reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

madzioszka kolejne zaby:) suuper:) oj wiem, ze sie martwisz, ja tez sie martwie:( my mamy skierowanie na morfologie podstawowa i bad ogolne moczu. dzic poloza mi doradzila zeby zrobic zelazo, OB i posiew moczu jeszcze bo sa bakterie, ktore wplywaja naprzemiane materii czy cos takiego.

oleczka mam zmowione mei tal woollmoolo. na poczatku lutego bedzie szyte jako prezent na roczek:) a ty juz sie zdecydowalas?

reklama
dzieki dziewczyny za pocieszenie :*

gogoja - tylko wlasnie Maja zaczela malo przybierac jak zaczela jesc dorosle rzeczy ;)

madzioszka - no bestia jest ruchliwa i strasznie zywotna, poza tym malo spi wiec ma duzo czasu na spalanie ;) a dostalismy tak jak beti morfologie i mocz. a zebow zazdroscimy i gratulujemy :)

beti - hmmm to moze tez zrobimy te dodatkowe badania...a tak w ogole to przypomnialam sobie jak ty kiedys wklejalas siatki centylowe z who no i tam na tej dla karmionych naturalnie majka wypada na 35 centylu

zawalka - no fakt dawno sie nie widzielismy...moze spacer w przyszlym tyg? a meza zazdroszcze :)

no a my chyba zaczniemy kaszke podawac, moze wtedy kluske utuczymy ;) a u nas kolejna nocka beznadziejna, wybudzenia co godz az w koncu wzielam ja do nas do lozka bo juz sily nie mialam zeby wstawac, no i pobudka na dobre o 6 :/ nie wiem co sie w jej malym zyciu dzieje ale ten tydz jest beznadziejny pod wzgledem spania.

milego dnia, snieg pada :)

Hej ho,

martwiącym się życzę spływu megapozytywnych myśli!!! :-)
Kordek - dziękujemy ;)

Lena się wczoraj za dnia porządnie chyba w dwóch drzemka wyspała i z dobrym humorem zasnęła w miarę szybko, choć ostatnio po odłożeniu jej do łóżeczka i wyjściu z pokoju rozlega się krzyk i wołanie o przytulanie, więc tulimy się do snu :p Zasnęła przed 20 i dopiero o 5 upomniała się o mleko i zasnęła cudownie do 7.45!!! Jak ja się rozespałam przez nią... (wiem, nie mam co narzekać :p)
Czekam aż znów postanowi się najadać konkretnie za dnia, by spać ciągiem do rana, bo już bywało tak faaaajnie....

Ciekawe czy dziś uda się wyjść na jakiś spacer...
Miłego piąteczku, to już weekend :)

Witajcie:)

Madzioszka - ile czasu Wam zajęło nauczenie samotnego zasypiania? Gratki dla Betki za zębula.

Marzena - możemy się w końcu spotkać na spacerku w nast. tyg. Teraz Jaśko przestawiony na wcześniejsze godziny spacerowania, to może się zgramy.

Sallis - czy Twój krasnal miał tylko jednorazowy wybryk z tymi 6 godzinami snu, czy teraz to norma? U nas bez zmian. Nadal mam w nocy noworodka:(

Czy jest jakieś lekarstwo na szybko rosnące paznokcie:)? Co drugi dzień muszę mu obcinać i coraz gorzej sobie na to pozwala.

I po śniegu...

Juhu,
zawalka - na rosnące szybko paznokcie działa czas :) od jakiegoś czasu obcinam jakoś raz w tyg chyba.
A jak MT? Usatysfakcjonowana? Papucie pasują?

Ja mam z kolei pytanie o rozdwajanie się paznokci - od ok 2mies. Bolciowi rozdwaja się paznokieć przy kciuku. Tylko ten jeden. Co z tym zrobić?

Marzena - zdałam sobie sprawę, że my razem na spacerze jeszcze nie byłyśmy! Przecież ja nawet nie wiem jaką furą Majcia jeździ :/ To samo zresztą dotyczy szczęśliwej... W przyszłym tyg koniecznie spacer razem!
No sama widzisz - Majcia jest drobna, więc nie oczekujmy że będzie na 90 centylu a 35 to i tak sporo. Bolcio chyba nigdy na takim nie był :) A dzień wczorajszy.... dziś będzie lepszy :)

Beti - super, że Dawidek pokochał cyca na nowo! A byłam przekonana, że do czasu dojrzewania mu się odwidzi ;) jednak z dzieckiem nic nie wiadomo... a jak w poradni? Dostałaś jakieś wytyczne co do jedzenia bez mm?
Ale fajnie, że będizecie mieć tego MT :) Ona ma świetne wzrozy. A ile kosztuje ten MT?

vii - co się nie odzywasz? Pochłonięta roczkowymi przygotowaniami?

Chciałam przestawić Bola na wcześniejsze spacery a tu po jednodniowej takiej akcji odwidziało mu się i zasypia znowu ok. 11 :/
Mi dziś oko skacze :| to chyba brak magnezu nie? Siedziałam do późna robiąc kartkę dla babci i dziadka od Bolcia :) Pozostało mi jeszcze wydrukować wierszyk i odcisnąć łapkę (zgapiłam od Marzeny ;)) zrobiłam nawet kopertę z gazety. Dla mnie to frajda robić takie rzeczy :))
Wczoraj przy tej lekkiej nawałnicy gradowej, która waliła nam po szybach Bolo obudził się spanikowany aż mi go szkoda było... a jak Wasze dzieciaczki to przyjęły?
Miłego wszystkim :)

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
katoryba - kurcze faktycznie :) no to trzeba nadrobic zaleglosci i uskutecznic jakis spaceros w nastepnym tyg. a mam nadzieje ze wam odcisk lepiej poszedl bo u nas to sie ciezko domyslic ze to reka ;) ale wierzymy w wyobraznie dziadkow

zawalka - no to jestesmy umowione ;) przy okazji obadasz spacerowke

sallis - powiedz mi czemu dzieci nie moga od siebie zgapiac tych dobrych rzeczy??? :) majonik tez super spal jak byla niemowlakiem :) w sumie to od wyjazdu na swieta sie tak spitolilo i wrocic nie moze na swoje tory ;)

my dzis ze spaceru zrezygnowalysmy, tak co chwile padalo ze spacer zaliczylysmy po sklepach bo trzeba bylo prezent dla mojej mamy kupic. tak btw looo matko ile ludzi w focusie, skad oni sie biora? :)

u nas dzis akcja pobieranie moczu zakonczona sukcesem:) jeszcze "tylko" pobieranie krwi:/

sallis koniecznie wpadaj na spacerek!

katoryba ja tez mam w planach laurke z odciskami:) ale zrobie dopiero w niedziele bo dzis juz nie zdazymy a jutro jade do poznania i wroce jak slonko bedzie juz spalo. a co do mt to jeszcz nie wiem dokladnie jaka cena bo szczegoly bede dogadywac jak babeczka z wyjazdu wroci. ale cos okolo 180zl.

Zazdroszcze zapalu robienia laurek itd;) ja to na latwizne ide kupilam ramki z glina i tam odciski robie z jednej strony raczka z drugiej stopka chociaz powiem zrobic odcisk w glinie to nie takie proste hihi;P

reklama
sallis w czarnej dupie macierzynstwa to ja od połowy grudnia jestem, dzis jak byłam na kontroli to mi sie wymckneło cos za duzo o jak lekarka popatrzyła:-D

katoryba ja z córa wychodza na spacerki a z małym kiszonka domowa jeszcze z tydzien i wracam z nim na szlak :)

ja na dzien babci dziadka mam kalendarze na cały rok ze zdjęciami dzieciarni juz wysłałam :)

a wracajac do lekarza mały to ma 8.200 i 74 cm
moja córka wazyła 8.300 jak miała 14 miesiecy -tak dla porównania....

Ostatnia edycja:
Do góry