reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

no to widze ze nie tylko mojemu dziecku trzeba zajac rece przy przewijaniu :)

anias - majka tez jadla bepanthen dlatego teraz do reki daje jej puste pudelka :)

izuniek - trzymam kciuki aby to nie byla ospa

my dzis ciut lepsza nocka a za to na spacerze nie chcialysmy spac :)

reklama
emri - mi też już uzet depcze po piętach:/ ale jedno zaliczenie zdobyte:) chociaż dostałam opiernicz za to że dopiero teraz się pojawiam ale grunt że zaliczone:) we wtorek egzamin i zaliczenie, w środę kolejne itd. Na seminarium biorę przedłużenie sesji bo się za chiny przy tym kurdupelku nie wyrobię. Ale Tobie i innym studiującym jeszcze mamuśką życzę zaliczeń o czasie:)

Tak w ogóle to moje dziecko kocha Zieloną! Byłam 3 dni z małym u znajomych bo miałam te zaliczenia i bałam się że będzie dawał ostro tym bardziej że mają kawalerkę a tu się okazało że moje dziecko jest aniołem! Nawet w nocy jak się budził to nie płakał tylko postękiwał jak był głody. W dzień śpioszek w nocy śpioszek a w domu... ja się wybudził o 1.30 to dawał do 4.30:szok: A z pobytu w Zg najśmieszniejsza była kąpiel małego.... w zlewie:-D

Ząbkującym ząbkowych sukcesów,chorowitkom zdrówka i wszystkim miłego dzionka:)

Hej ho wieczorowo,

ale tu pustawo...
Diagnoza: NIE OSPA :D:D:D:D a "tylko" atopowe zapalenie skóry, zero nabiału :( ale po skończeniu roczku mamy powoli próbować podawać... trochę ogranicza nam to dietkę, cóż... I musimy zwlaczyć łuski na głowie, bo się przy okazji pojawiły...
Waga wskazała 9,1 kg (800g w miesiąc!) i 75 cm :) Rośnie bestia!

izuniek alez Lenica urosla!!! gratuluje:) dobrze, ze to nie ospa! a azs to moze byc od nabialu tak? a jak te miany na skorze wygladaja? bo w sumie u nas mlody tez ma od jakiegos czasu takie suche miejsca na udach i miedzy lakciem a ramieniem.

siwa to cie Wojtus zaskoczyl:) myslalas, ze bedzie dawal czadu znajomym nad uchem a tu takie zaskoczenie:) kapiel w zlewie, zabawne! zycze zeby na uzecie lagodnie cie potraktowali i trzymam kciuki za zaliczenie egzaminow!!!!!!

hey!
anias ja na pewnym wątku mam kilku małych fanów sudocremu ;) mądre dzieci po sudocremie rosna :-)

siwa bo masz synka któwy wie jak sie w gosciach zachowac! brawo dla zdolniaszki!

nita jak gorączka to zaraz się ząbki pojawią wyczekuj! wyczekuj! pewnie lada moment

izuniek współczuje azs trzeba restrykcyjnie diety pilnowac i ubranka prac osobno-ale dobrze że to nie ospa a i córka super urosła!

a my na całego przemieszczanie się....więc wesoło w cholerkę! ;) szkrabek taki kochany za serce mnie chwyta spryciol mały :D

izuniek - wow swietnie przybrala :) no i dobrze ze nie ospa, choc lepiej zeby i tego azs nie bylo :(

beti - maja tez ma takie dwie suche plamki jedna na udzie druga na kolanie i jak pytalam ostatnio pediatry to powiedziala zeby sie nie przejmowac, ze skora jeszcze nie dojrzala i tak czasami reaguje

Hejo:) Ja wzięłąm dziś urlop, zeby się uczyć:) I co? znowu jestem na BB:)

Izuniek dobrze, że na wczesnym etapie wiecie, ze to azs, kremiki na pewno pomogą! Lencia podjadła przez ten miesiąc:)

Beti Filipek też ma takie szorstkie pkamki, smaruję mu maścią z wit. A, ona ładnie natłuszcza i po sprawie. Pediatra mówiła, ze to nic groźnego.

No to lecę:)

Juhu,
Ale przymroziło dzisiaj :) huuuura wytnie nam bakteryje :) Weekend też ma być mroźny hehe tylko żeby jeszcze śniegiem sypnęło to w ogóle wypas :)

emri - ucz się babo! ucz się ucz bo nauki to potęgi klucz ;P tak się pisało w pamiętnikach w podstawówce ;P

marttini - co z Tobą? Wszystko ok? Leń się włączył?

Te suche plamki to chyba każdego malucha dopadają czasem. Nie wiem jakimi plamkami objawia się azs... ale Izuniek - po czym pediatra to orzekła? Ty pisałaś, że to po spagetti a ona kazała mleko odstawić? hmmm...

Bolo z kolei ma na nodze od ok 2 miesięcy takie kropki, które smarowałam różnymi rzeczami albo niczym i ciągle jest. Po namoczeniu w wodzie się bardziej uwidacznia. Lekarka mówiła, że to nic złego, na pewno nie alergia - może kontaktowa jedynie. Przepisała nam maść robioną natłuszczającą - będzie na wszystkie takie sprawy do natłuszczania. Muszę ją dziś w końcu zrealizować :/
Bolo urządził dzisiaj pobudkę o północy. Dostał Dentinox i zasnął ale o 2 zachciało mu się znowu czegoś, więc dostał mleko i spał do 6:30 kiedy to zaczął sobie śpiewy urządzać. Wstajemy a tu cały mokry -zesikany. No i tak rozpoczęliśmy dzień. W sumie dobrze bo chciałam tak zrobić na próbę przed niedzielą, bo chcę żeby przed basenem się wyspał. No i teraz chyba zasypia :)

Aha co do tych pieluszek - ja już pojęcia nie mam co mu na noc zakładać. Kupiłam ostatnio rozmiar 4+ na próbę z rossmana i dały radę, więc kupiłam promocyjną paczkę w tesco huggiesów 4+ ale już kolejna sztuka nie dała rady. Sleep and play 4 też nie dały rady. No i dady 4 też. Co ja mam mu 5ki kupić? One są od 12 kg przecie a młody ma 10. Macie jakieś super rewelacyjne do polecenia na noc?

Dominiczka :* x 8

Ostatnia edycja:
jeju Domi stara ciotka zapomniala :) buziaki sloneczko

ktoryba - bo sleep and play to tylko play :) maja mniejszy wklad chlonny i niby max do 9h sa, my na noc dajemy te zielone pampersy a w dzien co popadnie ;)

reklama
hej ho,

a L. postanowiła się wybudzić, gdy my się kładliśmy, na dodatek dwa razy porządnie obiła sobie głowę o zagłówek, bo pcha się w górę łóżeczka cały czas. Ciągnięcie mleka ją wyciszyło, 100 ml wystarczyło i do rana już spała!!! Teraz też w spokoju odpłynęła na drzemkę :)

Co do rozpoznania, że to azs. Już od jakiegoś czasu na buzi, wokół ust jej się skóra wysuszyła i czerwieni się. Na ramionach ma też takie miejsca, gdzie w formie koła wyszło uczulenie jakieś, takie szorstkie, jakby zagęszczona kaszka (nie wiem jak to opisać:/) A teraz, po tym spagetti, głownie pod pieluchą, na karku i dekolcie, a potem też na brzuchu i plecach wyskoczyło mnóstwo czerwonych placków (taki marmurkowy wygląd w barwach skórno-czerwonych, trudno się wysłowiczyć, by wam na wyobraźnie zadziałało...). Ja już nie pamiętam, ale w składzie tego dania było coś z mleka, jakiś ser... Bynajmniej postarać się musimy, by szybko pozbyć się tych oznak reakcji skórnej. Dziadków trzeba wyszkolić, by chlebka z masłem nie podawali... Makarony jajeczne odpadają :( Będzie na pyrkach rosła kobietka hehe...

Katoryba - a Bolo dużo przed snem pije? Bo L. wypija czasami nawet 250ml mleka na kolacje, w nocy do 180 ml (chyba, ze jeszcze drugi raz, to + max 150ml) i ma pełniuchną pieluchę, ale nie wylewa się z Dady...

Dominisia - to już 8 miesięcy!!! Kiedy, no kiedy to przeleciało??!! :-* :-* :-*

Do góry