reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

Izuniek - dużo pije - na noc 250ml mleka + nad ranem drugie tyle no i się wylewa bo jak wstajemy to już przelane :/ a jak nie przelane to taka cegła, że zabić nią można

reklama
Dominisia buziaki dla ciebie kochana!

katoryba to dawid tez ma takie suche placki. smarowalam roznymi kremami i jest lepiej dopiero po kremi ochronnym bambino:) ladnie natluszcza:) ale jaja u was z tymi pieluchami! u nas i dada i huggisy i sleep & play daja rade. ale wiesz moze warto sprobowac tych od 12kg bo my zawsze na pieluchy wieksze przechodzilismy wlasnie okolo 1,5-2kg wczesniej niz na opakowaniu napisane. pielucha powinna byc w miare wysoko na plecach i brzuszku i powinna miec duzo miejsca miedzy nogami i siegac prawie do kolanek.

izuniek no to teraz musicie sie pilnowac z dietka:(

kurcze nie mam czasu teraz by nadążać za Wami.. Malutka 3 noc z rzędu gorączkuje. W dzień też nie lepiej - płacz, marudzenie, podsypianie. Nie mogę jej na moment zostawić, chusta mnie trochę ratuje. Rano byłam u pediatry by wykluczyć inne cholerstwa, no i pediatra nieco powątpiewa by to zęby były. Do badania poszedł mocz.
Naprawdę serce boli gdy takiemu maluchowi coś dolega.. a większość z Was już trudniejsze sprawy przechodziła bądź przechodzi. Na serio współczuję..

Nnita zaraz będzie dobrze! Dzieciom szybko się zmienia:)

Katoryba Filo też pił tyle mleka, ale mu ograniczyłam do 210, wg przepisu na opakowaniu. Je kaszki, nabiał-wapnia mu nie brakuje. A pieluchy u nas spoko, nic nie przemaka, jesteśmy na 4. Rano jak Filcio wstaje to pije mleczko i na nocniczek. A Bolcio to widzę rozbestwił się z tym mleczkiem:)

U nas z pieluchami tez problem jak mala sie przebudza w nocy kolo 2 to obowiazkowo zmiana pieluchy. I kombinujemy ja daje pic a Michal przewija albo na odwrot. Tylko ze nasza mala bardzo duzo pije, i to przy usypianiu;/

Buziaki dla Dominiki;)

Izuniek wspolczuje azs:( nas nie bylo na wadze bo auto cos nie teos bylo hihi we wtorek skoczymy;)

nita dobrze widzę?dwa ząbki!!!!!! jaaaacie gratuluje dzielnej córeczce!!! a ty co sie nie chwalisz zabkami że już wyszły!!!!

temu ja na zęby nie czekam z córą miałam hardcooor.....teraz im pozniej tym lepiej...

i dla domi buziak na 8 miechów!

Dominika dziękuje za całuski :) kochane jesteście, że pamiętałyście :)
i ja się pytam kiedy to zleciało?!

w ramach dzisiejszego "święta" dominika dostała 2 kostki gorzkiej czekolady :) tak cmokała że hej ;) zaraz wrzucę zdjęcie jak to wyglądało :)) nawet w dziurkach od nosa była czekoladka :)
mam nadzieję że jej nie poszkodzi...

dziecko dziś zrobiło psikusa mamie i popołudniową drzemkę trzasnęła 2,5 h!!!!!!!!!!!! tyle to jej się chyba nigdy nie zdarzyło pospać ;)

u nas wszystko na głowie stanęło bo A. zaczął pracować :/ muszę od nowa ogarnąć dzień sama :( a tak było fajnie ostatnio...

vii - dawałam trochę mleka krowiego przed chorobą - mieszałam mm i z nim ale w trakcie i po chorobie przestałam i jakoś tak daję teraz samo mm. Poczekam jeszcze trochę chyba.
Mojej siory córa zawsze piła 180ml na noc - kilka razy zdarzyło się 210ml. I do teraz tak ma a ma 3,5roku także spoko :)

nnita - cierpliwości!!!!! oby już było tylko lepiej!

emri - o której Filo wstaje?

sallis - a widzisz dziecko jednak może tyle spać :) poukładania na nowo życzę :)

kurcze może faktycznie za dużo mu tego mleka daję? ale co zrobić jak chce tyle? dzisiaj dostał 210 i nie żądał więcej ale chyba dlatego, że niedługo przed tym zjadł deserek. Ciekawe, o której urządzi pobudkę - ostatnio znowu mu się pokićkało wszystko... zwiastuję zęby
to wcześniejsze wstanie o 6:30 zaburzyło dzień - drzemka między 10 a 11:30 nie starczyła do wieczora i było marudnie więc położyłam go o 17 na godzinkę i potem jak trzeba było wstać to wielki lamet, łzy z oczu i nic nie mogło uspokoić - nawet ukochany telebim na tesco! deserek trochę załagodził sprawę ale książeczka o owocach musiała być otwarta na arbuzie bo jak nie to ryk i łzy. Więc kąpiel, mleko i ciąg dalszy snu. No i dalej nie wiem jak to zrobić w niedzielę...
Chyba trzeba kupić jednak te 5tki (szok) myślałam, że tego numeru nie doczekamy i od razu będzie nocnik tylko. Ale z nocnikiem przyznam idzie nam już całkiem całkiem. Zawsze dużo nasika i sam wstaje jak zrobi :) a jaką ma radochę z tego! że kupkę robi się na nocnik to wie bo pokazuje gdzie i idzie do niego nawet z innego pomieszczenia. Ale jak tą kupkę zrobić żeby zdążyć tam to już gorzej. Jak widzę, że robi i pytam czy robi kupkę to sam idzie w kierunku nocnika ale już zwykle za późno. Dzisiaj się udało :)

Cudny mrozik dzisiaj był :) 2h spacerowaliśmy :)

Pochwalę się, że zakupiłam materiały na mei tai :) strasznie się cieszę i nie mogę doczekać efektu moich wypocin ale to jeszcze pewnie duuuuużo czasu minie. Mimo wszystko - napaliłam się :)

Dominisia - duża dziewczynka już jesteś:):*

Beti - z tymi pieluchami to mnie zagięłaś że 1,5 kg wcześniej niż na opakowaniu, Wojtuch ma 6kg a ja ciągle wykańczam zapasy dwójek, nic dziwnego że pieczątkuje kupką bodziaki!

Powiedzcie mi dziewczyny czy któraś ma może na zbyciu laktator elektryczny i chciałaby go sprzedać? Nowy jest strasznie drogi:// Bo narobiłam sobie tym dokarmianiem biedy. Wojtek ssie cyca dopóki mu szybko leci jak się kończy fontanna i trzeba mocniej possać to histeria i butla idzie w ruch. Wczoraj to już się poryczałam. Jak będe mieć drugie dziecko to już nie popełnie tego błędu i 1000 razy się zastanowię zanim sięgnę po butelkę, teraz to już chyba po ptokach ale szkoda mi pokarmu i ściągam, z tym że manualny to udręka i strasznie długo to trwa. Elektryczny jest chyba szybszy prawda??
chciałabym jeszcze kilka miesięcy się przemęczyć chocby laktatorem byleby miał chociaż troszkę mojego mleczka dziennie.

reklama
katoryba - no to moje gratulacje za decyzję o szyciu MT :) sama jestem ciekawa efektu końcowego :)
a z ciekawości - gdzie kupowałaś materiały? bo mi się włączyła faza szycie, póki co robię rozeznanie i zobaczymy czy na zapale się nie skończy ;)
nam też nie wytrzymują pieluchy całej nocy (12h) i przy którymś przebudzeniu (bo mamy ich sporo do wyboru) robimy szybkie przebieranie tak jak karolq na śpiocha w trakcie jedzenia ;)

siwa - nie zazdroszczę ściągania :/ kurczę to jednak wygodne jest wyciągnąć cyca i po sprawie. no ja laktatora elektr. nie mam, a jak od czasu do czasu mam ściągnąć ręcznym to mnie trafia i klnę pod nosem.

Do góry