reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

no nam tez kazali byc na 11:30 a miedzy Majka a Bolciem zdecydowana roznica :p hmmm ciekawe co im sie popitolilo. W sumie dla nas godz beznadziejna bo mloda wtedy spi...nie wiem czy nie bedzie marudna :/

reklama
hejka ;)

ja tak szybciorem tylko ...
do nas też dzwonili i też jesteśmy na 11.30 ale odmówiłam bo od lutego wracam na studia i większość niedziel mam niestety zajętych .... ale na następną turę się piszemy ;)

Witajcie:)

Ja tak szybciorem, bo Jachu wali w klawiaturę i ciężko pisać.
Do nas też zadzwoniła babeczka i na 11.30 mamy być.l
Lecimy na SPACERos.
póxniej cos noskrobi

vii a mowili Tobie jaki przedzial wiekowy?? Moze Kasi godziny pomylili bo dziwne ze Bolo starszak z takimi mlodymi heeh;) mi mowili ze na 11:30 mniej wiecej od 6 do 8 miesiaca

no dziwne dziwne bo ja też pytałam o przedział wiekowy i o godzinę jeszcze raz...
oleczka, salis - a jak wiekowo Wasze grupy wyglądały? chyba już pytałam kiedyś ale nie pamiętam :/

e: Dzwoniłam - pani jakaś "nie halo"... to pani kierownik tak ustalała ona nic nie wie itd. w grupie na 11:30 są dzieci: 4,5; 6, 7, 8 mies. no i my z tego co pamiętam a na 9:00 - 9, 10, 12 mies. jakoś tak. Możemy przyjść na 9 jak chcemy. A na 11:30 i tak można porozmawiać z instruktorem jak się chce chodzić. Także jeszcze się zastanowimy na którą.

Ostatnia edycja:
godzinę mi dobrą podali - do takiej grupy ktoś nas przydzielił nie wiem z jakiego powodu. Tylko ja naciskałam na wyjaśnienie dlaczego tak skoro tu dużo młodsze dzieci są i pani się mocno zamieszała - najpierw, że na 9 jest grupa kontynuująca naukę a potem, że ja jej podaję 3 różne godziny (czego nie robiłam) i ona teraz już sama nie wie :/ więc nie bardzo wrażenie na mnie zrobili pod kątem organizacyjnym...
Godzina mi w sumie obojętna - na 9 będzie kłopot żeby się tak szybko zwlec z wyra - niedziela i trzeba wstawać szybko... bo chyba o 7:30 będzie trzeba...

hehe - ja Wam dam leniuszka:) do pracy śmigam, dom, dzieci...staram się wpaść choć na chwilkę, ale pisanie jakoż zupełnie nie idzie;/ co tu pisać??? dzień jak co dzień:) Alcia raczkuje, śpi ślicznie tfu tfu od 18:40-19 do 6:30-7rano ( i tak i tak czasem musi być zbudzona o tej porze, bo Bartuś do przedszkola na 8śmiga) i śpi dwa razy w dzień teraz po1,5-2 godz. choć czasem i drzemka przed kąpielą się trafi, ale to tylko z poł godzinki do 40 min...jak nie pośpi to i z cztery drzemki się jej jeszcze trafiają... - sama się odstawiła od cyca - od dwóch tygodni nie karmię. Trochę walki było z nabrzmiałymi piersiami ale już jest OK - dobrze, że tak się stało bo niestety anemia się przypałętała i kiepskie wyniki elektrolitów. W przedszkolu będzie bal przebierańców - może macie pomysły jak fajnie przebrać "w coś" z niczego??? :):):) coś wymyślę:):) no i przygotowania do dnia Babci i Dziadka pełną parą:) ot i tak leci...sił nie ma, ale trzeba się sprężać i do przodu:)

Ostatnia edycja:
loooo matko.....matrini wyczyny spaniowe Alci to dla mnie jak jakies science-fiction :p ze tez 9 miesieczne dziecko tyle spi...cudo. No i fajowo ze raczkuje :) a bal przebierancow hmmm nie wiem co teraz u malych chlopcow jest na czasie :)

a tak z innej beczki...dostalam zlecenie z pracy na specjalna prosbe szefa i siedze teraz wieczorami i pracuje i normalnie jestem przerazona jak ciezko mi sie skupic i napisac cos konstruktywnego. az sie boje co to bedzie jak wroce do pracy...a to niby tylko pol roku w domu

reklama
marttini - to Ty jeszcze pracujesz? myślałam, że już nie... Alunia śpiąca królewna :) super :) i raczkowanie super :) a na bal przebierańców to może pirat? chustka na głowę, pociąć za krótkie spodnie i bluzkę, opaska na oko i domalowana broda i włala :) no i możesz jeszcze ptaka z papieru albo szmaciankę-wypychankę na ramię dokleić/doszyć ;)

Marzena - ładnie to tak mamuśce w urlopie mamuśkowym przeszkadzać? ;P ale serio to wiem o co chodzi... opieka nad dzieckiem odmóżdża? ;) minie jak wejdziesz w trybiki!

Do góry