reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

reklama
Hej dziewczyny
Mamy z tym karmieniem coraz większy problem. Chcę karmić małego cyckowym mlekiem ale nam nie wychodzi. Za każdym razem jak karmię go cycem albo daje swoje z butelki od razu idzie w pampersa, possie 5-10min i rozwolnionko, reszta mu się ulewa w ogromnych ilościach, w ogóle mam strasznie wodniste mleko, po sztucznym tak nie reaguje. Na pewno nie jest to przez moją dietę bo bardzo się pilnuje żeby nie zjeść niczego co mogłoby mu zaszkodzić, już nie wiem co mam robić, to chyba nie możliwe żeby dziecko nie tolerowało mleka matki.

siwa radze umowic sie do poradni laktacyjnej albo do pediatry:) ja nie pomoge bo nie bylo u nas tego problemu. wiem, ze sa jakies zageszczacze do pokarmu alo co i jak to juz nie wiem. a to, ze dzidzia szybko robi kupke po mleku mamy to norma:) dzieci na mm maja troche inna kupe i chyba mniejsza czestotliwosc. mam racje butelkowe mamy czy nie?

vii ja bylam i zmoklam :wściekła/y:

Beti racja pozatym na poczatrku dziecko praktycznie po kazdym karmieniu kupalki wali:p

siw@ moja ulewala napoczatku to byla jej natura i tak bylo do 4 miesiaca pozniej zamiast mleka musialam dawac kaszke i jest juz ok.

Hej ho,

wczoraj młoda szalała "tylko" do 21... W nocy krzyczała przez sen... Na szczęście gorączki od 48h brak, katar w zaniku, tylko gardło czerwone i kaszel pozostały...
Minesota - mężu poszedł po szpitalnym leczeniu Leny na rozeznanie w sprawie inhalatora i wrócił z zakupem (jak to facet). Kupił w medycznym sklepie... Teraz pediatra mogła specjalne krople zapisać...
Szcześliwa - nie wiem czy u każdego lekarza można pożyczać, nasza nie proponowała tego nigdy...
Beti - co do kup po mm, u nas standardem były dwie na dobę, przy antybiotykach idzie ich więcej.
Siw@ - tak jak radzie Beti, umów się do poradni laktacyjnej ;) babka fachowo oceni Twoją dietę i mleko, z pewnoscią coś poradzi!
Marzena - ja bym chciała, żeby czasami to Lena wypolerowała podłogi...
Cosa - homeopatyczny spray Euphorbium jest na katar, można go w ciąży używać, więc może i przy karmieniu też...
Vii - nasza panna reaguje na swoje imię, ale ostatnio rzadziej, więc może to taki etap "olewactwa", gdy ktoś woła?:p Nie panikuj!

ja osobiście nie pamiętam jak było na mm z kupami:) może dlatego, że Becik od razu była butelkowa.

Beti u nas problemem była lekka anemia stąd ten zastój z wagą. Mieliśmy dietę bogatą w żelazo i dodatkowo żelazo w płynie dawaliśmy, przy takim nabieraniu jakie miała te 300 gram przez 2 miechy to tragedia wręcz była. mam nadzieję utrzymać ją w centylach w jakich była od początku. Twój Dawido była drobny od początku więc nie masz się czym martwić.

moja Betka raczkuje od dawna;p teraz już raczej do chodzenia się zabiera::)

Vii nie zawsze reaguje, czasem się spojrzy i olewa tak samo jak na "nie wolno" taki etap chyba:)

E;
Becik ma dziwną zabawę, rozbraja wszystko żeby dorwać się do baterii i je bierze do buzi i kopie się prądem z baterii.... może dlatego ona taka nabuzowana?:>?

Ostatnia edycja:
buziaki rozdane;) w imieniu Nadusi dziękuję za pamięć i za te buziaki;)

vii-u nas Nadia jak chce to reaguje jak nie chce to nie reaguje;) teraz mamy taką "zabawę" wołam "córeńko moja najdrożdża, moje maleństwo kochane" i Nadia przybiega z usmiechem i woła mamaaaa;) a imię zwyczjnie olewa:-)dzieci to cwane lisy:tak:

vii ty durna babo! co za autyzm sobie wymyslilas. internet ci powinni odciac. u nas tez mlody rzadko na imie reaguje ale ja klade to na karb tego, ze wszystko go teraz inetersuje i moje wolanie i ma w nosie:)

reklama
normalnie śmiech bo moje dziecko chce chyba być wzorowe - wczoraj napisałam że nie ma ząbków ani nowych umiejętności i noce dalej do bani i co?
1. dziś jest druga jedynka do pary na dole
2. w nocy przed zaśnięciem moim zjadła koło 24 i pospała do 6:30 bez pobudki!!! normalnie szok, a rano zjadła, kupę walnęła (do nocnika) i spałyśmy do po 9!!!
3. rano dziecko przewraca się z pleców na brzuch i odwrotnie! nowość :))

siwa nie ściągaj mleka tylko karm bezpośrednio dziecko bo mi się zdaje że to jednak ma znaczenie czy ciągnie laktator czy dzidziuś... no i polecam kontakt z poradnią laktacyjną, jeśli zależy Ci na karmieniu piersią...
dokładnie jest tak jak pisze beti - jedno karmienie=jedna kupa! standard! za dużo się zastanawiasz chyba nad tym. na początku dziecko wisi non stop na cycku! normalne! kupy robi non stop też normalne i ulewa bo brzuszek jeszcze nie przyzwyczajony do trawienia. takie jest moje zdanie. Polecam wizytę u specjalisty i dużo dobrego nastawienia bo karmienie piersią od głowy się zaczyna!

madzioszka zmień swój avatar może co? bo zawsze czytam opisy Betki-Diabełki a patrzę na zdjęcie jak słodko śpi i myślę sobie, że chyba coś przesadzasz przecież to aniołek :)

vii widzisz sama że nie masz co po imieniu wołać, jak będziesz milutko wołać "córuniu moja kochana" to Hania będzie wiedziała że to o nią chodzi :D

śmieszne są te dzieciaczki :) codziennie zaglądam tutaj z zaciekawieniem co nowego te szkraby wymyśliły :D

Do góry