reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

reklama
Pluszaczku - powodzenia! Oby zdrówko wszystkim szybko wróciło!!! :)
Karolqa - to teraz psiaki będą miały towarzystwo przy miskach hihi ;) eksploracja domu rozpoczęta!
Vii - Hanik ma już tyle samo ząbków co Filo!!! Kiedy jej się to wykluło?! :)

Baaardzo zaległo STO LAT dla Ciebie, Katoryba! :-*
Cmoki dla Miesięczniaków, których pominęłam :-*, a dziś dla Naduśki :-* :-* :-*

My w Nowym Roku zamierzamy wrócić na szlaki piastowskie i może inne ;) Miłego spacerowania!

A więc tak z tą położną to było do przewidzenia, bo tak jak pisałam od lipca przeprowadziliśmy się z Zielonej na wieś pod Legnicą, i położnej z miasta nie chcialo się jechać na nasze zadupie a wykręciła się rozładowanym akumulatorem.

Pępuszek już dzisiaj ładniejszy:) wysypka z rączek też zeszła, posmarowałam mu maścią na odparzenia i zniknęła, w sumie nie mam pewności czy od maści czy sama z siebie:) Podejrzewam że to od ubranka, bo miał podwinięte rękawki w kaftaniku i właśnie w tam gdzie było podwinięte to miał to krostki na obu rączkach.

Z wózkiem próbuje coś wskurać ale najgorsze jest to że 2 miesiące czekałam na ten wózek a na wystawienie komentarza czy wszczęcie sporu jest na allegro 60 dni, więc nawet tego nie mogę zrobić, poza kolorem nie zgadza się rozmiar fotelika miał być 0-13kg, a jest 0-10kg.

Zawalka- daje Wojciowi mm raz w nocy i wtedy przesypia 3godz, po moim 1,5 godz. Dzisiaj jak ściągnęłam butelkę to byłam przerażona bo było aż przezroczyste, może to wina anemii, całą ciąże z nią walczyłam a po porodzie się pogłębiła niestety. Co do czarnego koloru wózka nie chodzi tylko o upały ale o to że mieszkamy na wsi i latem strasznie się kurzy więc można się tylko domyślać jak ten wózek będzie wyglądał po krótkim spacerze, na graficie nie widać tak kurzu.

Do wszystkich- Co prawda jeszcze nie miałam z tym problemu ale w razie czego chciałabym wiedzieć jaką maść na odparzenia możecie polecić kiedy odparzenie już jest. Zapobiegawczo używam Musteli i póki co dupka się nie czerwieni, ale w razie alarmu chciałabym wiedzieć co jest najskuteczniejsze. Mam w domu Linomag, Sudocrem i Nivea S.O.S ale może możecie mi polecić coś sprawdzonego żebym mogła się w to zaopatrzyć i mieć gdyby nie daj Boże coś.

Poza tym najlepszego dla miesięczniaków, gratulację dla kolejnych ząbków i miłego dnia wszystkim:)

w imieniu Nadusi dziekuję za buziaki;)

siw@- nie ma znaczenie czy mieszkasz na wsi czy w mieście, położna ma obowiązek wszędzie przyjechac i odwiedzac Cię co tydzień przez 5 tygodni. Zgłoś to w miejscu pracy połoznej. Przy pierwszym dziecku też mieszkałam na wsi pod Ustką i co tydzień była u mnie położna z miasta...nie daj się babie!

To tak a propo tormentiolu :-)Tormentiol maść - Strefa leków

Przeciwwskazania:
Zła tolerancja kwasu borowego i jego pochodnych.
Nie stosować u noworodków i niemowląt z uszkodzoną skórą lub przerwaną ciągłością skóry.

Emri nie mam pojęcia jak hurtem wydrukować swoje posty :-)
Izuniek - :-) Czyli inhalacje pomogły ? Kupowałaś inhalator ?

Ostatnia edycja:
ello kobitki!
Jak tam w ten wietrzny dzień się trzymacie?
siw@- ja używam maśc cynkową- u nas sie sprawdza i cena fajna 3zl :) a z ta położną to tylko współczuję , że takie przeboje masz. Obyś znalazła prędko inną.
izuniek-niech lenka szybko zdrowieje :) i brawa dla zdolnej panienki :p
pluszaczek-złapałaś lekarza? Trzymajcie się
karolq-brawa dla Zuzi- oj te dzieciaczki postepy robia- oby tak dalej

Pozdrowienia dla reszty

reklama
buziaczek dla pięknej nadii!

siwa ja lubie hipp lub nivea zapachowo mi pasują i skuteczne :)

izuniek zdrówka!
pluszaczku wam też!

a co do inhalatora to mozna wypozyczac u lekarza za darmo :)

karolaq brawo!!!! za postepy!

wyprodukowałam ful światecznych pierogów i...padam :-D

Do góry