reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Izuniek współczuje, myślałam nawet żeby Was jakoś odwiedzić ale jak chorujecie to nie będę się zwalać. Nie bądź czarnowidzem. Może czas na innego pediatrę?

Casuski dla Lenci! zdrówka i zdrówka.!

reklama
Nie wydaje mi się, by pediatra tu zawiniła. Lena dostaje te same leki co w szpitalu, tyle że antybiotyk nie jest dożylnie... Zastanawiamy się czy nie iść prywatnie, by inny lekarz wydał opinię, ale słowa to jedno, a leczenie to drugie... Młoda przyjęła już wszystkie możliwe antybiotyki na zapalenie oskrzeli :( Tylko Zinnat podawany w szpitalu i po nim pomógł, na inne jej organizm reagował żle lub wcale.... Pozostaje homeopatia...

a może faktycznie idźcie to tego co Martinni polecała? szkoda pakować w bidule antybiotyki skoro i tak nie pomagają a wyjaławiają organizm?
Cierpliwości życzę i szybkiego powrotu na tory spacerowe!

Juhu,
Izuniek - biedna Lencia nie chcą się te choróbska odczepić :/ Dobrze myślisz - idź do tej homeopatki co marttini polecała albo do Węzowskiej co oleczka polecała - to poniekąd rodzina znajomej więc też mogę polecić.

Kurde Bolo jeszcze nie śpi :/ a chciałam o 12:30 wyjść :| Aha no i pytanie mam do Was: czy Wasze dzieci śpią przykryte? Bolo cały czas jest odkryty, jak go przykryję jak zaśnie wieczorem to po kilku godzinach znajduję leżącego w drugą stronę na kołderce. I od kilku dni jak próbuję go przełożyć i przykryć to rozbudza się i płacze jakbym mu nie wiem co zrobiła :/

u nas dzis rano mega zaskoczenie. w nocy mlody obudzil sie o 2 dalam mleczko i pozniej o 4.30 tez na mleczko na chwilke i jakiebylo nasze zdziwienie jak sie obudzilismy z mezam 10.40 a Dawidek dalej spi:) listonisz go w koncu obudzil;)

izuniek tez mysle, ze sprobujcie homeopatii. a ja zaraz zadzwonie do szwagierki bo jej kolezanka tez nie mogla corki wyleczyc i zapytam co w koncu zadzialalo.

katoryba u nas dalej mlody spi pod kocykiem i zawsze jest nim w kolo obwiniety:)

vii u nas tez ostatnio byla goraczka przy dolnej jedynce.

a zauwazylyscie moze, ze jedynki gorne szybciej rosna niz te na dole? w ogole mam wrazenie, ze te dolne rozna jakos krzywo...

Dobre wieści :)
Dłuższy urlop macierzyński dla mam z 2011 roku
Dodatkowy urlop macierzyński można przedłużyć od 1 stycznia 2012. Ale dwa tygodnie dłużej mogą zostać z dzieckiem w domu i te mamy, które urodziły po 1 sierpnia 2011.

Dodatkowe wolne na dziecko urodzone w 2011 roku

to dla tych które jeszcze o tym nie wiedziały.

My do lekarza dopiero na 16 30 nie dało się nic wcześniej takie kolejki a od 12 do 14 same wizyty domowe :(
Trudno poczekamy i dowiemy sie czegoś mam nadzieje co bedzie pomocne mojej malej na ten kaszel.
A z opini znajomego lekarza ale nie pediatry dowiedziałam sie ze kaszel moze byc od zbyt wysokiej temperatury w pokoju a mi sie wydaje ze nie mamy az tak goraco bo 22 stopnie
A jak by było malo z kaszlem to znów malej ropieje prawe oczko. Przemywam solą fizjologiczne i gazikami ale chyba to nie pomaga musze dzis sie dopytac co jeszcze moge robić .

Jak u Was z porzadkami i zakupami świątecznymi ja stoje w punkcie wyjscia czyli nic nie jest zrobione :)

Katoryba Becik śpi odkryta. Nawet jak śpi głęboko i ją nakryje to zaraz lata jej noga żeby ściągnąć z siebie. to daje jej cieplejszy bodziak i już nie będę z nią wojować:)

Beti zazdroszcze takiego spania:D

Hej dziewczyny!
U mnie świąteczne porządki jeszcze nie rozpoczęte, ledwo co miałam chwilę żeby chałupę ogarnąć, no i teraz neta włączyłam bo czytam o kolkach:/
Moje słodkie kochane dzieciątko dziś w nocy pierwszy raz tego doświadczyło:((
Masakra płakałam razem z nim, rano też się męczył bo kupki nie mógł zrobić, przystawiłam do cyca i uspokoił się i zasnął no ale kupki jak nie było tak nie ma:( Dziwne bo głownie pije moje mleczko, wczoraj mm tylko raz.
Biedne maleństwo aż mi się serce kraje jak myślę że taką bezbronną istotkę może coś boleć:(

No to tyle priva, miłego dnia wszystkim, sprzątającym wytrwałości, chorym zdrówka, ząbkującym szybkich ząbków, a kolejnym miesięczniakom (dziś tylko Lenka??) wszystkiego najcudowniejszego:*

reklama
zgadzam sie vii co do temp:) u nas mlody ma ok 20st. ja sama po sobie widze, ze jak mam rozkrecony kaloryfer to spac nie moge bo mam sucho w buzi i nosie. dlatego staram sie wietrzyc pokoj przed spaniem i pilnowac zeby wlasnie za goraco nie bylo.

Do góry