobrażam sobie żeby o tam małemu wepchać. Ogólnie w szpitalu jest zasada, że nie trzeba przemywać - sam odpadnie (tak położna mówiła) ale ja przemyłam jak przyszliśmy.
Pytajcie o co tylko chcecie, odpowiem na świeżo :)

Jak chcesz coś wiedzieć o karmieniu to pytaj - skończyłam w sumie 1,5 roku temu ;-D ale zasady ogólne się nie zmieniły :-)

witam:)
jak humorek dzisiaj u Was? ostatni dzień w sumie żeby dokończyć świąteczne przygotowania:))
biorę przykład z emri i zaczynam szaleństwa w kuchni już od rana
myyszaaa kuruj się!! zdrówka życzę :)
Beti1986 jak się zdecydujesz na te nasączone gaziki to możesz je nawijać na patyczek do ucha wtedy dojdziesz do wszystkich miejsc :)
słyszałam też, że jest taki preparat octenisept, moja koleżanka tego używała
ja kupiłam gencjanę i kilka takich właśnie leko-gazików, zobaczymy, niedługo będziemy specjalistkami od pępków ;)) a katorybka nam będzie przecierać szlaki :)))
vii jak Ci zostanie spirytus to zawsze możesz wykorzystać do zrobienia latem pysznej nalewki np. z malin lub wiśni :))
pozdrowionka dla Was

Ja też chyba fioletem polecę :-) Jakoś pamiętałam dzięki temu czy smarowałam ale zobaczymy :-) I dziękuje za życzonia zdrówka

Pozdrawiam zza sterty chusteczek z suwaczka wychodzi że mam 3 trymestr :-D

Ostatnia edycja:
reklama
witam po kolejnej nieprzespanej nocy...

koszmar, rwą mnie nogi, bolą kolana i brzuch, a do tego doszła migrena, która trzyma do teraz... normalnie modliłam się żeby było już rano... także humor dzisiaj całkowicie do bani... mam ochotę schować się na dnie szafy...

mam nadzieję, że Wy macie dzisiaj lepszy humor :)

Witajcie dziewczyny

Szkoda,że część rzeczy piszecie tylko na grupie, bo niestety omija mnie wiele.
Katoryba gratuluję:-). Ale masz prezent na święta. Możesz napisać kiedy urodziłaś i chociaż tak w skrócie jak było, ile ważył? Bardzo się cieszę, że wszystko poszło bez problemu. Mam nadzieję,że wszystkim nam się tak uda.

A ja wczoraj kupiłam choinkę i w końcu ją ubrałam w te moje nieszczęsne ciasteczka. Posprzątałam całe mieszkanie i o 12.00 jadę do rodziców na całe święta.
Nie wiem, czy będę tam miała dostęp do forum, więc już dziś życzę Wam dziewczyny wesołych, zdrowych (Myyszaaa Tobie przede wszystkim) i spokojnych świąt oraz wielu wspaniałych prezentów pod choinką:-).

Zawalka - jeśli będziesz pisać na grupie i nie znikniesz - i dziewczyny pozwolą - to nie ma problemu by cię tam zaprosić :-)

Kordek - daj znać czy dalej chcesz mieć dostęp :-)

witam po kolejnej nieprzespanej nocy...

koszmar, rwą mnie nogi, bolą kolana i brzuch, a do tego doszła migrena, która trzyma do teraz... normalnie modliłam się żeby było już rano... także humor dzisiaj całkowicie do bani... mam ochotę schować się na dnie szafy...

mam nadzieję, że Wy macie dzisiaj lepszy humor :)

Vii daj znać co ty w nocy robiłaś :-D kobieto kolana cię bolą :p
Pozdrawiam

ano bolą mnie kolana... patrząc na mnie ciężko uwierzyć ;), ale kiedyś długo trenowałam lekkoatletykę i teraz kolana dają o sobie znać... a teraz jak troche przytyłam, brzuch jest obciążeniem to już w ogóle... zwłaszcza w nocy... chociaż nie bardzo rozumiem dlaczego w nocy wszystko mnie boli i spać nie mogę, a w dzień tylko się na chwilę położę i już zasypiam...już chyba zmęczyła mnie ta ciąża... mam nadzieję, że lekarz ma rację i wszystko się zacznie w 38 tyg... w poniedziałek powinno się to potwierdzić...

jeszcze z tym pępkiem to mi się przypomniało, że oprócz smarowania czym tam sobie kto wymyślił to warto osuszać pępek przy każdej zmianie pieluszki np.patyczkiem do ucha, a smarowidła czy wysuszacze to 3x na dobę wystarczy ;)
vii jeżeli sprawdzi się to co mówi Twój lekarz i to co wyczytała z brzucha babcia emri to czasem możecie urodzić w tym samym czasie albo Ty pierwsza :)) tzn. druga po katorybie ;)
myyszaaa ale Ci dobrze z tą maszyną do chleba, nie wiedziałam, że tam i pierogi da radę zrobić, i nic więcej nie trzeba do tego ciasta-tylko maślanka i mąka?? ja jeżeli chodzi o pierogi to jestem kompletnym laikiem, no chyba że takie z torebki to umiem ugotować
aaa i gratuluję 3 trymestru!!

jeszcze z tym pępkiem to mi się przypomniało, że oprócz smarowania czym tam sobie kto wymyślił to warto osuszać pępek przy każdej zmianie pieluszki np.patyczkiem do ucha, a smarowidła czy wysuszacze to 3x na dobę wystarczy ;)
vii jeżeli sprawdzi się to co mówi Twój lekarz i to co wyczytała z brzucha babcia emri to czasem możecie urodzić w tym samym czasie albo Ty pierwsza :)) tzn. druga po katorybie ;)
myyszaaa ale Ci dobrze z tą maszyną do chleba, nie wiedziałam, że tam i pierogi da radę zrobić, i nic więcej nie trzeba do tego ciasta-tylko maślanka i mąka?? ja jeżeli chodzi o pierogi to jestem kompletnym laikiem, no chyba że takie z torebki to umiem ugotować
aaa i gratuluję 3 trymestru!!

Pierogowac kazdy moze lepiej lub gorzej:))) - zdjęcia na FotoForum | Gazeta.pl
:-) Proszę tu masz przepis

hmm dziewczyny czy ciąża wiąże się z chorobą psychiczną ?? siedzę i ryczę... tylko kij wie po co i dlaczego... sama na siebie patrzę już jak na świra...

hmm dziewczyny czy ciąża wiąże się z chorobą psychiczną ?? siedzę i ryczę... tylko kij wie po co i dlaczego... sama na siebie patrzę już jak na świra...
Tzw Hormony wzięły w górę :-) to się nazywa humory kobiety która ledwo się rusza niedosypia martwi się :-) polecam ciepłą czekoladę i nie wchodzić na wagę:-)

reklama
Ja dzisiaj ostatnia się melduję:) Od rana tak jak Kordek kuchenne szaleństwa:)

Vii jak tam zgodzę się z tym, że ciąża ma duże powiązania z chorobą psychiczną:) czymkolwiek to jest spowodowane:)

Katoryba chyba Bolcio jest wyrozumiały dla Mamusi? Znalazłaś czas, żeby do nas zajrzeć:))) Musi być grzeczny chłopak:)) Jak dowiedziałam się, że urodziłaś (i to tak szybko!) to przeprowadziłam z moim Synalkiem poważną rozmowę:) generalnie ma brać przykład ze starszego kolegi:))) Powodzenia!

A reszta koleżanek oszukuje z pierogami???? Eeee dziewczyny pierogi to się robi z mąki, wody, jajka i soli....a co jeszcze robicie na święta?

Zawalka udanych Świąt:)

Do góry