reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

hej hej :)

buziaczki wczorajsze dla Beatki :*:*

Beti normalnie rozbroiła mnie waga tej dziewczynki! i rozumiem czemu nie dopisałaś komentarza :D ha ha ha! nikomu nie życzę takiego dźwigania ;)
i gratki dla Dawcia za zębolka kolejnego :)

izuniek - dużo dużo zdrówka dla Lenki!!! starczy już jej chorowania! wyczerpała limit na rok conajmniej!

ale pustki dziś. ale to dobrze, bo wczoraj nie było mnie i nie mam dużo do nadrabiania :))
byliśmy w odwiedzinach u rodziny i było naprawdę super. w sensie sprawowania się dziecka ;)
spisała się na medal! wczoraj - nie u siebie więc poszła spać o 22.20... ale nie marudziła przy tym więc luzik ;) jazda też ok - dziś wracaliśmy 2,5 h i całą drogę przespała, a w tamtą trochę spała, trochę się bawiła, tylko ostatnie pół godz było narzekanie - da się wytrzymać.
tylko nie mówcie jej że chwaliłam, bo pewnie następna wizyta będzie katastrofą ;)
ale chciałam pocieszyć Marzenkę :) może będzie fajnie a Maja spisze się lepiej niż sobie wyobrażasz? trzymam mocno kciuki żeby tak było :*
I przy okazji comiesięczne buziaczki dla Majeczki :*

reklama
Izuniek - zdrowia zdrowia i sily dla ciebie

Kolejnym miesieczniakom calusy :*

Sallis - Majcia dziekuje :) fajnie ze udal wam sie wyjazd, my niestety mamy 3 razy dluzsza podroz ;)

a u nas jakis tak kijowo :( nocka 4-ta z rzedu z przebudzeniem co 1,5h do tego mloda uznala ze drzemka na spacerze jest zupelnie zbedna przez co troche mamy rozwalony plan dnia i nigdy nie wiem kiedy bedzie chciala jesc czy spac :/ no i zielone warzywa sa fuj, brokul i szpinak laduja na brodzie. chyba wyciagniemy dzis spacerowke zeby jakos dalo sie wytrzymac na spacerze...

Ostatnia edycja:
Izuniek zdrowiejcie!
Buziole dla miesięczniaków!!

Zniknęłam na pewien czas, ponieważ nagromadziło się sporo problemów.. oby teraz już tylko lepiej było :)

sallis faktycznie optymistyczna wiadomosc:) gratki dla Diminisi za dobre sprawowanie:) a jak tam nocki? lepej?

izuniek sily i wytrwalosci!!! biedna Lenka nie moze wyzdrowiec:(

buziaki dla wsztskich dzisiejszych miesieczniakow:)

lece sprzatac:(

cześć wszystkim :D
My wczoraj z malą na pogotowiu wyladowalismy. Podejście tej pediatry mnie przerazilo dziecko mi kaszle leci mu z nosa a ona jak je osluchała to podsumowała krotko wszystko w porzadku i jak mama wyzdrowieje to dziecko tez wyzdrowieje.
Proszę podawać Calcium i syrop prawoślazowy i wietrzyć pokójj i nawilżać. Straszne babsko bardziej przejeła się moją zdrowa tarczyca która wydawała jej sie chora niż dzieckiem. Jutro idę do swojego lekarza bo mała mi ciągle kaszle i to jeszcze mocniej niż wczoraj. I jeszcze opierniczyła nas że podaliśmy małej czopek na zbicie goraczki bo jej zdaniem to za male dziecko.

Sorki ze tak o sobie ale jestem załamana tym strasznym kaszlem i katarem

całuski dla miesięczniaków :**
Zdrówka dla chorych
Snu dla niewyspanych
Cierpliwośći dla zestresowanych ... itd :))

Milych przygotowań do świąt to juz za 6 dni :)

Hejo:)
Widzę, ze choróbska nie chćą odczepić się od naszego forum:/ Zdrówka dla wszystkich!

Cosa zmień pediatrę jak taka dobita jest:) A Malutka da radę:) Jak obejrzy ją normalny lekarz to na pewno wypisze leki, po których od razu jej minie:) Smaruj jej pod noskiem maścią majerankową no i tyle razu omawiane tu inhalacje tez na pewno by pomogły-z samej soli fizjologicznej póki co. Po inhalacji wydzielina lepiej spływa i dziecku lepiej się oddycha.

Buziaki dla Wszystkich Miesięczniaków:* I gratki dla posiadaczy kolejnych ząbków:)

A u nas fajowy dzień:) To był dzień mamusi i synusia:) J nie ma, bo trafiła mu się przed świętami delegacja:/ Dopiero w środę ma wrócić:/ No ale wracając do tematu to pospaliśmy sobie do 8.30, potem śniadanko (Filo pożarł moje:)), zrobiłam śledziki, ubraliśmy choinkę:) Pojechaliśmy do fokusa po koszulę dla Filipcia, oj jak on wybierał:) Usiadł sobie na podłodze z tymi koszulami i wywalał je poklei na boki, do tyłu, ale miałam ubaw:) Potem wróciliśmy na obiadek i pojechaliśmy do sali zabaw. Kulki są beeee, ale za to tunele i samochodziki to jest to! Filuś zapierdzielał tunelem na kolanach, a ja biegałam to do jednej dziury to do drugiej robić mu a kuku! Ale kilka razy też moja dupcia prześliznęła się w tym tunelu:) Jednak się mieści:) Filo padł po kąpieli, nawet mleczka się nie domagał, ale mamusia oczywiście dała, poprzytulaliśmy się jeszcze i odstawiłam go do jego wyrka:)

reklama
Juhu,
Co wszyscy (włącznie ze mną) takie sprzątania dziś niedzielne urządzają? Czyżby nam mamom czasu brakowało? ;P

cosa - no i znowu negatyw dla pogotowia :/ jak najdalej od nich... oby jutro u Waszego pediatry wszystko było ok faktycznie.

:* :* :* dla każdej pannicy miesięcznej :)

Marzena - i jak w spacerówce?

emri - no faktycznie fajna niedziela mami-synkowa :) Filo jak nie facet - taki niezdecydowany na zakupach ;) w jakiej sali zabaw byliście?

U nas też dzisiaj już choina stoi a w zasadzie mini choina bo ma aż 90cm ;) reszta ozdób też już wisi. Lekko świątecznie się zrobiło :) Dzisiaj synuś był bardzo grzeczny (o dziwno) na swojej Mszy rocznicowej. Oj zbliża się ten roczek nieubłaganie...

Do góry