Minesota
Fan(ka)
Vii ja kupiłam tzw. ćwiarteczkę a nawet nie bo tam 200 ml jest, jak rozrobiłam to około pól butelki zużyłam. A u nas takie trunki też nie mają wielbicieli...
Beti wychowałam się w takim domu, że świąteczny stół był zawsze suto zastawiony i ja kultywuje tą tradycję w swoim domu. Poza tym spędzamy je na miejscu, to coś chętnie się zje W takich przygotowaniach kulinarnych zawsze pomaga mi mąż, bardzo lubię ten czas) Robi się taki fajny klimat
Co do wacików, to akurat moje znajome nie polecają, na SR babka też mówiła, że są niewygodne, bo kikut trzeba tak od spodu, od dołu wycierać, a te waciki nadają się do przykładania na wierzch. Ale sama nie mam żadnego doświadczenia, więc zobaczymy
Ja znów wpadłam w wyrzuty sumienia i powiedziałam że coś przygotuje :-) Więc lepię pierogi Przepis na ciasto Maślanka i mąką a potem do maszyny do pieczenia chleba :-) i zostanie dla mnie tylko lepienie :-) Ale to jutro co by ciepłe były
Witajcie dziewczęta,
Meldujemy się już w domku
Wyszliśmy dzisiaj po 12. Ale ten czas zleciał szybko, że już jest 23. Jestem strasznie zmęczona dlatego krótko i idę spać, póki Bolcio śpi. Na rupie szukajcie nowego wątku.
Co do spirytusu - ja kupiłam 200ml i rozrobiliśmy dzisiaj do małego słoiczka po przecierze pomidor. 7 łyżeczek spirytu i 3łyżeczki wody. Te gaziki to chyba nie byłby dobry pomysł, bo jakoś nie wyobrażam sobie żeby o tam małemu wepchać. Ogólnie w szpitalu jest zasada, że nie trzeba przemywać - sam odpadnie (tak położna mówiła) ale ja przemyłam jak przyszliśmy.
Pytajcie o co tylko chcecie, odpowiem na świeżo
Jak chcesz coś wiedzieć o karmieniu to pytaj - skończyłam w sumie 1,5 roku temu ;-D ale zasady ogólne się nie zmieniły :-)
witam
jak humorek dzisiaj u Was? ostatni dzień w sumie żeby dokończyć świąteczne przygotowania)
biorę przykład z emri i zaczynam szaleństwa w kuchni już od rana
myyszaaa kuruj się!! zdrówka życzę
Beti1986 jak się zdecydujesz na te nasączone gaziki to możesz je nawijać na patyczek do ucha wtedy dojdziesz do wszystkich miejsc
słyszałam też, że jest taki preparat octenisept, moja koleżanka tego używała
ja kupiłam gencjanę i kilka takich właśnie leko-gazików, zobaczymy, niedługo będziemy specjalistkami od pępków ) a katorybka nam będzie przecierać szlaki ))
vii jak Ci zostanie spirytus to zawsze możesz wykorzystać do zrobienia latem pysznej nalewki np. z malin lub wiśni )
pozdrowionka dla Was
Ja też chyba fioletem polecę :-) Jakoś pamiętałam dzięki temu czy smarowałam ale zobaczymy :-) I dziękuje za życzonia zdrówka
Pozdrawiam zza sterty chusteczek z suwaczka wychodzi że mam 3 trymestr
Ostatnia edycja: