reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

witam się i ja

Nareszcie mam internet na kompie bo obserwowałam was przez komórkę przez kilka dni ale z odpisywaniem gorzej;/
Przez dwa dni wyprodukowałyście tyle że jak skończyłam czytać to już nie pamiętam ;)

buziaki dla miesięczniaków z ostatnich dni ;**
chorującym zdrówka ;)

siw ja też mieszkam na wsi i położna tak jak dziewczyny piszą przychodziła przez 5 tyg. koniecznie zmień tą .... co do kremów ja sudokrem (tylko okazjonalnie bo małemu przesuszał skórkę), linomag, i penaten miałam wszystkie były ok. Gratki za odpadnięcie kikuta ;)

nita oby kanalik sam się wyleczył ;)

emri, vii moje dziecko już się denerwuje nie chce myśleć co będzie potem ;)

salis gratki dla Domi za zębola ;)

szczesliwa ja lepiłam wczoraj z mamę jeszcze mam obolałe paluchy ;)

zawalka a może Jaś będzie miał ząbka jednak ;)

jejciu więcej nie pamiętam ;/ a my dzisiaj zaczęliśmy używać papki numer 4 ;) myślałam że będą troszkę za duże ale nic bardziej mylnego pasują jak ulał ... jak tak dalej pójdzie to mojemu maluchowi skali zabraknie ;p

reklama
hejo:)
Ja tylko przelotem:)

Moja mała nabrała ładnie, kontynuujemy żelazo i odpuszczam z dietą trochę. W 4 tygodnie utuczyłam ją 700 gram, lekarka zadowolona śladów anemii nie ma:). Czyli wyszło na dobre.
Teraz tylko ma jakąś wysypkę ale to chyba od jedzenia wycofam nabiał i zobacze.

Zdrówka chorym, uściski miesięczniakom.
Tęskno mi za Wami laski... Taki dzień bez BB to nie dzień o!

dobry wieczór :)

Nadusia wielki buziol dla Ciebie :* na miesięcznicę :)

A dla Lenki za raczka :) bo to chyba pierwszy na forum co? reszta jakoś omija ten etap i od razu biega ;)

ooo i dla Zuzi też :) za drugiego raczka :)

no ja też za każdym razem patrzę na ząbki Hani i nie mogę sobie jej wyobrazić takiej :)

siwa - ja jestem zwolenniczką jak najmniejszej ilości chemii dlatego na oparzenia stara niezawodna mąka ziemniaczana :) u nas co prawda nigdy odparzenia większego nie było - jak tylko lekkie zaczerwienienie to mąka od razu w ruch i działało ;)

madzioszka - i my tęsknimy :)

u nas odpukać zdrowi wszyscy, zębów nowych brak, umiejętności nowych brak, noce bez zmian, jedzenie bez zmian. nuuuuda ;P
a tak serio to czasem stabilizacja jest całkiem fajna, można złapać oddech :) tylko kurczę jeszcze bym się wyspać czasem chciała. ale to w sumie pikuś. najważniejsze, że najmłodsze nie choruje, reszta jest do przeżycia ;)

hejlol!

podczytywalam dzis ale wczesniej cos mi sie pisac nie chcialo:) u nas dzis dziwny ale fajny dzien bo mlody mial tylko jedna drzemke... 4h! zaskoczenie:) a ja caly dzien senna, glowa bolala i jakos tak malo energii mialam:(

Nadusia buziaczki babeczko!!! zaraz bedzie rok... :)

madzioszka witaj, fajnie, ze mloda juz w lepszej kondycji no i suuper, ze tyle przybrala. marze o tym zeby moj synus zaliczyl taki skok;)

karolq izuniek zazdroszcze tego raczkowania. to tak pociesznie wyglada:) moj poki co to pelza do tylu, kreci sie w kolko i wczoraj wynalazl nowy sposob:) jak siedzi to odpycha sie rekami i jedzie na dupce.. w tyl oczywisice:)

siw@-:szok: 125ml na raz????? a co ile maly ciagnie flaszke???

ja swojemu daje 70ml co 2,5-3 godz znaczy ze mu zluje czy jak??:eek:

u nas kikut jeszcze nie odpadl.....i WALCZ kobito z ta dziwna polozna ;-)

My wczoraj bylismy na 2 szczepieniu i troszke płaczu bylo.
Waga malej 5950 a mierzy 63 cm w takim tepie to mi ciuchow zabraknie w szafie jak bedzie tak rosla i tyła (a miało jej starczyc na 6 miesiecy to co mam :) )

Ja załapałam jakis poskudny katar i nos mam czerwony jak burak lub pomidor. Biorę masc majerankowa ale jakos nie pomaga tony chusteczek sie wala juz po koszu a ja ciagle ze nowe musze lapac . Znacie jakis cudowny lek

madzioszka - no widzisz i z beatka wszystko w porzo :) tylko teraz jej do otylosci ni doprowadz ;)

beti - hihi chcialabym zobaczyc to przesuwanie na dupce :) pomyslowosc dzieci nie zna granic :)

nadusia - buziaki z okazji ostatniego miesiaca przed roczkiem :*

siw@ - my nie uzywamy niczego zapobiegawczo, bo po co...jak jest jakies zaczerwienienie to bephantenem smarujemy i poki co nic nigdy powaznego nie bylo

cosa - faktycznie gabrysia szybko rosnie :)

gogoja - i my sie zastanawiamy nad 4 choc w teorii jeszcze pol kg brakuje, blazej duzy chlop bedzie :)

szczesliwa - troche zazdroszcze ci tego lepienia, ja tak lubie swieta i przygotowania a przez to ze wyjezdzamy na 10 dni to w ogole ich nie czuje bo nawet w domu choinki nie bedzie :(

izuniek, karolq8 - no super raczkujace panny, podlogi beda lsnic :)

a u nas podobnie jak u sallis ;) nic ciekawego, choc dzis nocka jakas slaba bo co 2 godz sie przebudzala mloda. no i od jakiegos tygodnia najlepsza zabawa jest podciaganie do siedzenia, jak jej raczek nie podamy to lapie sama za ubranie zeby tylko usiasc ;)

wiecej nie pamietam...milego dnia babolinki :)

reklama
siwa - ja używałam maści ziaja - pięciornikowa do kupienia w herbapolu, to jest bardzo dobra maść pomaga dosłownie w mgnieniu oka na odparzoną pupcię, podobna jest do termontial ale właśnie nie ma tego paskudnego kwasu w składzie no i jest tania

oleczka - złapałam na piatek i końiec grudnia, ale jutro będę jeszcze dzwonić

a dziś lecą z Juleczką do pediatry bo od wieczora, cała noc mi gorączkuje :(
a z Piotraskiem lepiej, przeszło mu zupełnie, mozę to po tej szczepiace taka rekacji

Do góry