hej dziewczynki
a więc te bolesne, niereguralne skurcze obniżają dno macicy więc na tym etapie ciąży mogą sobie już być. Z małą ok,zapomniałam tylko o wagę spytac
obniżona aktywność malucha świadczy o braku miejsca na harce. Gdy jednak przez 12 godzin nie wyczujemy żadnego ruchu wtedy od razu szpital.
Dostałam skierowanie na usg jedno jadę zrobić do szpitala jutro następne przed kolejną wizytą, która 28 grudnia. Więc ktg 27.12. Dalej magnez łykamy i kontynuujemy dietę bezsolną bo mam obrzęki.
Kończę pakowanie torby do szpitala dla siebie. Na karteczce wiszącej na lodówce zapisałam rzeczy, które sa jeszcze do zapakowania. Pierwsza pozycja woda termalna i mleko w tubce, bo jak pisze katoryba po czekoladzie są zaparcia a bez zgłoszenia kupki nie puszczą do domciu:-)
W szafce przyszykowane leżą ubranka na wyjście dla Naduchny. Body z długim rękawem, śpioszki, spodenki, bluza, kombinezon ....kurcze zapomniałam dokupić ciepłą czapuchę
Ja parzyłam tylko butelkę, smoczka nie mamy a szczoteczki do włosków nie będę parzyć.
emri jak na uczelni? masz już spokój?
Katoryba co to za kolonizacja?
a tak z innej beczki , mam stresa ponieważ Misiek jedzie w środę na wycieczkę klasową do Berlina, w planach zwiedzanie Berlina, jarmark bozonarodzeniowy i 4-godzinny wypad do aquaparku . Tyle się teraz mówi o tych wypadkach polskich autobusów w Niemczech, że się boję. W środę to chyba zwariuję w domku...
dziewczynki jeśli , któraś chce to mam do oddania nieśmigane , nowe jednorazowe majtki poporodowe jedne rozmar M(52-100cm) 4 sztuki i drugie L(56-104cm),też 4 sztuki kupiłam je jeszcze na początku ciąży ponieważ założyłam iż więcej ciałka mi nie przybędzie:-)