reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Myślicie że zęby!!
Sprawdzałam dziąsła i nic nie widzę i nie czuje. A może katar pojawi się duzo przed wyzynaniem? Bo w sumie tak nagle pojawił się i to taki wodnisty...
katoryba- no i wracacie do normy. swietnie ulga dla Bolcia
emri- fajnie że Filcio kombinuje wkońcu duży chłopak :)
madzioszka- oj to kobitka ma energii... pamiętam że Lila też mi raz dała popalic i wcale w nocy długo nie spała :) tak czasem też bywa :) Siły dla mamuski :)

reklama
witam z pola bitwy!
oleczka zdrówka wam!
bolo gratulujemy ząbków!!!
nita gratuluje czworakowania!
z dzisiejszych nowinek do samodzielnego siadania doszło sprężynkowanie-ubaw po pachy mamy:-D mały gada też -piszczy a jakże: szczególnie pory nocne na rozwój mozliwosci głosowych sobie upodobał hehehe no i pełzamy-najlepiej w pogoni za starsza siostrą;-) więc podłogi juz na błysk musze:rofl2:
i tyle bp mam sajgon:-D

hejka ;)

beti też się martwię że zaniknie mi pokarm bo nie zawsze jestem w stanie ściągnąć.... ;/ w nocy z niej pije więc nie wiem o co kaman ;/ Dawidos widzę wybredny też jest, a najada się tylko z jednej

katoryba super że wraca wszystko do normy ;) GRATKI DLA BOLCIA ZA ZEBOLĘ ;)

emri Filcio czuję się już dorosły ;)superowo się roziwja

nita gratki za nowe umiejętności córy ;)

madzioszka Becik to mała atomówka ;) ładuję się energią słoneczną ;p

izuniek i jak tam po wizycie ?

salcia my też od marchewki zaczynamy ;)

szczęśliwa synuś twój to w lot wszystko łapie ;) Gratki za nowe zdolności ;)

U nas nocka istny horror B. budził się non stop ciągle był głodny, smoczek nie pomagał, wodą też nie dało się oszukać, mm też nie dobre tylko cycuś a w cycusiu braki i piski w nocy były nie miłosierne ;/ nie dziwie się w cele że był głodny bo w dzień nic prawie nie jadł do ok 14 ;/ dzisiaj tak samo ;/ już się boje jaka nocka będzie ;/ je i owszem ale nowości dzisiaj na marchewkę się tak rzucił że tylko łychom obracałam ;p a jak sobie mlaskał ;p na koniec ssał łyżeczkę licząc na to że coś jeszcze wydobędzie ;) kleik jest okej ale rewelki nie ma oj charakterne to moje dziecko ;p

lecę bo już krzyczy godomorrrrrrrrrrra

Witamy się późnym wieczorkiem bo mimo iż moj Wojtulec to gówniarz do waszych pociech czuje sie bardzo dorosly i chodzi spać po 23:/
z resztą dziś pojeździlismy bo rano z Żar do Zielonej, potem z Zielonej do domku i się wyspał w samochodzie. Druga opcja paskudnego zachowania to to że zwiedził dzisiaj dwa akademiki i chyba mu się życie studenckie spodobało.
Trzecia opcja już na serio to że 3 dni poza domem chyba rozstroiły dziecko na maksa:no:

Fajnie się czyta dziewczyny te wasze opisy postępów maluszków, już się nie mogę doczekać tego etapu u nas. Gratuluje zdolnym maluszkom:)) U nas póki co radość z uśmiechów przez sen i samodzielnego trzymania łebka jak leży na brzuszku:))

Poza tym u nas po staremu. Delikol w sumie nie wiem czy pomaga bo raz lepiej raz gorzej. Wczoraj bylo oki bo tylko raz mm w nocy poleciało ale dzisiaj to już histeria i cyrki przy cycu. Na początku rzuca się na niego jak wściekły a potem się zachowuje jakby się przed nim bronił:(( Wieczorem to znowu przegioł bo raz chce raz nie chce potem jak się powiesił to 1,5 h. Cycki oba jak flaki a ten dalej głodny i jeszcze setkę mm wytrąbił zanim dojadł, czasem się zastanawiam czy on ma w brzuchu coś oprócz żółądka??

A i pytanie za 100pkt!
Jest jakiś bardzo ograniczony czas na załatwienie becikowego? Bo miałam iść dzisiaj do Jurakowej po zaświadczenie i nie wyrobiłam się w czasie.

Miłego wieczorku.

siwa nie wiem ile jest czasu dokladnie al moja szwagierka zalatwiala becikowe po pol roku dopiero.

gogoja Dawidek z jednogo sie najada ale wiesz on juz malo je cycka, wiecej takich doroslych rzeczy:)

szczesliwa synus hej do przodu:) fanie!

Dzien dobry o poranku:D

medlujemy, że jak co dzień dziecina wstała o 6,15 ach te 15 minut więcej snu:) Ciekawe jaki będzie dzień pewnie jak zawsze ekscytujący.

siew@ a tego co pamiętam to masz rok od urodzenia dziecka.

gogoja no to B. studenciak nie za szybko:>? Zmiany miejsc mogą źle wpływeać na zachowanie dzieca alew domu powinno wrócicć do normy.

izuniek jak tam po lekarzu?

Vii Hani lepiej?

Martini wywołuję do tablicy jak samopoczucie?

Emri
no wiesz Filo to już dorosły facet czekaj a zaraz przyprowadzi Tobie potencjalną synową;p

Oleczka
wodnisty bez innych symptomów sugeruje ząbki.

miłego dnia laski:)

hejo,

Bolcio gratulacje chlopie i super ze na prosta wychodzicie

Madzioszka - no to widze ze Majka moze przybic sobie z Becikiem pione ;) bo my spalysmy wczoraj 2 razy po 15 min ;)

Beti - oby Dawidowi zostalo tak z tym spaniem, jak dzisiaj?

szczesliwa - twoj chlopina chce chyba moja mloda w kompleksy wpedzic :p musimy ich umowic niech ja poduczy troche bo np za cholere nie mozna jej przekonac do obrotow, tylko podciaganie do siedzenia jej w glowie ;)

ja tez po wczorajszym dniu wykonczona...od tych piskow glowa boli :p mam nadzieje ze szybko jej przejdzie ten etap, bo teraz znowu 3 dni same....

emri ja tez juz sie nie moge doczekac jak moj taki "dorosly" sie zrobi. poki co to taki niemowlaczek z niego jeszcze:)

marzena mlody dzis o 6 na jedzonko sie obudzl, sukces bo druga noc bez jedzenia! po jedzonku sac poszedl do 9.30 jeszcze.

vii ja pamiatm z urodzin jak Hania sobie sytkutowala glosno:) smieszne to bylo. moj niestety tez czesto jak robi cos fajnego to przestaje na widok aparatu:(

Juhu,
cosa - no jednak obyło się bez przetykania kanalika całe szczęście :)

emri - fakt, że po roczku jakoś inaczej się i Bolcio zachowuje. Baaaardzo dużo "czyta" ,sam bierze książeczki i obraca strony albo pokazuje żeby mu "czytać" obrazki. Więcej sam potrafi :) o matko przecież on zaraz do szkoły pójdzie! aaaaaaaaaaaaa

oleczka - ja tam specem od zębów nie jestem bo to dopiero pierwsze i u nas katar był razem z chorobą, zresztą wszystko na raz się zbiegło i nie wiem co było z czego i z czym związane...
A ja się też dołączę do pytania - dziewczyny u Was zawsze był katar przed zębem?

szczesliwa - gratuluje hophopów i robakowania :)

gogoja - ja też mu siałam szybko łyżeczką machać bo był nerw, że tak wolno podaję :)

siw@ - utrzymanie choć przez chwilę główki to meeeega wyczyn!!! łap takie chwile bo tak szybko dojdą nowe zdolności że nawet się nie obejrzysz!
Na becikowe masz chyba rok.

vii - Bolo też długi czas tylko wyrzucał wszystko z pojemnika ale od jakiegoś czasu też wkłada do :) nie ma mowy o sprzątaniu ale zawsze to coś :)

izuniek - jak nadmorska bryza i wieści medyczne?

zawalka , marttini, anias - do tablicy leniuchy!

U nas już chyba ok. Mam zamiar dzisiaj w końcu iść na spacer jeśli tylko nie będzie padało.
Dzwoniła do mnie pani z Dany. Jesteśmy w grupie 12-13mies na 11:30. Kurcze czyli sami... :( nie wiem w ogóle czy powinniśmy po tej chorobie... chyba w piątek umówię nas do Szumkowskiej jeszcze.

reklama
a do mnie nikt nie dzwonil jeszczeoooo juz dzwonil Katoryba mi kazali byc na 11:30 mowila babeczka ze beda tam dzieci od 6 tak do 8 miesiecy dziwne...

Ostatnia edycja:
Do góry