katoryba
Fanka BB :)
Cześć dziewczynki,
Ale Wam smaka zrobiłam tym mleczkiem co?
Moje leży schowane w torbie i czeka na użycie na porodówce. Jakbym nie wypiła to mężuś już się ustawił w kolejce do niego ;-)
Jestem właśnie po wizycie położnej. Zadzwoniła, że będzie za pół h (mogłaby trochę wcześniej dać znać, bo ja mokre włosy, lekki chaos w domu, itd) i przyszła za 15min
zmierzyła ciśnienie, tętno płodu (mały uciekał przed nią hehe), macica w tym samym ułożeniu co poprzednio. Poza tym mówiła praktycznie to samo co ostatnio - o pielęgnacji malucha a lalki nie przyniosła. Jak powiedziałam, że prałam wszystko w persilu sensitive to poradziła żebym wszystko jeszcze raz wyprała w proszku jelp albo lovela - typowo dziecięcym (nie wyobrażam sobie jeszcze raz tego wszystkiego prać, suszyć, prasować!), także zaryzykuję - jak będzie coś nie tak to wtedy wypiorę. Aha i na wyjście ze szpitala nie kazała kremować kremem na mróz tylko przykryć buzię pieluchą - żeby jak najmniej chemii dla takiego malucha. No to chyba wyjmę ten krem z torby...
Chciałam nadmienić iż manicure mi się zdezaktualizował
i zaraz wszystkie inne zabiegi też polecą od nowa... ech Bolcio - może lepiej żebyś już był :-)
anias - a co to za woda termalna co to ją masz na liście?
kolonizacja - to badanie na obecność paciorkowca
a wycieczką małego się nie przejmuj, mały będzie miał radochę jak się patrzy a z autobusami - jednak znaczna większość odbywa się bez żadnych problemów i tak właśnie będzie jutro :-)
emri - mój zestaw na wyjście podobny. Jedyne to zamiast bluzeczki mam taką bluzę z kapturem ale chyba ją odpuszczę i dam coś innego bo ten kaptur to za dużo (bo i cienka czapeczka i gruba i kaptur z kombinezonu i czapa ciepła -to mi się dzieciak zagotuje... kurcze poduchy do karmienia nie biorę bo mam tą wielką taką - musiałabym osobną walizę dla niej mieć ;-) mam nadzieję, że jakoś dam radę bez niej te 2 dni.
Beti - ja kupiłam podkłady poporodowe Belli w aptece. Są ciutkę mniejsze od tych, które mają w szpitalu (po ostatnim pobycie zwinęłam sobie jeden na wzór ;-)) są wielkie no ale cóż - ważne że skuteczne a nosi się je tylko kilka dni - później normalne podpaski.
Ale Wam smaka zrobiłam tym mleczkiem co?

Jestem właśnie po wizycie położnej. Zadzwoniła, że będzie za pół h (mogłaby trochę wcześniej dać znać, bo ja mokre włosy, lekki chaos w domu, itd) i przyszła za 15min

Chciałam nadmienić iż manicure mi się zdezaktualizował

anias - a co to za woda termalna co to ją masz na liście?
kolonizacja - to badanie na obecność paciorkowca
a wycieczką małego się nie przejmuj, mały będzie miał radochę jak się patrzy a z autobusami - jednak znaczna większość odbywa się bez żadnych problemów i tak właśnie będzie jutro :-)
emri - mój zestaw na wyjście podobny. Jedyne to zamiast bluzeczki mam taką bluzę z kapturem ale chyba ją odpuszczę i dam coś innego bo ten kaptur to za dużo (bo i cienka czapeczka i gruba i kaptur z kombinezonu i czapa ciepła -to mi się dzieciak zagotuje... kurcze poduchy do karmienia nie biorę bo mam tą wielką taką - musiałabym osobną walizę dla niej mieć ;-) mam nadzieję, że jakoś dam radę bez niej te 2 dni.
Beti - ja kupiłam podkłady poporodowe Belli w aptece. Są ciutkę mniejsze od tych, które mają w szpitalu (po ostatnim pobycie zwinęłam sobie jeden na wzór ;-)) są wielkie no ale cóż - ważne że skuteczne a nosi się je tylko kilka dni - później normalne podpaski.
Ostatnia edycja: