reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

Witka:)

Buziole dla Dominiki na 9 miesięcy:*

Katoryba - jak na 10 kończysz? O co chodzi? Możesz jaśniej trochę, bo nie kapuję:). To na spacerosy nie chodzisz teraz z Bolinkiem, jak kaszle? Dobrze, że mnie kubusiowe nie ominęło:)

Siwa - współczuję z tym ściąganiem - moja kuzynka też musiała ściągać, bo jej mały był wcześniakiem i spędził miesiąc w inkubatorze i później już cyca nie chciał ciągnąć:(

Jachu wstał. Lecę. Miłego dnia

reklama
Domi - Buziak sloneczko :*

Katoryba - dobrze, ze troche lepiej, oby jutro juz nie bylo sladu po chorobie

Zawalka - spotkanie z mila checia, ale wolalabym zebys na spacer zabrala Jaska i P zamiast mieszka ;) heh no smiesznie ze Majka od Johnnego wyzsza ;)

biedrona - witaj, fajnie ze kolejny lipcowy dzieciaczek :) Gabrysia urodzila sie dzien po Majci wiec pewnie sie gdzies mijalysmy na porodowce :)

a nam rosnie maly zlodziejaszek ;) Majcia zakosila wczoraj zabawke na basenie. Uczepila sie hipcia i za nic nie chciala go puscic, jak tylko zabieralismy to ryk... nigdy tak nie reagowala. no i w koncu pani kazala go wziac ;)

witajcie :)
stwierdzam, że nie trzeba oglądac gali oscarowej żeby nie spać w nocy - wystarczy mieć ząbkującego "bąbla" - moja J. budziła się dziś co 1,5/2 godz. no myślałam że wyjdę z siebie. Ale skoro mąż wytrzymuje a przecież zarabia na chlebek to ja nie mam co narzekać ;)

zawalka wiesz na brak kapturka jest rada - można dorobić, samemu ;) ja też nie mam, ale będę sobie szyć taki dowiązywany, w twoim przypadku wystarczyłoby dobrać kolorystycznie materiał ;)
chyba marzena pytałaś o aplikację - zedytowałam trochę motyla z grafik google, jest naszyty maszynowo i ozdobiony, w żadnym razie nie kupny ;)
witamy biedroneczkę
sallis buziaki dla D. :*

tak jak izuniek stwierdziła, słońce boooooooooskie - korzystać mamusie korzystać :D

hej! ja tylko tak samolubnie dzis bo D. spi a ja chce prace pisac

no wic Dawidek wybral wczoraj od razu rozanic a za chwilke do drugiej reki wzial kieliszek i na ksiazke ani kase nie spojrzal:)

Witam :)

Dziękuje za miłe przyjęcie :)

Skoro zostajemy tu na dłużej :-) to się pokarzemy :) Zobacz załącznik 441677

Pisałyście o nieprzespanych nockach...ja od ponad 7 miesięcy cierpię na chroniczne niewyspanie
laugh.gif
My cały czas jesteśmy na cycu, no i tutaj jest cały problem. Gabrysia potrafi obudzić się w nocy nawet 8 razy - Masakra. Właściwie to jak budzi się co 2 godziny to jestem szczęśliwa. Nie chce smoczka ani butelki - traktuje je jak gryzak i się w nocy zaczyna nimi bawic, więc wolę w ogóle ichnie dawać i temat opiera się o cyc :/ Nie wiem czuje się bezsilna.

Współczuję wszystkim mamom ząbkujacych bąbelków :)

U nas pierwsze pokazały się po 4 miesiącach - niezłe mamy tempo, bo już mamy ich 4,5 :) (dwie dolne jedynki, górna lewa jedynka i dwójka oraz kreseczka w miejscu prawej górnej jedynki). Ząbkowanie to u nas drugi ciężki temat. Próbowałyśmy Dentinoxu, Bobodentu, Tantum Verde, Camili oraz Dagomedu 44- homeopatyczne granulki wszystko można między książki włożyć - NIE DZIAŁA. Ale damy rade dziewczyny :) na szczęście to nie będzie wiecznie trwać :)

zawalka dziękujemy :) faktycznie jak je wybierałam wydawało mi się strasznie oryginalne :) (nie znałam żadnej Gabrysi) a po porodzie to już trzy poznałam - nawet w styczniu moja sąsiadka urodziła Gabrysię :) Ale i tak imię polecam :) Mam pytanko, skąd jesteś - bo mam wrażenie, że się już spotkałyśmy :-) (patrząc na Twój avatar)

katoryba dużo zdrówka dla Twojego maluszka :)

marzena86
to mamy małe księżniczki w tym samym wieku :) super. Na porodówce pewnie się nie widziałyśmy (a szkoda), bo rodziłam w Sulechowie (z wyboru) - tam miałam lekarza prowadzącego ciążę.

Beti
powodzenia w pisaniu pracy :) - magisterska? Wszystkiego naj dla Dawidka z okazji ukończenia roczku :)

Ostatnia edycja:
dominika :*

marzenka -
to Ci Majcia:) ja bym nie powiedziała złodziejaszek, bardziej że stanowcza kobita rośnie, potrafiła postawić na swoim.

witajcie! Kiedy te zęby w końcu wyjdą? Jestem bliska zwariowania.. powiedzcie mi moje kochane, czy od zębów może być rozwolnienie u dziecka? tzn takie rzadkie kupki? uhh..

Buziaki dla D:*

Biedroneczka witaj, jesteście przepiękne!

To z Dawidka niezły ksiądz będzie, hihi!

Marzenko moja też zabiera wszystko, co jej się akurat spodoba :D

Witajcie zmęczone kobitki po wekeendzie,a z tego co wiem to na wekeend się wypoczywa.No ale skądś to znam :-D Ja również zajechana
Całuski dla Dmininiki na 9-mcy :*

zawalka-sparing to mecz towarzyski bez punktów dla wygranej drużyny-inaczej mówią sprawdzenie która drużyna lepsza i nad czym trzeba jeszcze popracowac- doszło do tego że my mamy sporo do nadrobienia :szok:

biedroneczka-witaj ;-)
marzenka-ładne rzeczy dzieją się na basenie :) to jak zabraknie zabawek to wiem gdzie się zgłosoic :-D
beti-to impreza się udała-a plecy bolą bo...???
nnita-jak po urlopie u rodziców. Dalej J.daje ci popali w nocy-z tego co czytałam :( Oj bidule dwie Oby szybko przeszło:cool2:
outstanding-mogą :)
Resztę mamusiek pozdrawiam gorąco

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry