reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2011

Hej
Ja się dziś rozłożyłam :-( mieliśmy dziś dzień leżenia :-( Mam nadzieje że do świąt przejdzie :-( Póki co znów ledwo gadam i nos się zatkał :-(

Kordek - nie wiem kto tam siedzie :-) kryje się :-) Ale jak to się piszę ma sliczną kość udową :-)

Odpiszę potem dokładniej

reklama
a ja dopiero wróciłam od rodziców, bo cały dzień sama się nudzę to mnie zabrali do siebie ;) zaliczyłam też aptekę i kupiłam te duże ciopachy i podkłady ;) a powiedzcie mi to prawda, że spirytus do pępuszka jest na receptę ??

Anias:) cieszę się, że już jesteś w domu tam spokojniej będziesz czekać na rozwój akcji :)

ciekawe jak tam pierwsze chwile Katoryby z Bolusiem w domu :)

Myyszaaa Ty to masz pecha z tym chorowaniem...

a u nas w klatce ktoś przyjarał ciasto i to bardzo porządnie, bo śmierdzi niemiłosiernie i aż w mieszkaniu to czuję... blehhh

A mi w domu się nie nudzi:) wzięłam się za świąteczne jedzonko:) wczoraj wsadziłam śledzie w zalewę, rano chciałam sprawdzić czy aby dobre wyszły i wyszły zaj*****te, że trzeba dokupić, bo tyle zjadłam...i kapuchę zaczęłam bigosić:) jutro najwięcej roboty mnie czeka...

Vii spirytus kupujesz taki zwykły spożywczy w sklepie nie koniecznie monopolowym:) i trzeba go rozrobić z przegotowaną wodą w proporcjach 2 miarki spirytu i 1 miarka wody. A o tej recepcie to w aptece Ci powiedzieli? Jak ja poszłam po spityt do pępka do apteki, to babka sprzedała mi salicylowy zapewniając, ze to na pewno ten:) śmiech...A idę sobie rozrobić;)

ja nie wiem co ta pani w aptece wymyslila z tym spirytusem:) ja kupie takie gaziki nasaczone juz spirytem
Gaziki do dezynfekcji, nasączone, AFM, 100 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
jest ich 100szt ale mysle, ze sie przydadza nawet zeby sobie cos odkazic a jak nie to kupic spirytus mala buteleczke w sklepie i zmieszac 7 lyzek alkoholu + 3 lyzki wody i gotowe:)
emri widze, ze masz duuuzo energii:) ja w sumie tez ale jakos w ogole nie chce mi sie przy garach stac i nie robe nic;) sciskam

Vii ja kupiłam tzw. ćwiarteczkę:) a nawet nie bo tam 200 ml jest, jak rozrobiłam to około pól butelki zużyłam. A u nas takie trunki też nie mają wielbicieli...

Beti wychowałam się w takim domu, że świąteczny stół był zawsze suto zastawiony i ja kultywuje tą tradycję w swoim domu. Poza tym spędzamy je na miejscu, to coś chętnie się zje;) W takich przygotowaniach kulinarnych zawsze pomaga mi mąż, bardzo lubię ten czas:)) Robi się taki fajny klimat;)
Co do wacików, to akurat moje znajome nie polecają, na SR babka też mówiła, że są niewygodne, bo kikut trzeba tak od spodu, od dołu wycierać, a te waciki nadają się do przykładania na wierzch. Ale sama nie mam żadnego doświadczenia, więc zobaczymy;)

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczęta,
Meldujemy się już w domku :)
Wyszliśmy dzisiaj po 12. Ale ten czas zleciał szybko, że już jest 23. Jestem strasznie zmęczona dlatego krótko i idę spać, póki Bolcio śpi. Na rupie szukajcie nowego wątku.
Co do spirytusu - ja kupiłam 200ml i rozrobiliśmy dzisiaj do małego słoiczka po przecierze pomidor. 7 łyżeczek spirytu i 3łyżeczki wody. Te gaziki to chyba nie byłby dobry pomysł, bo jakoś nie wyobrażam sobie żeby o tam małemu wepchać. Ogólnie w szpitalu jest zasada, że nie trzeba przemywać - sam odpadnie (tak położna mówiła) ale ja przemyłam jak przyszliśmy.
Pytajcie o co tylko chcecie, odpowiem na świeżo :)

reklama
witam:)
jak humorek dzisiaj u Was? ostatni dzień w sumie żeby dokończyć świąteczne przygotowania:))
biorę przykład z emri i zaczynam szaleństwa w kuchni już od rana
myyszaaa kuruj się!! zdrówka życzę :)
Beti1986 jak się zdecydujesz na te nasączone gaziki to możesz je nawijać na patyczek do ucha wtedy dojdziesz do wszystkich miejsc :)
słyszałam też, że jest taki preparat octenisept, moja koleżanka tego używała
ja kupiłam gencjanę i kilka takich właśnie leko-gazików, zobaczymy, niedługo będziemy specjalistkami od pępków ;)) a katorybka nam będzie przecierać szlaki :)))
vii jak Ci zostanie spirytus to zawsze możesz wykorzystać do zrobienia latem pysznej nalewki np. z malin lub wiśni :))
pozdrowionka dla Was

Do góry