reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

ależ Dominiczko! umknęło ciotce x9 więc całuję razy 9+1 w zamian za to :* :* :* :* :* :* :* :* :* + :*

zawalka - 2 dni nie byliśmy na spacerze, wczoraj byłam z nim na balkonie z 15 minut, dzisiaj byliśmy autem w mieście i chodziliśmy w mt między sklepami.
Z 3-5-7 chodzi o to, że jeśli młody płacze to wchodzisz po 3 minutach, uspokajasz itd, wychodzisz. Potem wchodzisz po 5min, potem po 7, po 10 i powtarzasz kolejne po 10 min zawsze a nie po 13 czy 15min.

Izuniek - a co to jest to usg z dopplerem? a jak naczyniak? jakoś mocno się powiększa?

Marzena - jakiego mieszka? o co kamansik?
a z Majci niezłą sztuka - potrafi postawić na swoim ;P Bolo poprzednim razem przykleił się do czerwonego kółeczka ale akurat szczęśliwym trafem zabrałam jego podobne kółko z domu i zamieniłam szybciorem :)

nnita - ja też zamierzam dorobić kapturek - myślałam, że zrobię to dzisiaj ale nie pobrałam wymiarów więc dzisiaj uszyję tylko torbę.
Oby zębol szybko wyszedł!

Beti - no to rośnie nam ksiądz lubiący zaglądać do kieliszka ;P

Biedrona - Gabi jest śliczna :) biedne Wy z tymi zębiskami - oby się szybko przebiła ta jedynka!

outstanding - luźne kupki to jak najbardziej jeden z symptomów ząbkowania ale nie tylko...

Jutro idziemy do dermatolog a w końcu. Do tej co polecałyście w mrowisku - Zbierskiej. Dziadki zaangażowane w system kolejkowy :) a na środę zapisałam go do Szumkowskiej - niech się wypowie bo już sama nie wiem czy nie powinna tego zrobić. A i dodatkowo chcę spytać o jego nóżkę bo prawą wewnętrzną część podeszwy stopy stawia tak do wewnątrz bardzo. Niech oceni czy to jest normalne bo się naczytałam oczywiście, że operacje itd...

reklama
biedroneczka - witaj! śliczną masz córcię :)
nnita - zazdroszczę zdolności krawieckich. myślę że spokojnie mogłabyś to robić zarobkowo bo masz talent!
marzenka - u mnie też masz mieszka :) ale ja to przeleję, żeby nie musieć pamiętać. a Majcia pewnie tylko pożyczyła. pobawi się i odda :) a hipcio jest najfajniejszy więc się wcale nie dziwię :)
katoryba - przepis na zachwalane kubusiowe poproszę wrzucić :)
izuniek - czyli jak on (lekarz) tak spokojnie podszedł do tematu to nie ma się co martwić na zapas? trzymam kciuki, żeby było ok :)
beti - to się rozpędziłaś z tą pracą :) ale dobrze - trzymam kciuki żeby szło szybciorem :) fajnie że się urodzinki udały :) nie dziwię się że padasz - naszykowałaś się.

kurcze jak się nie pisze na bieżąco to potem ciężko ogarnąć.

dziękujemy za buziaki :) tzn ja dziękuję :) bo mogę całować do woli :)
niemożliwe to jest ile nowych umiejętności w jeden miesiąc zdobyła Dominika! chyba najbardziej rozwojowy. w ciągu miesiąca zaczęła siadać, raczkować, a od trzech dni też wstaje przy czym się da. chodzi wzdłuż kanapy. normalnie szok :) niewspomnę ile rozumie, bo mnie samą zaskakuje każdego dnia :)
tylko spać nie chce diablica czym mnie wykańcza. no ale nie ma chyba dzieci idealnych ;))

a i właśnie - przeczytałam szumkowska to mi się przypomniało ;)
10,450 kg i 72,5 cm
teraz to już wszystko :))

Ostatnia edycja:
biedroneczka- witajcie śliczne dziewczyny. Z jednej strony współczuje wam pobudek, z drugiej- jak ja bym chciała karmić...

my jutro się rozstajemy z Wojciem na cały dzień:(( siła wyższa, trzeba stypendium i przedłużenie załatwić... jak ja nie lubię go zostawiać:(

ja na szybko ;)
domi buziak dla was od nas! 9 miesiecy kiedy to zleciało....
biedronko witaj! ja też w sulechowie rodziłam swoje lipcowe dziecko -wspaniały szpital i doskonała opieka :) gratuluje ząbków!
oleczka fajnie było cię na "szybko" zobaczyć ;)
i ja poproszę o przepis na kubusiowe ciacho!

ja tak na szybko bo oczy się już kleją..
sallis dzięki za miłe słowa :)
oleczka jutro liczę na spaceros :)

moja J. od dziś jeździ nowym dyliżansem!! tadaaa!! spacerówką!! :D ona już taka dorosła :D

kilka dni temu ważyłam małą - 6880g - nadal trochę większy kurczak :p

pozdrawiam

Izuniek my jesteśmy z Osiedla Leśnego :)

Siwa nie martw się, że nie możesz karmić cycem, niestety nie zawsze wszystko jest zależne od nas :( Najważniejsze, że Twój maluszek dostaje Twoje mleczko - choć wierze, że walka z laktatorem nie jest łatwa...Czasem dzieci obrażają się na cyca, bo z butli łatwiej :)

Szczęsliwa
mamy tylko 1 tydzień różnicy między naszymi skarbami :) rozminęłyśmy się w takim razie :). Masz rację, szpital w Sulechowie jest super - POLECAM, szczególnie teraz na nowym miejscu. Po prostu tam czynią cuda :-) uratowali mój poród SN :) przed CC.

Moja Gabi już śpi - dostała Sinlac ze śliwką i cyca - a i tak pewnie o 23 się już obudzi na kolejnego cyca...ahh to idę pod prysznic.

Kolorowych snów :)

masz racje sulechów to szpital jak z bajki! opieka fachowosc lekarzy podejscie no i nówka szpital z doskonałym sprzetem -a kto był twoim lekarzem prowadzacym? ja miałam Magdziosz ;) i ja to w ogóle zachwalam-dwie ciąże prowadziła mi-jedną z problemem druga normalna-i zawsze mogłam na nia liczyc o kazdej porze dnia i nocy

biedroneczka- z tym ściąganiem to nie jest tak różowo, w ciągu dnia może znajdę ze 2razy czas żeby ściągnąć więc mały dostaje niestety więcej sztucznego niż mojego. Pocieszam się tylko tym że przy następnym będe wiedziała jakich błędów nie popełniać.

Miłego wieczoru z niektórymi mam nadzieję do zobaczenia jutro

reklama
Do góry