reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2011

Dzień dobry:)

Zazdroszcze Wam laski tego zacięcia prezentowego:) Ja jeszcze nie wiem co a to już teraz;/

U nas standard wstajemy o 6, dziś znów spała 20 minut i o 19 odpłyneła.

Zawalka w sumie jakoś 2 dni nam wystarczyły. Zmieniłam jej porę kolacji do tej pory jadła butlę i zasypiała a teraz zaraz po kąpieli daje kaszkę łyżeczką, chwilę posiedzi z nami i odnosimy ja mówiąc dobranoc, rano się pobawimy itp. Pierwsze dwa dni nie wojowała długo teraz już wie że o 19 idzie ać i już.

Beti oby D. zaskoczył Ciebie przy pobieraniu jaks nas B:)

Miłego wieczorku babeczki!

reklama
Hejo:) Ja ostatnio bez sił...chyba jesienny spadek formy:/

Na dzień babci i dziadka strzeliłam Filciowi fotkę, obok dorobiłam wierszyk, wydrukowałam to i do ramki. Bardzo fajnie wyszło:) i koszt mały, bo tylko za ramki do zdjęć:)

Beti jak już Dawidka trzeba kłóć to dopłać i zrób mu co się da z tej krewki, po co za chwilę robić dodatkowe badania.

Katoryba a wiesz, ze Filcio też ma tak z jednym paznokciem na kciuku:) Ale ja to zlałam, mi też rozdwajają się paznokcie.

No nie mam sił na więcej, wybaczcie...

Buziaki dla wszystkich:*

coz na pobieraniu krwi byl horror:/ zadych zyl nie bylo widac:( w koncu znalazla sie malenka ledwo widoczna. pani sie wklula i jezdzila w srodku zeby cos znalesc i nalecialo tlyko kilka ml, ze starczy na morfologie:/ zaplacilismy jeszcze za zelazo i OB ale to innym razem tzreba bedzie. darl sie no ale to wiadomo:)

Juhu,
Beti - ufff i po wszystkim. Całe szczęście, że mnie nie było przy tym jak młodemu welfron zakładali w szpitalu. Starczy mi, że słyszałam jak płacze :/
W sumie niedrogo ten MT - myślałam, że ponad 200zł wyjdzie. Ja zbieram się do własnoręcznego uszycie ale zebrać się nie mogę...

Marzena - nasza rąsia (a w zasadzie to już ręczysko jest) wyszła w miarę, trochę rozmazana ale co tam :) i dodatkowa do albumu na kolejny rok :) A i jeszcze zmodyfikowaliśmy kaczuszkowe zdjęcie na zdjęcie z kaczuszką na stojąco przy miarce wzrostowej z żyrafą :) w za dużej bluzie. Zobaczymy jak z niej wyrasta :D

Marzena, sallis, szczesliwa, zawalka
- spikniemy się na wspólny spacer :) może w poniedziałek?

Z nowości: Od dzisiaj Bolo umie naśladować krowę :)

cześć mamusie =)

zawalka niech Jachu wyskakuje z "noworodkowego" spania i "wjedzie na właściwsze tory" co by jego mama też należycie odpoczywała!!
vii no super pomysł na kartki =) nawałnica gradowa? - chyba przespałam :p
marzena to dlateeego na zaciszu cię nie było ;)
szczesliwa chłopak będzie z tych większych, co to kobiety dobrze się u takich w objęciach czują ;)
beti współczucia... ach te "krwiopijne" pielęgniarki :p
katoryba - Bolo krowę naśladuje? nieeeeeee no czad :D
oleczka moja Mała dziękuje Twojej Małej za wspólne wygibasy ;)

a z prywaty to póki co nowego ząbka nie ma, jest nowy.... kolczyk, w zasadzie dwa kolczyki ofkors. Tak na 7 miesięcy dostała. Nie żałuję. Mała miała przekłuwane uszy na raz, dwie kosmetyczki się tym zajęły, więc strach i nieco płaczu tylko razy jeden. Uszy zaczerwienione były może z godzinę. Przy przemywaniu woda utlenioną i kręceniu kolczykami Mała nie reaguje, czasami próbuje dotknąć więc jak widzę to póki co nie pozwalam. Byłam też przygotowana na trudniejszą nockę ale nic takiego nie miało miejsca.
Pamiętam że kiedyś już tu miałyście dyskusję o kolczykach u niemowlaków, jam tego poparciem.

pozdrawiam

ja odciski zostawiłam sobie na ostatnią chwilę :/ no nic jak jutro nam nie wyjdą to będę na łeb na szyję kupować prezenty dla dziadków :]

a kolczyki na roczek zafunduję dziecku :) tylko muszę iść do jakiejś obcej kosmetyczki bo jak ze swoją na ten temat rozmawiałam to była przeciwna. Nie że boli dziecko czy coś, ale ona swoim córkom nie przebija bo tak. Mają same chcieć.

hihi nita superowo :)

sallis no ja chyba tez poczekam az maja bedzie sama chciec, choc jak pojdzie po mamie to majac niecale 2 lata poprosi :)

beti wspolczuje :( my dzis idziemy pobrac krew :(

katoryba - fajny pomysl z bluza :) a spacer jak dla mnie pon pasuje :)

madzioszka - no beatka jak dorosla panna :) my poki co sie przytulamy przed snem, inaczej nie zasnie ;) no i niestety tylko mama nadaje sie do przytulania, tata jest zbyt zabawny ;)

milego weekendu babeczki

Weekendowo... Hej ho,

ach, pochwaliłam dziecię... Dziś o 2 było mleko, potem o 3 i po 4 jakieś niepotrzebne wybudzenia :/ a o 6:40 rozpoczęła dzień głośnym krzyko-spiewaniem :p Nie było mi do śmiechu po spojrzeniu na budzik...

Miłego!!! :)

nita super z kolczykami!

moja córcia prosiła mnie baaardzo długo bo ja pzreciwniczka kolczyków u dzieci az sie złamałam - machłam ręką a niech ma...i ma :) moja kosmetyczka rach ciach uszy przebiła nawet nie płakała -sama sobie kolczyki wybrała :) a w pzredszkolu to wszystkie juz maja kolczyki...troche jak dla mnie swiat na głowie staje bo ja sie dorobiłam dziurek w uszach na 23 lata :D

reklama
Do góry